2016 NHL Mock draft II.

   

Az NHL-draft esélyei, esélyesei, az első körbe várt játékosok bemutatása. Második rész, de még itt is találni szuper tehetségeket szép számmal.

Az idei draftot 1998 után másodszor a Buffalo Sabres otthonában, a First Niagara Centerben tartják június 24-én és 25-én. Az nem kérdés, hogy a legelső választott Auston Matthews lesz a Leafs jóvoltából, de gyakorlatilag a másik két dobogós hely is elkelt már. A folytatást azonban egy-két esetet leszámítva lehetetlen megjósolni. Megpróbálunk elébe menni az izgalmaknak, szintetizáljuk a számos tippelés eredményeit. Az első helyről indulva számba vesszük a csapatokat és azt, hogy kit választhatnak, majd néhány mondatban bemutatjuk az érintett játékosokat.

Azt előre kijelenthetjük, hogy lesznek az idei draftnak nagy nyertesei és nagy vesztesei. Előbbibe tartozik az első három helyen választó csapat a nem mindennapi felhozatalnak köszönhetően. Ez a Toronto, Winnipeg, Columbus hármas, ráadásul a Jetsnek van még egy lehetősége az első körben, egy korábbi cseréből kifolyólag. Kétszer húzhat még az első körben a Carolina, az Arizona, a Boston és az Anaheim alkotta kvartett. A másik végletet a Los Angeles, Chicago, NY Rangers, San Jose, Pittsburgh ötös képviseli, nekik nincs első körös lehetőségük. Az első 15 játékost szerdán számba vettük, most az utánuk következő 15 fiatalt nagyítózzuk.

16. Detroit Red Wings / German Rubcov ? center. Rubcov lehet az idei játékosbörze legelőkelőbb orosz játékosa, aki az MHL-ből tenné át a székhelyét. A statisztikája nem szemkápráztató, de a Red Wings mindig kitűnő megfigyelőkkel rendelkezett Oroszországban, így aligha lőnének mellé. Az orosz iskola megvan benne, azaz a kiváló korcsolyázótudás és a biztos csukló.

World U17 Challenge - Day 1

17. Nashville Predators / Charlie McAvoy ? hátvéd. Mozgásra, tudásra és mentalitásra bármelyik Predators-hátvéd prototípusa lehetne, mintha ott nevelkedett volna, így tökéletesen beillene ebbe a társaságba. McAvy újoncként is megbízható, nyugodt és érett játékot mutatott be a Boston Universityben. Ezt akár kamatoztathatja Music Cityben is.

18. Philadelphia Flyers / Julien Gauthier ? jobbszélső. Egy igazi hegyomlás a maga 190 centis és 102 kilós méreteivel a szélső, akinek képességeiről mindent elmond, hogy úgy nevezték a junior világbajnokságra, hogy korosztálya szerint eggyel lejjebb kellett volna játszania. Igazi erőcsatár és befejező ember, aki kihasználja testi erejét, így játékstílusa beillene a Flyers évtizedes hagyományaiba. Egy Lindros?LeClair keverék a srác.

19. New York Islanders / Michael McLeod ? center. A Mississauga centere sok pozíciót visszaesett az elmúlt hónapokban, köszönhetően annak, hogy a lusta típusból való. Pedig a képességei alapján előrébb is juthatott volna, hiszen pont/meccs átlag felett végzett. Ha Brooklynban meghajtják és megdolgozzák, akkor jól is járhatnak vele.

20. Arizona Coyotes / Alex DeBrincat ? csatár. Az Arizona az első első körös választásával hátvédet húzhat, így logikusnak tűnhet egy középen és szélen is bevethető csatár a második választás jogával. A logikát tovább erősíti az a tény, hogy ha az Arizona mellette dönt, akkor ismét együtt játszhat azzal a Dylan Strome-mal, akit tavaly a Coyotes a harmadik helyen húzott. Márpedig DeBrincat Strome mellett szerzett két egymást követő évben 51 gólt.

21. Carolina Hurricanes / Max Jones ? balszélső. A rendkívül erőteljes felépítésű és remekül korcsolyázó Jones 52 pontot tett a közösbe a Memorial Kupa-győztes csapatba. Remek erőcsatár válhatna belőle, azonban van egy nagy hibája. Fejben nincs ott sokszor, rengeteg felesleges szabálytalansággal hozza hátrányos helyzetbe csapatát.

22. Winnipeg Jets / Luke Kunin ? center. Egy borzasztóan rossz csapatból (University of Wisconsin) is ki tudott emelkedni annyira, hogy felhívja magára a figyelmet és elkelhessen az első körben. Igazi harcos alkat, aki rengeteget dolgozik a sarokban és a kapu előtt. Remek kéz és halálos pontosság jellemzi, de sokat kell javítania a korcsolyázótudásán és a robbanékonyságán.

23. Florida Panthers / Vitalij Abramov ? jobbszélső. Sok szakértő szerint lehet, hogy túlértékelt az orosz, de abban mindenki egyetért, hogy megvan benne a potenciál. Kivételes csatár válhat belőle, hiszen a Blues elsőéves csatárához, Robby Fabbrihoz hasonlítják, aki gyöngyszem a Blues számára. A gond csak az vele, hogy a termete kicsi és ebből kifolyólag kimarad a test-test elleni csatákból és a védekezésből.

24. Anaheim Ducks / Riley Tufte ? balszélső. Sokak szerint a kiváló testi adottságokkal és remek technikai képességekkel megáldott Tufte elkapkodta a draftra való jelentkezést. Gyakorlatilag csak középiskolai szinten játszott, ahol korosztályából magasan kilógott felfelé, de eggyel feljebb kérdéses, hogy mit tud nyújtani. Tény, hogy az Anaheim rizikót vállalna vele, hatalmas fogás és ugyanekkora mellényúlás is lehet a jövője.

25. Dallas Stars / Brett Howden ? center. Akárcsak egy-két társát, a Moose Jaw játékosát is jegyezték már magasabban az elmúlt egy évben, köszönhetően annak, hogy hiába van megáldva remek képességekkel, hullámzó a teljesítménye. Ha javítják a konzisztenciát nála, akkor ajándék lehet a Dallas számára. A képet árnyalja, hogy hat éve a bátyja is első körös volt, ugyanúgy a Mooseból indult, de nem tudta megvetni a lábát az NHL-ben, folyamatosan ingázik a Panthers és az AHL között.

26. Washington Capitals / Rasmus Asplund ? csatár. Nem lesz könnyű helyzetben a fővárosi csapat, hiszen nem posztra fog választani, hanem minden bizonnyal a legjobb bennmaradó mellett teszi le a voksát. A Farjestad elöl és hátul is használható csatáráról mindent elmond, hogy a junior világbajnokságon a sérülés miatt kieső William Nylander helyét kapta meg. Igazi játékmester, aki kreatív, jól lát a pályán, de gond nélkül beletérdel az első lövésbe is.

27. Tampa Bay Lightning / Samuel Girard ? hátvéd. Az egyik legjobb offenzív felfogású hátvéd, aki Hedman és Stralman örökébe léphet a délkeleti csapatban. A Shawinigan bekkje 67 meccsen 74 pontot szerzett, amit megtoldott még 22-vel a rájátszás 21 találkozóján. Zseniális irányító lehetne egyenlő létszámban és emberelőnyben, de hatalmas gond vele kapcsolatban, hogy 175 centijéhez mindössze 72 kiló társul, ez pedig nagyon kevés.

28. St. Louis Blues / Tage Thompson ? csatár. Jól jönne a Blues számára egy hatalmas erőcsatár. Thompson ideális választás lenne a közel kétméteres magasságával és a 88 kilójával. Rizikós kiválasztani, mert kiváló képességeit és testi méreteit egyelőre nem aknázza ki teljesen. A Bluesnak lenne vele munkája, de vállalható rizikó az első kör végén behúzni. Ha beválik, akkor emberelőnyben is nyugodtan bevethető.

29. Boston Bruins / Pascal Laberge ? csatár. A magas, de könnyű, mindössze 72 kilós centerre ráférne 10-15 kiló izom alaphangon. A testfelépítésének a hátránya egyben az előnye is, hiszen borzasztóan gyors, agilis és robbanékony, így egy új Hagelin simán kinéz belőle. Ehhez a mozgékonysághoz vajkéz és kiváló offenzív ösztön párosul, de védekező csatárként is remekelt. Akárcsak egy-két társánál, az ő választása is rizikós, de ha megfelelően foglalkoznak vele, kiforrva nagyon sokra viheti.

30. Toronto Maple Leafs / Tyler Benson ? balszélső. Egy nagytestű szélső, aki hideg fejjel oldja meg a legkényesebb szituációkat is akár a saját, akár az ellenfél kapuja előtt. Remek bottechnika és csukló jellemzi, így nemcsak a befejezés, de az előkészítés sem jelent számára gondot. Érdekes egyébként a Leafs helyzete, hiszen a 31. választás is a kanadai gárdáé, így nem lehetetlen, hogy ezt a picket a csapat beáldozza, amennyiben van más alternatívája.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum