A legértékesebb védők az idei NHL-piacon

 

Július 1-jén nyílik a játékospiac, a legértékesebb csatárokat már bemutattuk, most következzenek a hátvédek.

John Carlson

Az idei év egyértelműen legjobban teljesítő bekkje, aki azért az előző hét szezonban is bizonyított, hiszen egyszer sem ment 32 pont alá, de volt 55 pontos szezonja is. Idén karriercsúcsot döntött 68 egységgel, amivel a liga legponterősebb hátvédje lett. A rájátszásban még emelt egy szintet játékán, az első sor bekkjeként Stanley Kupát nyert a Washingtonnal. 25,5 percnél is többet töltött a jégen a rájátszásban, 24 meccsen 20 pontot ért el, +11-es volt a plusz/mínusz mutatója. A holtszezonban a Caps első számú feladata a kiváló bekk szerződésének meghosszabbítása lesz, erre akár 8 millió dollárjuk is rámehet. 28 évesen, 700 NHL-meccs tapasztalatával, jobbkezes játékosként, bajnokként akár ennél is több lehet belőle.

carlson

Mike Green

Carlson egykori csapattársa idén a Detroitban kergette a pakkot, ahol 66 meccsen 33 pontot ért el. A játékos túl van már a zeniten, talán alább is kell adnia hatmillió dolláros bérigényéből. 32 évesen bekerült az idei All Star keretbe, a Red Wings legjobb bekkje volt. Az egyetlen tényező, ami ellene szól, hogy februárban megsérült, áprilisban meg is kellett műteni a nyakcsigolyáját, felépülését előzetesen két hónapra saccolták az orvosok, ez lassan lejár. Ha minden rendben megy, továbbra is képes lesz az első két sor valamelyikében 20-25 percet a jégen tölteni.

Ian Cole

A 29 éves játékos két bajnoki címet nyert a Pittsburghgel, idén szezon közben került el a Columbus Blue Jacketshez. A rájátszásban hat meccsen ejtette ki őket a Washington, de három pontot így is összehozott. Megbízható játékos, négyszáznál is több meccs rutinjával, ráadásul a playoffban is mindent látott már. 2,1 millió dollárt keresett a Jacketsnél, a második vagy a harmadik sor hátvédjeként ennél valamivel kevesebb jöhet össze neki.

John Moore

A 28 éves fiatalembert a Columbus draftolta 2009-ben az első kör 21. helyén. Első évei nem sikerültek neki, a harmadik szezon közben elkerült Rangershez. Az utóbbi három évet a Devilsben töltötte, ahol stabilan 20 pont körül hozott. A legjobb évei még előtte állnak, a Devilsnek nagy reményei vannak a következő évekre, meglátjuk, ebben helyet kap-e Moore is, illetve ha nem, akkor melyik csapat tart rá igényt.

Calvin de Haan

Őt is a 2009-es draft első körében vitték el, az Islanders a 12. helyen csapott le rá. Tavaly karriiercsúcsot jelentő 25 pontot ért el, idén egy vállsérülés korán véget vetett a szezonjának, 33 meccsen 12 pontot termelt. Az Islanders helyzete hasonló a Devilséhez, nagy csapat formálódik Lou Lamoriello keze alatt, John Tavares helyzetének rendezése után de Haan ügyében is fontos döntéseket kell hozni.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum