Az MJSZ jogi állásfoglalást kért a MOL Liga-bővítésről

   

A fő kérdés az volt, hogy a bővítés sérti-e a Román Jégkorong Szövetség MOL Ligával kapcsolatos jogait.

A jogi állásfoglalás eredménye összefoglalva:
1) az MJSZ elnöksége jogosult volt a határozat meghozatalára
2) a határozat a versenyszabályzattal és a versenykiírással nem ellentétes, annak alapján a versenyszabályzat és/vagy a versenykiírás módosításának szükségessége nem merül fel
3) a határozat nem sérti az RJSZ MOL Ligával kapcsolatos jogait

A megállapítás első két pontját nem vitatta eddig senki, de másfél hónappal az események után legalább már papír is van erről. A harmadik pont kissé nehezen értelmezhető, például a két szövetség közötti megállapodás ezen mondata tekintetében: “Felek rögzítik, hogy a megállapodás végrehajtása során folyamatosan együttműködnek. Ennek keretében írásban (e-mail) tájékoztatják, értesítik egymást, illetve egyeztetnek minden olyan esemény tekintetében, amely a megállapodás teljesítésére, folyamatos biztosítására hatással lehet.”

Három dolgot gondolunk ezzel kapcsolatban megjegyezni:
1) Független jogi szakértőnek két vagy több fél vitájában az nevezhető, akit a két vagy több fél közösen vagy egyetértésben kér fel. Az MJSZ által fizetett jogász három olyan kérdésre adott választ, amelyet az MJSZ feltett neki és nem foglalkozik számos egyéb körülménnyel. Az ügyhalmazra vonatkozóan ezért ez semmi esetre sem független jogi állásfoglalás.
2) Az állásfoglalásba foglalt megállapítások egyik része sem ad választ arra a legégetőbb kérdésre, hogy mi lesz a MOL Ligával.
3) Az erre a kérdésre adandó válaszokhoz és a helyzet rövid-, közép-, valamint hosszú távú, megnyugtató megoldásához a jogászkodás egy tapodtat sem visz közelebb. Na jó, mégse legyünk ennyire szigorúak: legfeljebb annyit.

Paragraf Gefangener

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS