Csalóka az eredmény

   

Így látta a Dél-Koreával játszott meccset a szövetségi kapitány, a csapatkapitány, három újonc, egy csatár és a kapus.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány): “Nem lehet összehasonlítani ezt az edzőmeccset a világbajnokságon játszottal, mert egyik csapat kerete sem teljes. Bizonyos szempontból hasonlítunk egy klubcsapatra, mert folyamatosan alakulunk, és rövid idő alatt is nagyot tudunk fejlődni. Elégedett voltam az edzéseinkkel, a fiúk végrehajtották, amit kértünk. Dél-Korea ellen jó volt a kapusteljesítményünk és a speciális játékunk is. Néhány kiállítás megkérdőjelezhető volt, nem volt következetes a játékvezetés, de az emberhátrányos védekezésünk működött, és Rajna Miki is stabil volt. Az újoncaink azért vannak velünk továbbra is, mert meggyőztek minket hét közben, hogy megérdemlik a lehetőséget. Most is ezt bizonyították.”

Tokaji Viktor (csapatkapitány): “A magyar utánpótlás erejét mutatja, hogy a sok hiányzónk ellenére ilyen simán nyertünk. Picit csalóka az eredmény, mert ekkora különbség azért nem volt a két csapat között, de nem véletlen, hogy már hatvan jelölt van a magyar válogatottba. Ennek jó oldala, hogy tudunk rotálni, hosszú a kispadunk, a rossz, hogy nehéz a hatvanból kiválasztani az aktuálisan legjobb 23-25-öt. Ám kialakult a versenyhelyzet, hosszú távon mindenképpen ez a megfelelő út, ami járható is.”

Tokaji HUNKOR

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Karol Csányi (újonc): “Nem voltam ideges a meccsen, de nagyon különleges élmény volt a magyar válogatottban bemutatkozni. Nagyon örülök, hogy itt játszhatok ezekkel a srácokkal, ennyi ember előtt. Sok emberelőnyös gólt lőttünk, ami nagyon jó. A koreaiak gyorsak voltak és agresszívek, nem volt ez egyszerű meccs az eredmény ellenére sem. A jobb technikánk és az emberelőnyös játékunk miatt nyertünk.”

Vladimir Dubek: “Nem is tudom, mit mondjak, nem számítottam erre az egészre. Először is arra, hogy behívnak, majd arra, hogy a szűk keretben is benne leszek. Sok fiatal játékos van, sok légiós, örülök, hogy itt lehetek. Nagyon jó meccs volt ez, rosszabbra számítottam. Ráadásul nagyon jó sorban játszottam. Az edző mondta, hogy mennünk kell tovább, jó volt a játék, szombaton innen kell folytatni. Ez az egész nekem most egy nagy meglepetés.”

Rafaj Attila (újonc): “A mérkőzés elején kicsit savasnak éreztem a lábamat, úgy éreztem, kicsit el is dobáltam a korongot, nem tudtam tartani. Utána próbáltam minél többet birtokolni, de nagyon figyeltem a védekezésre, hogy semmiképpen ne kapjunk gólt, ha elöl éppen nem is megy annyira, akkor sem. Volt egy nagyon jó helyzetem, jól vágódott le a kapusról a korong, és szerencsére jól használtam ki a lehetőséget. A következő cserében viszont véget is ért számomra a meccs, egy kipattanó után nem tudtam gólt lőni és tumultus alakult ki? Nem bánom, benne van ez is a hokiban.”

Rajna Miklós: “Nem gond, hogy bement az az egy. Az egész csapat jól játszott, nem az egyéni érdekek fontosak, szerencsére mindenki előtérbe helyezte a csapatot. Ennek meg is lett az eredménye, jól játszottunk végig és megérdemeltük a győzelmet. Sokan debütáltak a csapatban, az edző mindenkinek megadja a lehetőséget, úgy gondolom, mindenki helyt állt. Jó fejek a srácok és jól is játszottak.”

Mestyán István (újonc): “Belülről egy kicsit furcsa volt. Más hőfokon égett mindkét csapat és pörgősebb volt a tempó, mint a MOL Ligában. Ezt nem azért mondom, mert lebecsülöm a MOL Ligát, de itt gyorsabb volt minden, mint a ligánkban egy átlagos meccsen.  Remélem, hogy az edző úgy látja, helyem van a válogatottban. Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam, igyekszem meghálálni és bebizonyítani, hogy jól döntött, amikor a szűk keretbe választott, majd pedig benevezett a meccsre.”

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum