12 csapatos maradt az EBEL

 

Hogy ennek ellenére a MAC indulhat-e a ligában az ősszel, az április 30-ig dől el.

Ahogy előzetes latolgatásunkban jeleztük, az osztrák bázisú liga a Medvescak jövő évi visszatérése ? pontosabban annak lehetősége ? miatt nem szerette volna most feltölteni a létszámot 14-esre. Hiába tűnt megfelelő jelöltnek a hat jelentkezőből a végére állva maradt MAC és a szlovén Jesenice is.

Ahogy olasz, szlovén és osztrák források az elmúlt napokban megszellőztették, az Olimpija Ljubljana elmúlt jó néhány éve miatt fekete bárány lett a ligavezetés szemében. A folyamatos balhék, pénzügyi nehézségek, óriási felhalmozott tartozások, a szezon második felére elfogyó játékosállomány miatt minden eddiginél komolyabban felmerült, hogy a szlovén főváros csapatát kitegyék az EBEL-ből. Ez korábban a második szlovén csapattal, a Jesenicével ? az a klub már megszűnt, nem azonos a mostani kandidánssal ? hasonló okok miatt már megtörtént.

Végül az egész napos EBEL-ülés nem hozott végleges döntést. A tárgyalások annyira elhúzódtak, hogy egyik érintett fél sem adott ki hivatalos tájékoztatást, az M4 Sport viszont viszonylag részletesen beszámolt a fejleményekről. Ebből annyi egyértelműen kikövetkeztethető, hogy a MAC Budapest csütörtökön délután tartott prezentációt Salzburgban az EBEL-közgyűlésen, ahol hosszas tárgyalások után sem született végleges döntés. Hogy a MAC az EBEL-ben a Fehérvár riválisa lesz-e, azaz bővül-e magyar csapattal az osztrák bázisú nemzetközi bajnokság a jelenlegi holtszezonban, az a hó végéig derül ki.

Mindez tehát azt jelenti, hogy az EBEL a MAC-ot alkalmasnak találta az EBEL-szereplésre, de a 2016/17-es szezonra vonatkozó tagfelvétel csak abban az esetben valósulhat meg, ha az Olimpija Ljubljana bármilyen okból ? kizárás, visszalépés, tagság szüneteltetése ? nem indulhat.

EBEL_Logo

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum