Pál Vanda

 

Pál Vandát, a női U18-as válogatott csapatkapitányát kérdeztük a február 6. és 8. között a Jégpalotában megrendezésre kerülő Négy Nemzet Tornával kapcsolatban.

Az elmúlt szezont az USA-ban töltötted, idén pedig a KMH-ban játszol. Hogy érzed, mennyit fejlődtél az elmúlt másfél év során?

Úgy érzem, az elmúlt másfél év mindenképpen pozitív volt a számomra. Sokat tanultam az amerikai hokikultúráról. A kinti bajnokság, ahol játszottam, nagyon más volt, mint az EWHL. Úgy érzem, kint is fejlődtem, de nem annyit, mint az EWHL-ben. A kinti liga U18-as fiúbajnokság volt, ami inkább fizikális jellegű. Az EWHL-ben sokkal inkább a technika és a játék számít, nem a testjáték. Az elmúlt másfél szezon mindenképpen jól telt számomra.

Vaujanyban te viselhetted a C betűt az divízió 1-es U18-as vb-n. Milyen lesz egy ifjúsági vb után egy felnőtt tornán magadra ölteni a válogatott mezét egy hazai eseményen?

Mindenképpen nagy megtiszteltetés volt csapatkapitányának lenni, egyik álmom vált valóra ezzel. A felnőtt válogatott nagy kihívás számomra, hiszen teljesen más szerepet tölthetek be a csapatban, mint az U18-as válogatottban. Bizonyítanom kell ahhoz, hogy a keretbe bekerüljek és remélhetőleg a tornán és majd a vb-n is játszhassak. Nagyon várom már, hogy elkezdjük a munkát a válogatottal kedden. Remélem, a tornára minél több néző kijön, hogy szurkoljon nekünk.

Pál Vanda

Fotó: Mudra László (MJSZ)

noinegynemzetplakat

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS