Az Ottawa kénytelen volt elküldeni Hoffmant

   

A súlyos botrányba keveredett csatár Floridában kötött ki, az üzleten a San José nyerte a legnagyobbat.

Az elmúlt egy hónapban a tengerentúli sajtó az NHL egyik legzavarosabb és emberileg legmegrázóbb botrányától volt hangos. A csapat legnagyobb sztárja, Erik Karlsson márciusban elvesztette újszülött fiúgyermekét, aki halva született. Nem egészen két hónappal később a felesége, Melinda távoltartási végzést kért az illetékes hatóságoktól Monika Caryk ellen, aki annak a Mike Hofmannak a menyasszonya, aki Erik csapattársa vol az Ottawa Senatorsban. A kérelemben Melinda azzal vádolta Caryket, hogy online zaklatta őt, több olyan kijelentést tett, amelyben még meg sem született gyermeke halálát kívánta, csakúgy, mint az anyáét, és arra is többször utalt, hogy valaki igazán elintézhetné a férje lábát egy életre, hogy véget érjen a karrierje. Hoffmanék tagadták a vádakat: ?150 százalék, hogy nem mi voltunk. Nincs rejtegetni valónk. Mindenben készek vagyunk együttműködni annak érdekében, hogy megoldást találjunk a problémára, és hogy bizonyítsuk, nem mi vagyunk a háttérben.?

caryk

Az ügy óriási vihart kavart. Két egykori Sens-játékos , Kyle Turris és Andrew Hammind felesége Twitteren állt ki Karlssonék mellett, Caryk ellen. Az ottawai szakvezetés nem várta meg a nyomozati szakasz végét, nyilvánvaló volt, hogy valamit tenni kell az ügy megoldása érdekében. Karlssonnak idén járt le a szerződése, ahhoz, hogy az újról egyáltalán beszélni lehessen, el kellett küldeni Hoffmant. Ez meg is történt. Első körben az Ottawa Hoffman mellé még odatette az ECHL-es farmcsapat hátvédjét, Cody Donagheyt és egy ötödik körös 2020-as draftjogot. Cserébe megkapta a veterán Mikkel Bödkert, a hátvéd Julius Bergmant és egy 2020-as hatodik körös draftjogot a San Josétól. Ez nyilván nem valami jó ár egy balszélsőért, aki 342 mérkőzésen 107 gólt lőtt és 230 pontot szerzett eddig az NHL-ben. A dán Bödker 618 meccsen ért el 109 gólt, 288 pontot.

Itt azonban még nem volt vége a cserének, a Sharks általános igazgatója, Doug Wilson továbbadta Hoffmant a Floridának egy hetedik körös draftjoggal együtt. Cserébe kapott egy második, egy negyedik és egy ötödik körös draftjogot, szintén idénre.

mike-hoffman

Összességében így a Sharks jött ki legjobban a bizniszből, amely így jelentős helyet csinált magának a fizetési plafon alatt: négymilliót spórolt meg a bértömegből, de a tényleges kifizetésben ez az összeg még magasabb, mintegy hatmillió dollár. Erről szólt Bödker fizetése, aki mindezért 37 pontot szállított a csapatnak. Ez azt jelenti, hogy a 63,5l milliós jelenlegi bérkeret felett 15-20 millió dollárjuk is maradhat, ha az új plafon a várakozásoknak megfelelően 78-82 millió dollár körül alakul. Így Evander Kane hétéves 49 milliós szerződése mellett még bőven lesz hely nemcsak Tomás Hertl hosszú távú szerződtetésére, de olyan sztárokat is igazolhatnak a csapatba, mint Tavares vagy Kovalcsuk ? ha ők is megjelennek a piacon ?, amivel azonnal a Stanley Kupa egyik esélyesévé lépnének elő. Emellett az igazán kivételes színvonalú felhozatallal rendelkező drafton is alaposan bevásárolhatnak, bár ez mindig kockázatos.

A Florida ezzel szemben készen kapott egy csatárt, igaz, Hoffman 5,1 millió dollárt keres, tehát nem olcsó ? de nem is drága, ha tudja hozni azt a teljesítményt, amit eddig. A nagy kérdés, hogy mi lesz vele az öltözőben, mennyire fogadják be a többiek, illetve mit állapít meg a nyomozás. Mert ha bebizonyosodik, hogy mégiscsak az ő jegyese állt az állandó zaklatások hátterében, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerül.

Még nagyobb a probléma Ottawában. A csapat két éve még konferenciadöntőt játszott, de idén mindössze 67 pontot ért el, ötvennel kevesebbet, mint az alapszakaszt megnyerő Nashville, és utolsó előtti helyen zárt. Mindeközben hatalmas botrányoktól hangos az öltöző és az iroda is. Az észak-amerikai jégkorongban még nem volt csapat, amelynek ennyire negatív lett volna a megítélése. Csak az utóbbi néhány hétben-hónapban történtekre fókuszálva: előbb a klub legnagyobb ikonja, Daniel Alfredsson értekezett arról, hogy mennyire jót tenne egy tulajdonosváltás, utalva rá, hogy Eugene Melnyk elfogadottsága a szurkolók között az egyik legalacsonyabb a ligában. Nem sokkal később Randy Lee helyettes GM került a középpontba, mivel azzal vádolták, hogy szexuálisan zaklatott egy 19 éves férfit. A szurkolók sérelmezték, hogy a klub nem függesztette fel azonnal a munkaviszonyát, erre csak június 15-én került sor.

melinda_karlsson

Ehhez jött hozzá Melinda Karlsson egészen embertelen sztorija, ami után a szakvezetés már visszasírja a tavalyi problémákat, amikor mindenki azzal ekézte a csapatot, hogy milyen unalmas hokival jutottak el a Stanley Kupa-döntő küszöbére. Az elképesztő mélyrepülés nem kedvez az új szerződések tető alá hozásának. Márpedig nem csak Karlssonnal kellene tárgyalni, Matt Duchene és Mark Stone szerződése is a következő években jár le. Ilyen körülmények között kellene elkezdeni a bérletárusítási akciót, amivel már tavaly is gondok adódtak, nem kevesebb, mint 1500 széket takartak le a Canadian Tire Centre-ben. Az első lépés nem sikerült túl jól, a Florida draftjogaival sokkal többet nyerhettek volna, mint Bödkerrel. Ez annál is érthetetlenebb, mivel a Floridával is napi kapcsolatban álltak. Dave Tallon, a Panthers általános igazgatója elmondta, mindenképpen játékost akartak az ottawaiak Hoffmanért cserébe. Újabb spekulációk szerint a tárgyalásokat az is nehezítette, hogy Melnyk leszólt az általános igazgatónak, hogy divízióbeli ellenfélnek nem adhatják Hoffmant. Ezzel egyrészt kizárták a potenciális kérők negyedét, másrészt végül így sem sikerült megakadályozni ezt.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum