A MAC-ot is rosszul érinti az EBEL-es várakozás

   

Nemcsak a szlovén Jesenice, a MAC Budapest is nehéz helyzetbe került az EBEL-döntés elhúzódása miatt.

A jelentkezőkkel és tagjaival szemben a határidők betartatására kényes osztrák liga korábban azt ígérte, az április eleji ülésén megszületik a bővítésről-csatlakozásról szóló végső döntés. Ez nem történt meg, sőt a határidő egyre tolódik.

Mint megírtuk, az Olimpija pénzügyi helyzete miatt bizonytalan az indulása a következő szezonban, már Bécsben is megunták, hogy minden évben tönkremegy és meggyengül a szlovén főváros egykor EBEL-döntős csapata. Két komoly jelölt várakozik felvételre, osztrák hírforrások szerint mind a Jesenice, mind a MAC pályázata erősnek bizonyult belső körökben, de mindkettőnek más a fő támogatói köre. Míg a Jesenicét elsősorban a Ljubljana helyére tolnák be és főként a közelében fekvő csapatok ? Klagenfurt, Villach, Bolzano ? szavaznának erre a megoldásra, addig a MAC-ot a bécsi központ és a magyar határhoz közelebbi klubok látnák szívesebben.

MACAVS SF7 B

Fotó: Mudra László (MAC)

A helyzet feloldása érdekében az EBEL-központ átfogó átvilágítást rendelt el a három klubnál. Ezekben a hetekben egy független osztrák cég auditálja a Jesenice, az Olimpija és a MAC pénzügyeit és működését. Ez a vizsgálat a jövő hét végéig tart. Az EBEL ennek eredményétől tesz függővé bizonyos döntéseket, lépéseket. A felröppent hírek szerint még az sem biztos, hogy tényleg marad a 12 csapatos liga a 2016/17-es szezonra ? mégis elképzelhető a bővítés ?, de annyi verzió látott már napvilágot idén, hogy a magunk részéről azt javasoljuk, várjuk meg a végső döntést.

Ami most már égető lenne, ahogy azt a Jesenice első embere kifakadásában jelezte is. Minden észrevétele igaz a MAC Budapestre is, a Tüskecsarnokban is nagyon komoly problémát okoz, hogy nem tudják, hol játszik és hány csapattal versenyez a klub szeptembertől. Ez a bizonytalanság gyakorlatilag ellehetetleníti a tervezést és a szakmai munkát. Ezért a MAC vezetése is abban bízik, hogy így vagy úgy, de minél hamarabb végleges döntés születik az ügyben.

Erre azonban a jelek szerint még heteket kell várni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum