A nők a második selejtező körtől érdekeltek

   

A férfiaknál már kielemeztük, nem lesz nehezebb kijutnunk az olimpiára. Első ránézésre lányaink könnyebb feladat elé nézhetnek, mint négy éve.

A 2014-es szocsi olimpiára a nőknél hat csapat automatikusan, világranglista-helyezés alapján jutott ki, míg a maradék két helyért selejtezőtornát vívtak. A háromkörös selejtező első állomásán az akkor 23. helyen álló Magyarország a 19. Dániát, a 22. Horvátországot és a 26. Spanyolországot kapta ellenfélül. Lányaink helytálltak, a többségében az akkor 16-18 évesekből álló, azóta az U18-as A csoportot megjárt csapat a dánokat 4-3-ra megszorongatta, a horvátokat 8-1-re, a spanyolokat pedig 7-1-re verte.

A 2018-as pjongcsangi olimpiára másként zajlik a kvalifikáció. Az eddigiekkel ellentétben nem a legjobb hat, hanem a legjobb négy vehet részt automatikusan az olimpián, ők egyből az A csoportba is kerülnek. A B csoportban egyedül Dél-Korea részvétele biztos, a maradék három helyre lehet kijutni, tehát az eddigiekkel ellentétben nem kettő, hanem három selejtezőtornát rendeznek mindhárom kvalifikációs körben. Az előző olimpiai ciklusban már az első körben kezdtek lányaink, a legközelebbi tornán viszont a második körtől lesznek érdekeltek. Emlékezhetünk, nagyon jót tett a nők olimpiai tornájának, hogy nem két párhuzamos csoportba sorolták a válogatottakat, ezért továbbra is minőségi különbséget jelöl az A és a B csoport, Dél-Koreában is.

Az első selejtezőkör tervezett időpontja 2016 augusztusa, a másodikat várhatóan 2016 novemberében rendezik ? ugyebár itt nem kellett elmozgatni a szokásos időpontokat, mint a férfiaknál, ahol a Világkupa bekavart a rendszerbe. Magyarország a 21. helyen áll a női világranglistán, ha a jelenlegi helyezések alapján történne a csoportokba besorolás, akkor lányaink Kínával, Hollandiával és egy selejtezőből érkező ellenféllel találkoznának. Ez viszont ebben a pillanatban csak találgatás, ugyanis Magyarország mindössze 30 ponttal áll Olaszország és 35 ponttal Nagy-Britannia mögött, előbbiek most jutottak vissza a divízió 1/B-be, ahol mi is vagyunk, a britek pedig a divízió 2/A-ban szerepelnek, tehát minden esély megvan arra, hogy megelőzzük őket.

Ha sikerrel veszik lányaink a 2016 novemberi tornát, ami korántsem lehetetlen vállalkozás, akkor 2017 februárjában játszanának a kvalifikáció végső körében az A csoport alja és a divízió 1/A válogatottjai közül három csapattal. Azzal, hogy nem kettő, hanem három csoport van a selejtező során, némileg nagyobb differenciák lesznek a csapatok között, amely szintén kedvezhet nekünk.

noi valogatott Riga

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum