A fegyelmezettséget még meg kell tanulnunk

 

Scandella, Henderson, Bálizs, Dudas, Szabó és Könczei értékelte a francia-magyar meccset.

Diego Scandella (szövetségi kapitány, Magyarország): Nagyon elégedett voltam ma is azzal, ahogy a srácok küzdöttek a meccsen, viszont a fegyelmezettséget még meg kell tanulnunk. Nem engedhetünk meg magunknak ennyi kiállítást, főleg ezen a szinten, mert megfizetünk érte, ahogy ez ma is történt. A csapat fejlődött a három nap alatt, és ahogy mondtam, a küzdés végig ott volt, azzal semmi probléma nem volt a torna során. Az újoncok nagyon jó teljesítményt nyújtottak, kiváló teszt volt ez nekik. Persze a fiataloknak nem egyszerű az U20-ból ide jönni, kell még egy kis idő, mire teljesen belerázódnak majd, de örülök, hogy belekóstoltak a felnőtt válogatottságba.

Dave Henderson (szövetségi kapitány, Franciaország): Az első két harmadban ez egy nagyon kiegyenlített meccs volt, aztán a harmadikban elkezdett működni az emberelőnyös játékunk, három gólt szereztünk fórban. Mindkét csapat küzdött végig, nagyon kemény volt a meccs, a különbséget csak a kiállítások jelentették. Jó pár éve nem láttam már a magyar csapatot, de azt kell mondanom, az egész tornán jól teljesítettek.

Bálizs Bence (kapus, Magyarország): Beszéltünk róla a második harmad után, hogy ne legyenek felesleges kiállításaink, sajnos ezt nem sikerült teljese mértékben betartanunk. Meg kell tanulnunk, hogy ha egy szituációban elveszítjük a harcot az ellenféllel, elvesztjük a korongot, akkor abba bele kell törődni, és nem szabad kampózni, mert akkor ki fognak minket állítani. Úgy gondolom, egyre jobban összeállt a csapatunk a tornán, tetszik a hajtás, kaparás, akarás, és ez az, amiből tanulhatunk, minden meccsen ezt kell tennünk.

Szabó Dániel (hátvéd, Magyarország): Nagyon örültem neki, amikor beválogattak a keretbe, természetesen nagyon izgatott voltam az első meccsem előtt. Nagyobb a tempó, gyorsabbak a játékosok és gyorsabban is gondolkodnak, és jobban is passzolnak ezen a szinten, mint ahol én játszom. De úgy gondolom, sikerült nekem is és az egész csapatnak is felvenni az iramot, jó meccseket tudtunk játszani. Nagyon befogadóak a csapattársak, segítettek mindenben végig, jól éreztem magam.

Jesse Dudas (csatár, Magyarország): Jó torna volt, remek tapasztalat nekem, hiszen még soha nem vettem részt ilyen tornán. Jól éreztem magam a magyar csapat tagjaként. Nagyon jól harcoltunk az első két harmadban, de aztán miután belőtték az első előnyös góljukat, mintha kicsit elfelejtettünk volna hokizni, ez pedig megbosszulta magát. Amit eddig megtapasztaltam a válogatottnál, hogy mindenki nagyon keményen küzd és hajt minden szituációban. Ezeknek a srácoknak meg kellett mindenért küzdeniük, nem volt alájuk téve minden, és ez a mentalitás, a küzdőszellem nagyon meghatározó a csapatban. Kitűnő élmény volt ez a torna nekem.

Könczei Áron (csatár, Magyarország): Nagyon jól éreztem magam, főleg azért, mert a csapattársak végig támogattak, az első meccs előtt is mondták, hogy nem szabad izgulni. Sikerült belelendülnöm szerintem, persze fel kellett vegyem a ritmust. Az egész csapat folyamatosan egyre jobb lett, a második és harmadik meccsen már sokkal versenyképesebbek voltunk, és az edzők is megdicsértek minket. Persze ennyi kiállítással, mint ma, nem fogunk tudni meccseket nyerni, és a helyzeteinket sem lőttük be a franciák ellen. Volt kapuvasunk, több három a kettőnk, amit kihagytunk, és bár jól védett a kapus és jól is védekeztek, de ezeket be kell lőnünk.

HUNFRA Stavanger

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum