A legértékesebb csatárok az idei NHL-piacon

 

Jó csapat jöhetne össze a lejáró szerződésű játékosokból, július elsején nyílik a piac, rájuk érdemes figyelni.

John Tavares

A 28 éves támadót a New York Islanders draftolta 2009-ben az első helyen. Kilenc év alatt 621 pontot ért el 669 meccsen, karrierje második legeredményesebb szezonján van túl, 37 gólt lőtt, 84 pontot gyűjtött, potom 5 és fél millió dollárért. Az Islandersnél van egy kimondottan biztató mag, amelyre lehet építeni, de az arénagondokat nem sikerült megoldani, és kérdéses, hogy a 75 éves Lou Lamoriello milyen perspektívát tud kínálni a legjobb korban lévő csatárnak. A szakvezetésben történt változások részeként az Islandershez érkezhet Mark Hunter is, aki az idei tavaszig Lamoriello keze alatt dolgozott Torontóban. Ő kulcsszereplő lehet a hosszabbítás tető alá hozásában, hiszen korábban annak a London Knightsnak volt a tulajdonosa, alelnöke és általános igazgatója, ahonnan Tavarest draftolták. Mondjuk egy évi 10,5 millió dolláros szerződéssel nyilván minden kicsit rózsaszínűbben festene.

tavares

Paul Stastny

Az idei trade deadline legnagyobb igazolása volt a Winnipeg Jets számára, új dimenziót adott a második sornak, a rájátszásban 17 meccsen 15 pontot szerzett. Túl van már a zeniten, de 32 évesen az 53 pontos teljesítmény megsüvegelendő. Kicsit engednie kell hétmilliós fizetéséből, és akkor több évre szóló szerződést kaphat lényegében bármelyik klubtól.

Ilja Kovalcsuk

A legnagyobb talány az egész mezőnyben. Nagy kérdés, mire lehet képes a már 35 éves egykori szupersztár. Azt nyilatkozta, nem a pénzért, hanem a Stanley Kupáért kelne át az óceánon, de nyilván így is több millió dollárt kell neki fizetni. Olyan csapat jöhet szóba, amelynek reális esélye van a győzelemre. Sok klub felmerült vele kapcsolatban, a legtöbbször a New York Rangers, de azon sem csodálkoznánk, ha a Washington Capitals vele akarná megkísérelni a duplázást. Már nem várhatunk tőle 40-50 gólt, mint legjobb napjaiban, de azért a KHL-ben az elmúlt két évben 113 meccsen 63-at lőtt.

James van Riemsdyk

Valósággal kivirágzott Mike Babcock keze alatt Torontóban, karriercsúcsot jelentő 36 gólt lőtt. 609 meccsen 201-nél tart, öt szezonban is elérte a húszpontos határt. Különösen erős a kapu előtti területeken, nincs nála veszélyesebb portyázó egy méteres körzeten belül. Az emberelőnyös egységeknek is fontos részét képezi, mindezekért a szolgálatokért valamivel több mint négy millió dollárt fizettek neki eddig. Torontóban is kellene, de Auston Matthews, Mitch Marner és William Nylander is gigaszerződés előtt áll, a maradék pénzt pedig talán a védelem megerősítésére fordítják inkább.

James Neal

A Nashville Predators a kiváló centert veszítette el a bővítési drafton, és nem is sikerült pótolni őt. Jól kezdte a szezont a Vegasban, de aztán kicsit elszürkült, sérülések is hátráltatták. A playoffban 20 meccsen 11 pontot termelt. Fő erőssége a megbízhatóság, 10 éve van az NHL-ben, eddig mindig lőtt legalább húsz gólt. Ötmilliós fizetéssel várja az újabb ajánlatokat, bizonyára nem is lesz hiány jelentkezőkből.

Thomas Vanek és Michael Grabner

A két osztrák közül Grabner teljesített jobban, az elmúlt két évben 27-27 gólt szerzett. Értékét csökkenti, hogy főként Alain Vigneault rendszerében találta meg a helyét, idény közben elkerült a Rangersből a Devilsbe, ahol szenvedett, 21 meccsen két gólt és öt pontot szerzett. 30 évesen gyorsasága mit sem kopott, hátrányos védekezésben is alapember, mindezt kicsivel több, mint 1,5 millió dollárért teszi. Vanek már 34 éves, az első kilenc évében töretlenül fejlődött Buffalóban, ahol csapatkapitány is volt. A 2013/14-es idényben kezdődött a Canossa-járása, előbb az Islandershez került, ahol 47 meccsen 44 pontot csinált, a szezont mégis Montréalban fejezte be, 18 alapszakaszmeccsen 15 pontot ért el, a rájátszásban 17 mérkőzésen 10 egységig jutott. Ezt két nyugalmasabb év követte Minnesotában, de az elmúlt két szezonban már négy csapatnál fordult meg. Emberelőnyben még bárkinek hasznára tud lenni, és tapasztalata, karaktere az öltözőben is nagy segítség.

További értékes játékosok: Rick Nash, Joe Thornton, Tyler Bozak, David Perron, Patrick Maroon, Blake Comeau, Riley Nash, Derek Ryan, Tomás Plekanec, Matt Calvert, Jay Beagle, Antoine Roussel, Derek Grant.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum