Nincs egyenrangú helyzet a két szövetség között

   

A MOL Liga keddi, budapesti ülését követően a társrendező Román Jégkorong Szövetség közleményt tett közzé honlapján.

“A Román Jégkorong Szövetség (FRHG) elnöke, Mihai Covaliu kedden részt vett a MOL Liga budapesti ülésén, amelyet a Magyar Jégkorong Szövetségnél rendeztek, és ebből az alkalomból felvette a kapcsolatot Szőke Álmossal, a MOL Liga újonnan megválasztott elnökével.

Az FRHG elnöke felhívta a figyelmet a MOL Ligát létrehozó szerződés betartására, amely a két szövetséget egyenrangú félként ismeri el a MOL Ligát illetően.

Ennek értelmében kérte, hogy két héttel hosszabbítsák meg a MOL Ligába való jelentkezés határidejét azért, hogy minden jelentkezni szándékozó romániai csapatnak lehetősége legyen részt vennie abban, amennyiben megfelelnek a részvételi feltételeknek. Ezzel összefüggésben ki kell hangsúlyozni, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség jóváhagyta két juniorcsapat jelentkezését a MOL Ligába, anélkül, hogy partnere, a Román Jégkorong Szövetség beleegyezését kérte volna ehhez.

hunromml_131109_052

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

“A Román Jégkorong Szövetségtől megtagadták azt a lehetőséget, hogy akár csak egy klubot is elindítson a MOL Ligában a legutóbbi román bajnokság három legjobb csapata, a dobogósok közül, miközben a Magyar Jégkorong Szövetség úgy döntött, hogy elindít két magyar juniorcsapatot” ? mondta Mihai Covaliu.

A legfontosabb indokok, amelyeket felhoztak a romániai csapatok visszautasítása indokául, az volt, hogy Romániában sokkal kevesebb a játékos, illetve hogy ezen a szinten túl nagy költséget jelentene ez, amelyet nem tudnak kigazdálkodni.

“Bár az FRHG javaslatát napirendre vették, több mint két óra tanácskozás után a jelenlevő klubok képviselőinek többsége nem támogatta. Végső döntést a MOL Liga vezetősége hoz majd a következő hetekben, azt követően, hogy a helyzetet jogi szakértők elemzik. Jelenleg nyilvánvalóan nincs egyenrangú helyzet a két szövetség között, amelyet megpróbálunk orvosolni” ? mondta az FRHG elnöke.

Ezen az ülésen a MOL Liga és a két szövetség képviselői mellett részt vettek a hét érintett magyarországi klub képviselői, valamint a két romániai részt vevő klub, a HSC Csíkszereda és az ASC Corona Brassó képviselői is. Egy hete a Szlovák Jégkorong Szövetség jelezte, hogy a HC Nové Zámky nem kap engedélyt a részvételre a MOL Liga következő szezonjában.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum