NHL-játékosokkal vb-zik Kanada

 

A juharlevelesek eddig megnevezett 18 játékosa közül mindegyik a tengerentúlon jégkorongozik.

Mint arról írtunk, McDavid, Nugent-Hopkins, Barzal és Ryan O’Reilly vb-szereplése volt borítékolható a kanadai válogatottnál. Sean Burke és Martin Brodeur GM-ek csütörtökön további 14 játékost neveztek meg, akik mindannyian az NHL-ben játszanak. A keret vázát a New York Islanders, az Edmonton Oilers és a St. Louis Blues adja, a 17 mezőnyjátékosból 12 e három csapatból kerül ki. A teljes keretet feltehetően majd csak közvetlenül a világbajnokság előtt töltik fel, a rájátszás alakulásának függvényében. A május 4. és 20. között zajló eseményre tapasztalt játékosokat visznek, a 2015-ben aranyérmes csapatból ott lesz Dániában Eberle, Ekblad és Schenn, a 2016-os győztesek közül McDavid és O’Reilly), valamint a legutóbbi évben ezüstérmesektől O’Reilly, Parayko és Schenn.

Kanada kerete a 2018-as világbajnokságra:

Kapus: Darcy Kuemper (Arizona)

Hátvédek: Thomas Chabot (Ottawa), Vince Dunn (St. Louis), Joel Edmundson (St. Louis), Aaron Ekblad (Florida), Darnell Nurse (Edmonton), Colton Parayko (St. Louis), Ryan Pulock (New York Islanders)

Csatárok: Mathew Barzal (New York Islanders), Anthony Beauvillier (New York Islanders), Jordan Eberle (New York Islanders), Bo Horvat (Vancouver), Connor McDavid (Edmonton), Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton), Brayden Schenn (St. Louis), Jaden Schwartz (St. Louis), Ryan O’Reilly (Buffalo), Jean-Gabriel Pageau (Ottawa)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk