Tovább gyűrűzik a Subban-botrány

 

A tulajdonos kiállt a szakvezetés mellett, amelyen talán ezen is felbuzdulva kirúgta statisztikai elemzőjét, aki a számokra hivatkozva kézzel-lábbal tiltakozott Subban elcserélése ellen.

Mint azt mi is megírtuk, a nyár legsokkolóbb híre a Nashville Predators és a Montreal Canadiens között létrejött üzlet volt, melynek értelmében a Habs megvált a csapat arcától, P.K. Subbantől a Preds ikonikus hátvédje, a valamivel idősebb Shea Weber kedvéért. Az kétségtelen, hogy Subban csinált egy-két buta hibát a szezon folyamán, mint ahogyan az is, hogy extravagáns megjelenései láthatóan nem tetszett a jóval puritánabb életszemlélettel rendelkező Therrien vezetőedzőnek és régi barátjának Bergevin általános igazgatónak sem. Mindazonáltal anyagilag nem nagyon járt jobban a klub, miközben a számok azt mutatták, hogy Subban minden lényeges mutatóban már most jobb, mint Weber és az idő is egyértelműen neki dolgozik.

subban2

A szurkolók vigasztalhatatlanok voltak, elkeseredettségüket csak fokozta a klubtulajdonos, Geoff Molson minapi nyilatkozata, aki a játékos iránti minden elismerése mellett is azt mondta, hisz benne, hogy csapata jobb lett a cserétől. Ez annál is érdekesebb, mert két évvel ezelőtt maga Molson lépett közbe Subban ügyében, akivel Bergevin már akkor sem akart hosszú távú szerződést kötni, a tulajdonos így nem hogy jóváhagyását adta a trade-re ő maga harcolta ki a 8 évre szóló 72 millió dollár értékű kontraktust, véget vetve egy meglehetősen csúnya holtszezonbeli történetnek.

A támogató nyilatkozat után nem egészen 24 órával aztán jött a hír, mely szerint a klub nem hosszabbítja meg Matt Pfeffer szerződését, aki a klubnál a statisztikai értékelések elvégzéséért volt felelős. A Subban-Weber csere előtt ugyanis Pfeffer összehasonlította a két játékos mutatóit, majd szenvedélyesen kiállt Subban maradása mellett. Az érzelmes beszéd nem győzte meg a szakvezetést arról, hogy továbbra is egy hajóban tudnának evezni a szakértővel, így a szerződését sem hosszabbították meg. Pfeffer egyébként elismert tagja az analitikus közösségnek, korábban a San Jose Sharksnak és a kanadai válogatottnak is végzett elemzéseket.

SubbanWeber1

A történtek ellenére Pfeffer lojális maradt egykori munkaadójához: ?Végül is ez a munka ezzel jár. A szakvezetés számos kritérium alapján hozza meg döntését. Ebben az esetben az ő véleményük nem egyezett az enyémmel, de számos más alkalommal egyetértésre tudtunk jutni. A Canadiens mindig a legnagyobb tisztelettel bánt velem. Világszínvonalú klubról van szó. Megértem, hogy másik irányba kívántak elindulni, köszönettel tartozom nekik azért, hogy a csapat tagja lehettem.?

Azt majd az idő eldönti, hogy a szakvezetésnek vagy a számuknak volt igazuk.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM INFO
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum