Derek Ryan

 

Derek Ryan, a Fehérvár egykori csatára a Villachon keresztül került a svéd élvonalba, a 4. helyen álló Örebro újoncaként 18 mérkőzés után 16 ponttal 6. az SHL kanadai táblázatán.

Miként sikerült Svédországba igazolnia, hogy érzi ott magát és mit szeretne még elérni?

Igazából mindenki azt kérdezi tőlem, miért pont ide jöttem, ami meglep egy kicsit, hiszen a svéd liga az egyik legjobb liga a világon. A 3-4. helyre rangsorolják, a KHL és az NHL mögött. Sportolóként fontos számomra, hogy olyan magas szinten játsszak, amilyenen csak lehet. Örülök, hogy itt is jól megy a játék, ez a legjobb bajnokság, amiben eddig játszottam. A családommal együtt nagyon szeretjük Svédországot, családbarát az ország, jó itt élni. A karrierem céljai nagyon egyszerűek. Minél magasabb szinten minél tovább szeretnék játszani. Emellett szeretném beutazni Európát. Egészen kivételes lehetőség, hogy ezt az életstílust élhetjük. Szeretnénk kiélvezni minden percét.

Milyen emlékei vannak Magyarországról, hogy látja, egyszer visszajönnek ide?

Mindannyiunknak, a családomnak és nekem is nagyszerű emlékeink fűződnek Magyarországhoz, főleg Budapestet szerettük meg. Remek napokat töltöttünk a fővárosban, sokat sétáltunk a Duna partján és nagyszerű éttermekben ettünk. Az emberekről is jó emlékeink vannak, akikkel találkoztunk ottlétünk alatt, szerettük a magyar játékosokat, de persze a légiósokkal is jól kijöttünk. A családom biztosan örülne, ha egyszer visszatérnénk Budapestre, kiváló város.

Derek Ryan Orebro

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum