Az EBEL-re panaszkodik a Jesenice

 

Finoman szólva sincs elragadtatva az EBEL döntési mechanizmusaitól Anze Pogacar, a Jesenice elnöke, aki a siol hírportálnak adott nyilatkozatában mielőbbi döntést sürget az osztrák bázisú liga részéről csapata sorsáról.

“Az EBEL-lel kapcsolatban semmi újdonság nincs. Szeretnénk legalább azt tudni, hogy egyáltalán lesz-e bővítés ? mondta a szlovén sportvezető. ? A döntések tologatása hátrányba hoz bennünket.”

Mint ismeretes, az EBEL pár hónapja hozta nyilvánosságra, hogy foglalkozik a bővítés gondolatával, amire megrohanták az érdeklődők. Ezek mellett az osztrák bázisú liga saját üzleti szempontjai alapján is kinézett városokat magának, így folytatott tárgyalásokat budapesti csapatokkal is. A liga asztalán mára két jelentkező dossziéja maradt, a MAC-é és a Jesenicéé. A legutóbb április végére elhalasztott döntés két munkanappal a hónap vége előtt nem látszik megszületni, talán nem botorság mára kijelenteni, hogy a liga a saját maga által szabott sokadik határidőt sem lesz képes betartani.

“Nem történt semmi a ligában ? dohogott Pogacar. ? A hónap elején tartott ligaülésen azt mondták, egy-két héten belül, de legkésőbb a hónap végéig döntenek. Az egyetlen dolog, ami kiderült, hogy a döntést ismét elhalasztották, most május közepéről beszélnek.” A jesenicei vezetőknek természetesen nem tetszik ez a fajta vacakolás. “Azt hittük, hogy itt egy kicsit másképp, komolyabban mennek a dolgok. Tekintve, hogy nekünk teljesítenünk kell bizonyos feltételeket, az ember azt várná, hogy a másik fél, amikor előírja ezeket a feltételeket és meghatároz hozzá dátumokat, legalábbis megpróbál úgy viselkedni, ahogy tőlünk elvárja. Más hozzáállást vártam volna.”

Pogacar Jesenice

Pogacar nem véletlenül bosszús. Akár pozitív, akár negatív döntés születik, rengeteg tennivaló van még a klub előtt a következő idény kezdetéig. “Össze kell szednünk a csapathoz a támogatókat. A játékosokat is szerződtetni kellene, és ők is szeretnék tudni, hová szerződnek és mire. De ehhez legalább annyit kellene tudnunk, hogy lesz-e bővítés vagy nem, mert jelenleg nem tudjuk, hogy és hol állunk, és hogy reagáljunk, légüres térben vagyunk. Óriási hátrányt jelent ez nekünk, nem tudunk lépni semerre. Természetesen nem akarunk mindenáron a falnak menni, nem tudunk mást tenni, megvárjuk a május közepét.”

Ha az EBEL nem jön össze, akkor is ott a következő bizonytalanság a második vonalban, az INL vagy EBEL2 körüli dilemmában. “Ez a liga is embrionális állapotban van jelenleg. Az olaszok csatlakozni akarnak, de nem tudjuk, hányan és kik. Jó lenne tudni, milyen formában indul a második vonal és mibe kerülhet ez a csapatoknak. Azt akarjuk, hogy mielőbb tisztázódjanak az EBEL következő versenyidényével kapcsolatos dolgok.”

A Jégkorongblog úgy tudja, jelenleg a három érintett csapat, a MAC, az Olimpija Ljubljana és a Jesenice pénzügyi átvilágítása zajlik, aminek a jövő hét vége a határideje. A következő lépés, bármilyen döntés csak azt követően képzelhető el.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum