Fizikálisan megterhelő három nap volt

 

Az U18-U20-as válogatott tábor házi tornáját veretlenül nyerte a narancs csapat. Mihály Jenő, a győztesek edzője szerint azon múlt a siker, hogy egységesek voltak, de ez a három nap mind a 120 játékosnak fárasztó volt fizikálisan.

“Sikerült egyenlően jó teljesítményt nyújtanunk minden mérkőzésen ? kezdte az újpesti edző az értékelést a siker okáról ?, stabilak voltunk hátul a védekezésben, mindenki megpróbálta a saját maga legjobbját nyújtani, és ez is volt a cél. Próbáltunk rendszerben játszani, amit tanultak eddig a táborokban a gyerekek. Azt gondolom, hogy egységesek voltunk, és ez volt a kulcsa a tornagyőzelemnek.

Mivel alapvetően nem volt homogén a társaság, hiszen korbeli különbségek voltak, próbáltuk úgy elosztani őket, hogy a kisebbek a nagyobbakkal is játsszanak együtt. Így a kicsiknek nagyobb kihívás volt, és jó volt látni, hogy voltak, akik szó szerint letépték a mezt is az idősebbekről. Jó, hogy vannak ilyen karakterek, akik nyomás alatt is tudnak játszani.”

metodicup 2015

A stábnak sem volt egyszerű a dolga, hiszen rengeteg játékost kellett különböző szempontok szerint megfigyelni, majd kiértékelni.

“Azt néztük, hogy ki az, aki nemzetközi szinten, nagy tempóban, fizikális hokiban meg tudja állni a helyét, gyorsan gondolkodik, jó döntéseket hoz. Fizikálisan is megterhelő volt nekik ez a három nap, így azt gondolom, a végére el is fáradtak rendesen.”

A száraztesztek is fontos részét képezték a tábornak, Mihály Jenő ezek eredményeiben látja az egyik legtöbb fejlődési potenciált. “A nemzetközi hokihoz képest talán pont a száraz eredményekben kell a legtöbbet fejlődnünk, többször tapasztaltuk külföldi tornákon, hogy fizikálisan nagy a különbség. Ha komolyan veszik a srácok a nyári felkészülést, és ebben tudnak fejlődni, akkor a következő szezonban léphetünk még egy szintet előre.”

Cimkék: , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS