Hárman vannak egy kiadó helyre az EBEL-ben

 

Április végéig nem lesz végleges az EBEL mezőnye. Egyes hírek szerint három klubtól kért be újabb dokumentumokat az EBEL. Az Olimpija, a Jesenice és a MAC sorsa sok mindentől függ. 

Úgy néz ki, április 30-ára halasztotta az EBEL a döntést az új tagok felvételéről, bár hivatalosan továbbra sem kommunikálnak ez ügyben. Az általában helytálló információkkal rendelkező osztrák hockeyfans.at portál értesülései szerint azonban mindkét új jelentkezőtől, azaz a MAC Budapestttől és a Jesenicétől további dokumentumokat kértek be, és ugyanígy tettek az Olimpija Ljubljanával is. A szlovén fővárosban komoly feladat előtt állnak a klubvezetők. Várható, hogy az eddigi névadó főszponzort elveszítik, mert az az országban rendkívül népszerű síugrást támogatná tovább. Mint hírlik, az EBEL megelégelte, hogy a klub a fizetések nagy részével tartozik, ezt a gyakorlatot a továbbiakban nem fogja elnézni. Ha a következő 3 hétben nem sikerül megnyugtató garanciákat adni, az Olimpija távozni kényszerülhet a ligából. (A klub válságát jelzi, hogy Marko Popovic elnök tájékoztatása szerint a szezonban 182 bérletet adtak el, és az értékesített belépők száma alig haladta meg a 4000-et.)

Ebben az esetben osztrák értesülések szerint a Jesenice lehet az első számú beugró. Ez logikus döntés lenne abból a szempontból, hogy az EBEL a Medvescak KHL-be távozásakor már elvesztette Horvátországot, és ha a Ljubljanát kiteszik, tovább csökken a liga nemzetközisége. Kivéve, ha a Jesenice indul a helyükön, amennyiben minden feltételt teljesíteni tud. Az anyagiakkal nem lehet nagy probléma, állítólag 1,4 millió eurós bankgaranciát tettek le az asztalra.

A MAC sem esett ki még a versenyből, de idei esélye leginkább abban állhat, ha a végén mégis páratlan létszám maradna, és kellene egy beugró. Kangyal Balázs szakmai igazgató, aki ott volt a salzburgi tárgyalásokon, a MAC hivatalos közösségi oldalán számolt be a helyzetről: “Nagyon pozitív fogadtatásban volt részünk, mindenkinek tetszett az általunk bemutatott anyag, nagy tapsot kapott küldöttségünk. Az osztrákok és mi is nagyra értékeljük a jövőbeni együttműködés lehetőségét, mindkét fél részéről érezhetően komoly a szándék a közös munkára. Jelenleg nem titok, hogy a MAC Budapest az, amely a jelentkező csapatok közül bent maradt, és elsőnek számolnak velünk, amennyiben az EBEL szerkezeti felépítésében még hátralévő részletek a helyükre kerülnek. Most már nem rajtunk múlik semmi, az ő térfelükön a korong, az ő kezükben a döntés. Mi mindent teljesítettünk: amit írásban kértek, azt megírtuk, a kauciót befizettük, a feltételeket vállaltuk. Várjuk Christian Feichtinger EBEL-vezető hívását ? vagy levélben írandó válaszát ? április 30-áig, ennél többet nem tehetünk. A MAC menedzsmentje és személy szerint én is nagyon jónak értékelem az eddigieket. Innen folytatjuk, amint érdemi választ kapunk a jelentkezésünkre.”

Ha minden jól megy, az eddigieknél jóval több mérkőzés kerülhet élőben képernyőre ezentúl. Miközben folytatódik az együttműködés a Servus Tv-vel, új televíziós partner is bekapcsolódik a meccsek közvetítésébe, mégpedig a fizetős Sky Tv. A Servus Tv további három évig ? amely két évvel opcionálisan meghosszabbítható ? a liga kizárólagos közvetítője lesz az ingyenesen fogható adók között. Az idény során több mint 40 mérkőzést fognak adni. Az alapszakaszban elsősorban vasárnaponként a Servus Hockey Night program keretében, majd a rájátszás alatt minden játéknapon terveznek közvetítést, időnként körkapcsolással, több fontos, vagy nagy érdeklődésre számot tartó összecsapás között, ahogy az náluk megszokott. A Sky hat év szünet után tér vissza a liga partnerei közé. A kezdetekkor a Sky elődje, a Premiere Tv közvetítette a liga mérkőzéseit, most 5 évre a Sky kapta a kizárólagos jogot a fizetős csatornák piacán. Évi 50-nél több mérkőzéssel terveznek.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum