Szabad Kevin

 

Szabad Kevin, az ifjúsági válogatott és a Vienna Capitals csatára több hete készül fizikálisan és mentálisan is a közelgő világbajnokságra. Egy napja együtt gyakorol az U18-as vb-keret.

48 fős bő keret kezdte meg szombaton a világbajnoki felkészülést. Milyen elvárásokkal állt a válogatott program elé, mennyire jelent nagy kihívást most bekerülni a végső keretbe?

Minden évben nagy a versengés, senkinek sincs bérelt helye a csapatban. Mindenkinek újra bizonyítani kell az alkalmasságát. A tavalyi csapattagoknak is újra ki kell érdemelni a helyüket és magasra rakni a mércét a többi játékos részére. Már több hete csak a vb körül forognak a gondolataim, edzésen is még nagyobb intenzitással csináltam minden gyakorlatot. Ez nekem az utolsó világbajnokságom lehet az U18-as válogatottal, jól szeretném befejezni a szezont. Úgyhogy minden nap a vébére készülök fizikálisan és legfőképpen mentálisan. Számomra minden egyes alkalommal megtiszteltetés a magyar mezt felhúzni, úgy gondolom, külföldön játszó játékosként még nagyobb öröm a címeres mezben játszani.

Ez a világbajnokság teljesen más lesz, mint a tavalyi, ott a feljutás, itt a bennmaradás a cél. Máshogy készülnek rá, mik az elvárások saját maguk felé?

Az idei bennmaradás ugyanolyan nehéz lesz, mint a tavalyi feljutás. Kevesebb a rutinos játékos, mint tavaly és az ellenfelek még erősebbek. Mindenképp tartani szeretnénk a tempót a többi csapattal, és ha lehet, akkor még nagyobb elszántsággal játszani. Idén mindenkinek fel kell nőnie a feladathoz.

12_szabad_kevin_02

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum