Kit fognak kivásárolni a Central csoportban?

 

Kezdődik a kivásárlási periódus, divíziónként vesszük számba, melyik csapatnál melyik játékostól akarhatnak megválni a legnagyobb valószínűséggel.

A nyerő csapat összerakása a legbonyolultabb dolog, számtalan elemnek kell illeszkednie, lehetetlen minden szerződéssel beletrafálni. Ráadásul mindez változhat, ami egyszer passzolt, az lehet, hogy a következő szezonban már nem fog. Erre találták ki a kivásárlás intézményét az NHL-ben, amikor bizonyos feltételek mellett a klubok megválhatnak a teherré vált játékosoktól.

A kivásárlás feltételeiről és mikéntjéről itt olvashatnak bővebben, a lényeg, hogy 26 év alatti játékos esetén a szerződésből fennmaradó érték harmadát kell kifizetni, fölötte a kétharmadát. További könnyebbség, hogy ezt az összeget a szerződés eredeti időtartamának kétszerese alatt kell leírni, vagyis a fizetési sapkát kevésbé terheli meg egy kivásárolt játékos amúgy is csökkentett bérének összege.

A The Score csapatonként vette számba, mely csapatoknál kitől akarhatnak megválni. Összeállításukat a Keleti Konferenciával kezdték, most a Central csoport következik Nyugatról.

Chicago Blackhawks: az évtized csapatánál Stan Bowman általános igazgató a fizetési sapka szorításában nem mindig a legjobb döntéseket hozta, így egy ideig eltarthat, mire újra versenyképes társaságot épít Jonathan Toews, Patrick Kane és Duncan Keith köré. A döntések legrosszabbika kétségkívül az volt, amikor elcserélte Artyemij Panarint Brandon Saadra. Panarin 74-ről 82 pontra tornászta fel a teljesítményét, Saadé ezzel szemben meredeken zuhant, végül élete legrosszabb átlagát produkálva 35 egységnél állt meg. Tette ezt évi hatmillió dollárért, amiből kivásárlással majdnem a teljes összeg leírható.

Colorado Avalanche: Colin Wilson tavaly nyáron került Nashville-ből Coloradóba, és a ez nem tett neki jót: 18 pontja feleannyi, mint amire egy évvel korábban képes volt. Közel négymilliót keres, ebből csak 1,3 számítana bele a bérkeretbe, ha kivásárolnák.

Dallas Stars: Jason Spezza hasonló cipőben jár, mint Wilson, egy évvel korábbi 50 pontja után csak 26-ra volt képes, miközben 10 meccsel többet játszott. Többször előfordult, hogy bár egészséges volt, mégsem nevezték. Ez nem sok jót ígér a 34 éves sztárnak, aki 7,5 millió dollárt tesz zsebre évente. Ha kivásárolnák, 2,5 millió maradna a bérkeretben.

spezza

Minnesota Wild: Tyler Ennis nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a 28 éves csatár az elmúlt három szezonban 147 meccsen játszott, ezeken mindössze 16 gólt szerzett. Hogy az azóta lecserélt iowai szakvezetés fontosabb szerepet szánt neki, az a napnál világosabban látszik 4,6 millió dolláros fizetéséből. Ha kivásárolják, közel 2,5 millióval kerülnek beljebb.

Nashville Predators: a tennessee-i csapat azon kevesek közé tartozik, ahol nincs szükség nagy átalakításokra, így könnyen előfordulhat, hogy senkit sem vásárolnak ki a szerződéséből. Ha mégis megtennék, Nick Boninóra eshetne a választás, aki tavaly nyáron érkezett a Vegas által draftolt James Neal helyére, a harmadik-negyedik sor közepére. Bonino nem tudott felnőni a feladathoz, élete egyik legrosszabb szezonján van túl. A szakvezetés eldöntheti, ad-e még egy esélyt az egyébként a Pittsburgh harmadik sorának tagjaként két Stanley Kupát is nyerő játékosnak. Bére 4,1 millió dollárral terheli a keretet, amiből hármat lehetne leírni.

St. Louis Blues: Doug Armstrong nem csinált titkot belőle, hogy nyáron nagybevásárlást akar tartani a szabadpiacon. Ha így tesz, akkor minden centre szüksége lehet, hiszen világklasszis csatárokból és hátvédekből sincs hiány. Ehhez a legtöbbet a 30 éves Vladimir Sobotka kivásárlásával nyerhetné. A cseh csatár 3,5 milliót keres, ehhez képest 31 pontja volt idén. A sors fintora, hogy három omszki szezon után tavaly tért vissza az NHL-be.

Winnipeg Jets: a Jetsben sincs ok az idegeskedésre, viszont az idei nyár kiváló alkalom lehet arra, hogy megszabaduljanak Dmitrij Kulikovtól. A 27 éves orosz hátvéd nem találja helyét, legalábbis az első két sorban semmiképp, miközben négymilliónál is többet keres. A csapatnál 9 fő szerződését kell rendezni, köztük olyan kulcsjátékosokét, mint Jacob Trouba, Connor Hellebuyck és Josh Morrissey. A Kulikov kivásárlásával felszabaduló közel 3 millió dollárnak tehát lenne helye.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 14., hétfő
VB 16:15 KORNOR 0-3VÉGE
VB 16:15 RUSSVK 4-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CANLAT 2-1 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CZEAUT 4-3VÉGE
május 15., kedd
VB 12:15 FINUSA 6-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:15 SUIFRA 5-1VÉGE
VB 16:15 BLRSVK 4-7VÉGE
VB 16:15 CANGER 3-0VÉGE
VB 20:15 LATDEN 1-0VÉGE
VB 20:15 RUSSWE 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 17., csütörtök
VB 16:15 RUSCAN 4-5 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 USACZE 3-2VÉGE
VB 20:15 FINSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 SWELAT 3-2VÉGE
május 19., szombat
VB 15:15 SWEUSA 6-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
május 20., vasárnap
VB 15:45 USACAN 4-1VÉGE
  • SPORT 2 (18:15)
VB 20:15 SWESUI 3-2 BVÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk