Ryan O’Reilly St. Louis-ban

 

A Buffalo három játékost és két erős draftjogot kapott a centerért. Couture nyolc évvel hosszabbított, Tavarest Komarovval és Filppulával pótolták.

Az NHL frissen kinyitott játékospiacán az első szenzációt a Toronto szolgáltatta John Tavares leigazolásával, a másodikat pedig a St. Louis, miután négy játékost és két draftjogot érintő cserét kötött a Buffalóval. A Blues megszerezte Ryan O’Reillyt, akiért a Patrik Berglund, Vladimir Sobotka, Tage Thompson hármast adta, valamint egy 2019-es első körös és egy 2021-es második körös választási lehetőséget. O’Reilly megszerzése zseniális húzás Doug Armstrong menedzsertől, még ha elsőre úgy is tűnik, hogy a Buffalót túlfizették. Valójában több szempontból sem. Először is a trió fizetése majdnem azonos, mindössze néhány 10 ezer dollár a különbség, így St. Louis-ban nem kell aggódniuk a csatár évi 7,5 millió dollárja miatt. Másodszor O’Reilly 27 éves, és csatárként középen és mindkét szélen bevethető. Ezzel szemben Sobotka 31, Berglund 30 esztendős, és közel sem ilyen univerzálisak. Harmadszor O’Reilly a bulik 60%-át elhozta, amivel a második legjobb a ligában. Végezetül a nagyon gyenge Sabresben is összekapart tavaly 61 pontot, de egy olyan minőségi szélsővel, mint Vlagyimir Taraszenko, elképesztő párost alkothat.

A New York Islanders máris pótolta a John Tavares által hagyott űrt. Egyéves szerződést kötött a Flyerst elhagyó Valtteri Filppulával, illetve négyévest a Torontóból érkező Leo Komarovval. A 34 éves finn szélső 2,75 millió dollárt kap, a 31 éves orosz szezononként 3 millió markolhat fel. A Boston Bruins Jaroslav Halak érkezésével a liga egyik legerősebb kapustandemjét tudhatja magáénak a következő két szezonban. A Tuukka Rask mögé érkező szlovák 2020-ig kötelezte el magát, évi 2,75 millió dollár értékben. A Winnipeg hiába cserélte el a Mason, Armia párost Paul Stastny megtartása érdekében, a center végül a Vegast választotta. A 32 éves játékos, aki tavaly 53 pontot gyűjtött, három évre kötelezte el magát, összesen 19,5 millió dollárért. Jonathan Marchessault és William Karlsson tavaly fantasztikusan játszott a Knightsban, Stastnyval kiegészülve azonban még többre lehetnek képesek.

stastny

Nyolc évvel meghosszabbította szerződését Logan Couture a San Joséval. A 29 éves center évi 8 millió dollárt kereshet, de szerződése csak egy év múlva, 2019 nyarán lép majd életbe, viszont egészen 2027-ig tart.

Ajánlatot adott az Ottawa Erik Karlsson számára. A svéd elit hátvédnek jövőre jár le a szerződése a klubbal, de Pierre Dorion menedzser nem akar addig várni, már most lekötné csapata legjobbját. Az szerződés részleteiről egyelőre nem adtak ki információt, Karlsson ügynöke azonban azt nyilatkozta: ügyfelét még nem érdekli az ajánlat. Ez nem is meglepő azok után, amilyen botrányok voltak az elmúlt hónapokban a városban. A csapategység a Hoffman-botrány után teljesen szétesett, amit megelőzött a helyettes GM, Randy Lee zaklatási botránya. Mindkettőre ott van az is, hogy a tulajdonos Eugene Melnyket közutálat övezi, akinek távozásáért a korábbi ikon, Daniel Alfredsson is erősen kampányolt. A klub megítélése olyan rossz, hogy Karlsson távozása állandóan napirenden van. A legújabb hírek szerint a Rangers fontolgatja nemcsak a svéd, de Bobby Ryant megszerzését is, akik együtt költözhetnének a Gardenbe.

A csapatok és a játékosok szerződéskötéseit ezen az oldalon lehet követni, valamint ezen.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum