Franciaország?Magyarország 3-1

   

Két harmadon át nagyon jól játszott, a 43. percig vezetett a magyar válogatott, de az utolsó harmadot nagyon elrontottuk a sok kiállítással. Három gólt kaptunk és elfáradtunk a végére, de ismét mindent kiadott magából a csapat. Ez a hozzáállás három értékes meccset eredményezett Norvégiában.

Sajnos Sebők Balázs ezúttal sem vállalhatta a játékot, jobban van, de meccs nélkül maradt a stavangeri tornán. Rajta kívül Hetényi Z., Reiter, Varga, Csányi és Vincze P. pihent a franciák ellen. Ellenfeleink fél vb-csapattal érkeztek ide. A két kapusuk stabil válogatott, a védelmük erősebb feléből többen is jégre léptek, de a csatársorukban nem hozták el a legjobbakat.

Magyarország összeállítása Franciaország ellen:
Bálizs (Rajna)
Pozsgai, Szirányi, Somogyi, Nagy G., Könczei
Orbán A., Szabó D., Benk, Nagy K., Magosi B.
Dudas, Wehrs, Kóger, Sikorcin, Kovács Cs.
Mestyán, Kiss D., Kocsis, Reisz, Sárpátki

A franciák alig pihenhettek a mérkőzés előtt, ők este negyed tízkor még jégen voltak a norvégok ellen, majd egy reggeli után 11 órakor kezdhettek is melegíteni ellenünk. Mi sem panaszkodhattunk a terheléssorozatra, de azért négy órával többet tudtunk regenerálódni erre a mérkőzésre. Ennek ellenére jó ritmusban zajlott az első harmad, bár kétségtelenül elmaradt a tempó az első két napon látottól. És bizony újra mi voltunk az erősebbek a párharcokban. A franciák nem tudtak elrohanni mellettünk, helyzeteket csak emberelőnyben dolgoztak ki, akkor sem túl sokat. Lövéseik nagy része veszélytelen volt. A játékvezetők szoktattak minket az A csoporthoz, 44 másodperc játék után egy átlagos sorcserénél ránk fújtak egy túl sok ember a jégent, máris gyakorolhattuk a hátrányos védekezést. Nagyon jól ment ez szombaton is (legalábbis 42 percig). Aztán a meginduló Kiss Dánielt gáncsolták, vissza is kaptuk a lehetőséget. Dudasra játszottuk ki a figurát, de nagyon mellé puffantott, majd a rátámadó bekkel szemben magát kiválóan megvédő Magosit szórták ki, így az első meccs 46 másodperce után ezúttal sem tölthettünk el egy percet sem fórban. Sebaj, ez az idő tartalmasan telt, biztató volt a jövőre nézve. Két egyforma csapat küzdött a jégen öt az öt ellen. A meccs első ziccerét mi hoztuk össze. Nagy Krisztián tökéletesen lőtt szögről, a kipattanóra Kóger érkezett a hosszún, üresen maradt a kapu nagy része, de egyrészt jól zavarták meg lövés közben, másrészt Quemener fantasztikusan ért vissza a lepkés kesztyűjével, megfogta. Újabb hátrányt kaptunk, ebből óriási vasat lőttek a franciák, majd Bálizs Bence védett magabiztosan, nem jött ki róla a korong, nagyon fontos volt ez abban a pillanatban, voltak a környékén kék korongvadászok. A 16. percben megkaptuk a tornán az első teljesnek induló kétperces előnyünket. És ezt nagyon gyorsan ki is használtuk, Kovács Csaba és Dudas volt hátul, utóbbira ment a figura, bődületes bombájába Somogyi ért bele a kapu előtt, így máris a kapuban táncolt a korong, 1-0-ra vezettünk, megérdemelten. Nem sokkal később egy újabb előnyt harcoltunk ki az ellenfél kapujánál, az egész tornán végig nagyon agilis Magosi révén. Ebben a fórban is benne volt a gól, mindkét egységünk jól mozgott, de nem jött össze a 2-0. A harmad végén pedig hátrányba is kerültünk, így vártuk a folytatást.

stavanger 012

A második harmadban már több gondunk volt a franciákkal, akik nagyon fontosnak érezték az egyenlítést, és ezért fáradtan is képesek voltak újabb erőket mozgósítani. A középső harmad első felét nagyon megnyomták. Sajnos egy rossz váltás miatt Dudas egy az egyben maradt egy csatárral, bekkünk elvédekezte magát, a játékvezető büntetőt ítélt, kicsit szigorúan. Briand szaladhatott Bálizzsal szembe a koronggal, de csúnyán ellőtte a kapu fölé, mellé, megúsztuk ezt a helyzetet is. Ez nem törte meg a kékeket, tovább támadtak nagy elánnal. Voltak meleg pillanatok hátul, egyszer-kétszer beragadtunk, ilyenkor nagyon elfáradtunk, de a tornán a harmadik kapusunk is bizonyította, hogy ha a csapat védekezése sokat tud segíteni neki a munkájában, akkor ő is rengeteget tehet a csapatért. Bálizs Bence magas színvonalon látta el a munkáját, minden korongra odaért, hiába tornáztatták agyon ebben a periódusban. A mezőnyben is egymást segítették ki játékosaink, ha valaki hibázott vagy eltévedt, mindig volt egy ember, aki beváltott a helyére, ha a palánknál kellett küzdeni, akadt több jelentkező is. Sajnos a rossz cserék sora nem ért véget, így még többet gyakorolhattuk a hátrányos védekezést, amely parádés volt ezúttal is. Sőt még nekünk volt helyzetünk. Aztán előnybe kerültünk, és Könczei Áron 33. percben leadott lövésében benne volt a második gólunk, de a fránya korong ezúttal sem a kapuba pattant egy óriási vas után, hanem felfelé. A harmad második felében már ismét egymás mellett volt a két csapat, őriztük szűk előnyünket az utolsó felvonásra, amit újra csak hátrányban kezdtünk.

És szuperül kivédekeztünk, mint eddig a legtöbbször. De egyből egy újabbat kaptunk, Bálizs kezéből kirúgták a bárdot, de a bíró kígyótérről Bálizs ellen ítélt. Ezt nagyon gyorsan beverték a franciák, Fleury révén. 1-1 után már nem sok helyzetünk volt, Szirányi emberelőnyből leadott lövése centikkel pattant mellé, Könczei pedig szép akció végén került a kapussal szemben, csak kiállítás árán tudták megakadályozni a gólszerzésben. Ezenkívül jóformán csak a helyzetek lehetőségéig jutottunk el, egy valami mindig hibádzott. A sok kiállítás pedig megbosszulta magát. Nyilvánvaló volt, hogy egyharmadnyi kiállítást nem védekezhetünk ki a franciákkal szemben. A 49. percben Nagy Gergő kapott 2+2 percet, egy szerencsétlenül felvágódó bot miatt, miközben gólhelyzetben voltunk. Ez a négy perc nagyon soknak látszott ekkor, és az is lett. Még az első két perc letelte előtt kihasználták. Majd a második része alatt kaptunk egy újabb büntetést, és a kettőst is beverték, épp mikor az első letelt. 3-1-nél eldőlt a meccs, a végeredmény volt csak kérdéses. Kicsit elfáradt csapatunk, ezt egy ötperces hullámvölgy jelezte, ekkor nem mentek úgy a lábak, ahogy gazdáik szerették volna, de átvészeltük ezt az időszakot, és a végén nagyot hajtottunk a szépítésért. Az utolsó pillanatokban egy szó szerint értendő Dudas-lövés ment fölé, ekkor már 6 a 4 ellen támadtunk, Bálizs lehoztuk az időkéréskor. Maradt a 3-1.

Nem volt szerencsénk ezen a meccsen, benne volt a győzelem a játékban, de a sok kiállítás megbosszulta magát, emiatt nem voltunk olyan gyorsak és koncentráltak a meccs utolsó harmadában, miközben ráadásul pechesen alakultak a kritikus szituációk is. A franciák fokozatosan vették át az irányítást, és a végére fölénk nőttek. De csak az eredmény miatt bánkódhatunk, a három stavangeri mérkőzésen mutatott teljesítmény miatt aligha.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 23., szombat
SZK 18:00 FTCBJA 4-0VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 24., vasárnap
ICEHL 17:30 KACAVS 7-3VÉGE
FELK 18:30 DEBMIS 3-5VÉGE
szeptember 26., kedd
ICEHL 19:15 AVSG99 6-1VÉGE
szeptember 29., péntek
EL 17:30 SCCGYE 3-6VÉGE
EL 18:30 FHADAB 2-6VÉGE
EL 18:30 MISDEB 5-2VÉGE
EL 18:40 BJAUTE 1-4VÉGE
ICEHL 19:15 VICAVS 5-6 HVÉGE
szeptember 30., szombat
EL 17:30 GYEBRA 
ICEHL 17:30 AVSHCI 
október 1., vasárnap
EL 14:05 FTCDEB 
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRASCC 
EL 17:40 BJAFHA 
EL 18:00 DABMIS 
Partnerünk
Archívum