Bukarestben döntenek a MOL Liga jövőjéről

   

Szerdán ülésezik a román jégkorongszövetség (RJSZ) elnöksége, ekkor dől el, hogy a Brassó és a HSC Csíkszereda indulhat-e a MOL Ligában.

A román első osztályú bajnokságot hat csapatra és négy teljes körre írták ki, ez 40 mérkőzéses alapszakaszt jelent. Jelenleg a román bajnokság és a MOL Liga versenynaptára gyakorlatilag fedi egymást, egyszerre a kettőben részt venni egy csapattal nem lehet. A helyzet megoldása érdekében a két MOL Liga-csapat többféle módosító javaslatot adott be a román elnökséghez, ezekről a szerdai ülésen döntenek a tagok. Döntést kell hozniuk arról is, hogy a két érintett klub MOL Liga-részvételéhez hozzájárulnak-e.

Nagyjából négyféle eset képzelhető el. Az alapkérdés az, jöhet-e a Brassó és a HSC, vagy sem. Nemleges válasz esetén a MOL Liga szempontjából tovább nem is lényeges, hogyan alakul a román bajnokság. Az MJSZ ettől a lehetőségtől nem tart, a hivatalos honlap legutóbbi témába vágó cikke szerint “egyeztetett a két szövetség elnöke, ahol Kovács Csaba kérdésére Mihai Covaliu azt mondta, az ő személyes álláspontja szerint a HSC Csíkszereda és a Brassó idén is engedélyt kap majd a ligában való indulásra, bár az RJSZ elnöksége csak néhány nap múlva ülésezik majd”. Ez az ülés következik szerdán.

Ha Covaliu elnök álláspontja megegyezik a 11 tagú elnökségével, tehát nem tiltják meg a két csapat MOL Liga-szereplését, akkor is több kérdésben kell még döntenie. Nagyjából a következő lehetőségek képzelhetők el ez esetben:
? Marad a jelenlegi versenykiírás.
? Megváltoztatják az időpontokat, de ragaszkodnak ahhoz, hogy a teljes alapszakaszt, azaz a 40 mérkőzést lejátssza a két MOL-os csapat Romániában is.
? Könnyítést adnak a két csapatnak, kevesebb alapszakaszmeccset kell játszaniuk, mint a többieknek, ahogy az az előző szezonban is történt.

Az első esetben a MOL Ligában csak két játékoskerettel rendelkező romániai csapat indulhat, hiszen egyszerre két helyszínen kell játszania. Úgy tudjuk, a Brassó talán teljesíteni tudná ezt a feltételt, mivel rendelkezik teljes U18-as és U20-as játékoskerettel és a MOL ligás csapata sem szűk keretből áll. A HSC Csíkszereda viszont gondba kerülne, hiszen amellett, hogy alacsony létszámú a MOL-kerete, idén nyáron ismét rengeteg utánpótláskorú játékos távozott a Vákárból.

A második verzió is óriási feladatot róna a Brassóra és a Szeredára, de legalább elméletileg teljesíthető egyazon kerettel. Mindazonáltal komoly kérdés, végig tud-e csinálni egy 70-80 meccses alapszakaszt bármelyik együttes is a meglévő és a mozgósítható erőforrásokból.

A harmadik példa az idei, ez vagy ennek bármilyen mutációja ideális lenne a két MOL Liga-gárda számára.

A MOL Liga jövőjével kapcsolatban tehát az MJSZ után most az RJSZ is dönt. Szerdán. Reméljük, jó döntés születik.

MOL Liga 2

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum