Németh Anikó

 

Németh Anikó, a női válogatott és a KMH Budapest kapusa értékelte az osztrák bázisú bajnokságban a ? gyakorlatilag a ? kazah válogatott ellen lejátszott meccseket.

Mindhárom mérkőzést elvesztettétek az Ajszulu Almatival szemben. 2014-ben vb-ellenfeleink voltak a kazahok, 2016-ban is azok lesznek. Mennyit fejlődött a játékuk másfél év alatt?

Mindhárom meccs más volt, hol mi voltunk jobbak, hol ők. Hogy miben fejlődött a kazah csapat, azt nehéz megmondani, mert például vannak légiósaik, akik szerintem húzzák a csapatot, viszont nyilván ők a vb-n nem lesznek ott. Magukban a kazahok inkább orosz stílusú hokit játszanak, gyorsak, sokat korcsolyáznak, kemény és összeszedett a játékuk. Szerintem évről évre minden csapat fejlődik valamennyire, de persze mi is fejlődünk, és a vb-n is jó meccset fogunk játszani ellenük.

Az idei és a tavalyi EWHL-mezőny közül melyik az erősebb?

Szerintem az idei. Szinte minden csapat szoros eredményeket játszik egymással, és nem feltétlenül a papírforma érvényesül, bárki nyerhet bárki ellen, egyedül a Neuberg csapata, amelyik véleményem szerint elég gyenge. A rájátszásba remélhetőleg bejutunk, a négyes döntőben pedig bármi megtörténhet.

nemethaniko6

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS