Stipsicz Bence

   

Stipsicz Bence, a MAC hátvédje az U20-as világbajnokságon játszott december elején, majd az év végi U18-as torna legjobb hátvédje lett.

Jó néhány nap távlatából hogyan értékeli az U20-as világbajnokságot? Mit tanult belőle?

Sajnos ez a világbajnokság nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Nem sikerült jól játszanunk egy meccsen sem 60 percen át. Kicsit fegyelmezetlenek voltunk és ez kőkeményen megbosszulta magát. Azt tanultuk belőle, hogy fejben jobban fel kell készülni egy világbajnokságra és jobban be kell tartani az edző utasításait.

A junior korosztály nemzetközi versengése erre a szezonra lezárult, most már az U18 a soros. Decemberben hazai tornán vett részt két csapatunk is, ahol a legjobb hátvéd lett. Mire volt jó ez a négyes torna?

A Megyeri úti meccsek fő célja a tapasztalatszerzés volt, és hogy a játékosok tovább szokják az edző által kért rendszert. Emellett ezen a tornán minden játékos megmutathatta, hogy helye van-e az áprilisi vb-keretben. Jó tanulási lehetőség volt, mivel mindenki ki tudta magát próbálni egy válogatott és egy erős klubcsapat ellen is. Engem erősen motivál az U20-as világbajnokság kudarca, hiszen a következő lehetséges vébémen sokkal jobban szeretnék teljesíteni. Szerintem az újak is tökéletesen be fognak illeszkedni az U18-as válogatottba, de mindenképpen más csapat lesz ez, mint a tavalyi. Az U20-hoz képest más ez a rendszer, mások az edzők és más taktikai elemeket kérnek, például a kihozatalok, meg a támadójáték különbözik. Szerintem jó csapatot lehet összehozni ebben a korosztályban is, a februári tornán már valószínűleg a bő vb-keret szerepel majd.

stipsicz_bence_U18

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum