Tavares Torontóban

   

Kinyitott az NHL játékospiaca, a legkeresettebb név a szülővárosában folytatja. Ekman-Larsson marad Arizonában, McDonagh Tampában, Stanley Kupa-győztes kapust igazolt a Chicago. Összeszedtük a legfontosabb igazolásokat.

Magyar idő szerint július 1-én délután hatkor megnyílt az út a csapatok és a játékosok előtt, hivatalosan is bejelenthetik azokat a szerződéseket, amiket a napokban már verbálisan megkötöttek. Az idei nyár legnagyobb neve kétség kívül John Tavares, akiért az NHL csapatainak a fele sorba állt. Az elmúlt hetekben jelentősen szűkült a kör, főleg a Toronto, San Jose, Dallas, Vegas, NY Islanders ötösre, amelyből utóbbi szállt ki elsőként. Ez már sejthető volt, ugyanis Tavares nevelőegyesületének opciós joga volt arra, hogy ne hét, hanem nyolcéves szerződést kössön a játékosával, de Lou Lamoriello a kiváló draft után már nem tudott megegyezni a csapat legjobbjával. Miután kiderült, hogy Tavares nem marad New Yorkban, a Toronto bejelentette, hogy hétéves szerződést kötött a centerrel, évi 11 millió dolláros értékben.

A Toronto ezzel a lépéssel majdnem elhasználta a szabad keretét, mindössze két és fél millió dolláros mozgástere maradt, ahová William Nylandert kell beszorítania. A nagy matek azonban nem most, hanem jövőre vár Kyle Dubas menedzsere, hiszen akkor kell majd megegyeznie az Auston Matthews, Mitch Marner, Kasperi Kapanen hármassal, ami egy borzasztóan nehéz feladat lesz. Az biztos, hogy a Leafsnek valószínűleg komoly áldozatokat kell majd hozni, hogy helyet tudjanak majd csinálni a fiataloknak, de ennek a problémának a megoldására egy éve van Dubasnak.

Tavares mellett több más játékos is klubot váltott vagy meghosszabbította szerződését. Két elithátvéd maradt a klubjánál: Oliver Ekmann-Larsson az Arizonában, Ryan McDonagh a Tampában. A svéd bekk nyolc évre kötelezte el magát egyelőre meg nem nevezett összegért, kollégája hétre 6,75 millióért, de szerződése tartalmaz egy olyan kitételt, hogy 2026-ig nem cserélhető el. Mindkét játékos szerződése 2019 nyarán lép életbe. A Torontónál nemcsak érkező, de távozó játékos is volt. James van Riemsdyk megegyezett a Philadelphiával, öt évig marad a narancsmezeseknél évi 7 millió dollárért. Belehúzott a Chicago, amely két rutinos játékossal erősített. Megegyezett a Carolina kupagyőztes kapusával, Cam Warddal és a négyszeres bajnok Chris Kunitzzal, aki Tampából tette át a székhelyét a szeles városba. Belehúzott a St. Louis is, amely a Tyler Bozak, David Perron, Chad Johnson hármast húzta be. Bozak három-, Perron négy-, Johnson egyéves kontraktust kötött a Bluesszal, akik 10,75 milliót fizetnek majd a három játékosnak együttvéve.

A csapatok és a játékosok szerződéskötéseit ezen az oldalon lehet követni, valamint ezen.

tavares

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum