Subban ügyében a tulajdonos döntött

 

A Canadiens general managere eltökélt volt abban, hogy az arbitrálás után egyéves szerződést kössön játékosával. De közbelépett a csapat tulajdonosa.

Geoff Molson lépése vezetett a váratlan, 72 millió dollár értékű szerződéshez.

Sokan joggal értetlenkedtek, amikor az idei holtszezon egyik legnagyobb sagájának hirtelen vége lett. A Montreal Canadiens és legjobb játékosa P.K. Subban között ugyanis sokáig nem született megegyezés. Bár a felek mindvégig kitartottak amellett, hogy mindketten hosszú távú szerződésben érdekeltek és hogy a tárgyalások a lehető legkellemesebb hangulatban telnek, csak nem sikerült a megegyezést tető alá hozni, így jöhetett az arbitrálás.

A helyszíni tudósítók szerint a meghallgatás után Subban elég rosszul nézett ki, később a játékos azt nyilatkozta, hogy korán kelt, a meghallgatás is négy órán keresztül tartott, érthető tehát, ha fáradt volt. Aztán mielőtt a bírónő meghozta volna ítéletét, a klub váratlanul bejelentette, hogy megegyezett a tehetséges hátvéddel és 8 évre 72 millió dollárért aláír a játékossal.

A pletykák szinte azonnal napvilágot láttak, hogy a tárgyalásokat addig vezető general manager, Bergevin és a klub tulajdonosa, Geoff Molson között nem teljes az egyetértés. Most a Montreal Gazette írta megbízható forrásokra hivatkozva, hogy valóban Molson lépett közbe az utolsó utáni pillanatban.

subban2

Mindez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy tulajdonos és csapatvezető között valóban kenyértörésre került volna sor. Mindketten tették a dolgukat, Bergeviné az volt, hogy a lehető legnagyobb helyet dolgozza ki magának a fizetési sapka alatt, míg Molsonnak más szempontokat is figyelembe kellett vennie, mint például a szurkolótábor reakcióját. Márpedig a szurkolók egyáltalán nem örültek annak, ahogyan az események alakultak. És végül is, Molson fizeti a számlát.

Az NHL-ben számtalan példa van arra, hogy a tulajdonosok közbelépnek egy-egy kulcsjátékos igazolásánál, ami hol jobban sikerül, hol kevésbé. Ovecskin esetében Ted Leonsis is aktív szerepet vállalt, akárcsak a Devils tulajdonosa, Jeff Vanderbeek, amikor klubja leigazolta Ilja Kovalcsukot. De a Philly tulajdonosa, Ed Snider is minden követ megmozgatott, hogy klubja megszerezze Ilja Brizgalovot, bár ő leszűrte a megfelelő konzekvenciákat és a későbbiekben nem exponálta túl magát szakmai kérdésekben. Subban esetében is az a nagy kérdés, hogy jó üzlet volt-e őt szerződtetni vagy sem, de erre majd csak az idő adja meg a választ.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum