120 válogatott játékos táborozik

   

A 2015/16-os szezon első válogatott táborát szokás szerint az U18 és U20-as bő keretek részvételével, egy háromnapos tornával megspékelve rendezi a jégkorong-szövetség.

A Jégpalotát szerdától péntekig ellepik az ifisek és a juniorok, akik hat csapatot alkotva házi bajnokságon mérik össze tudásukat. Minden napra két meccs jut a teljesen vegyes korcsoportú csapatoknak, de száraz tesztelések is zajlanak a szünetekben, így a jégen és azon kívül is viszonylag teljes képet kap az igen bő edzői stáb a négy évjáratról, azaz a két korosztályról.

Dobos Kristóf, az 1997-es születésű kapus nagyon hasznosnak tartja ezt a három intenzív napot. “Fárasztó, de ez természetes, ez is mutatja a magas színvonalat. Nagyon jó, hogy ennyi játékost ilyen rövid idő alatt figyelhetnek meg az edzők, és így könnyen tudják figyelni a játékosok fejlődését a nyár folyamán is. A tesztek komoly versenyhelyzetet teremtenek, amire nagyon nagy szükség van ebben a válogatottban szerintem. Számomra is jó tapasztalat ez a tábor, hiszen láthatom, hogy én hol tartok a többiekhez képest, és ez alapján fogok tudni készülni majd a nyáron.”

Szaller Márk a rangidősek közé tartozik 1996-osként, a hátvéd szerint a hangulat is remek a táborban. “Fárasztó napunk volt, de a sok teszt és meccsek mellett nagyon élvezzük a táborban való részvételt. Nagyon sokan vagyunk, több mint 100 játékost hívtak meg a szezon záró táborba, ez az edzőknek és a menedzsmentnek egyaránt nagy kihívás, hogy minden megfelelően működjön. Érdekes, de 1999-től az 1996-ban született játékosokig a lehető legjobban megvannak keverve a csapatok. A fiatal játékosokat ez ösztönzi, míg az idősebbeket példamutatásra készteti. Tehát ez mindenkinek előnyére szolgál. A hangulat mindig szuper, de mint minden válogatott tábor, ez is csak a hokit helyezi előtérbe. Két napunk van még az összetartás végéig, és a végén kiderül, hogy idén ki nyeri a Metodika Cupot.”

Bugár Gábor, az 1999-es születésű ifjú csatár nagyra értékeli, hogy együtt játszhatnak a nagyobbakkal. “A tábor nagyon élvezetes, jó a hangulat. Nagyon sokan összegyűltünk. Nagy élmény a nagyobb korosztályokkal játszani, mivel sok trükköt vagy apró momentumot elleshetünk tőlük.”

u20 u18 metodikai

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS