Szaller Márk

   

Szaller Márk, az Ifj. Ocskay Gábor JA és a juniorválogatott 18 éves hátvédje világbajnoki aranyat, sikeres egyetemi első félévet és két nyelvvizsgát tervez az elkövetkezendő időben.

Bekerült a felnőtt Fehérvár keretébe, mindenki nagyon dicséri, Rich Chernomaz szerint szinte már kész játékos, mi erről a véleménye és jelenleg melyek azok a területek, amelyekre különös hangsúlyt fektet?

Chernomaz kapitánnyal idén, az augusztusi juniortábor alatt dolgozhattam először. Próbáltam mind az edzéseken, mind a meccseken is maximumot nyújtani, hiszen nagyon sok jégkorongozó van a junior korosztályban, de a stáb csak 22 játékosnak tud bizalmat szavazni a világbajnokságra, ami közel 4 hónap múlva kezdődik. Ezért is fontos, hogy milyen az első benyomás egy játékosról, és örülök neki, hogy az edző pozitív véleménnyel van rólam. Tavaly szinte az egész nyári felkészülésem kimaradt egy térdműtét miatt, és úgy érzem, idén maradéktalanul sikerült pótolnom a Sille Tamás által vezényelt alapozás során. Ahhoz, hogy a súlyomból, valamint a felszedett izomból ne veszítsek, az edzések mellett külön is stimulálni kell a testünket kondiedzésekkel, persze kis súlyokkal. Az étkezés mellett erre is mindenképpen oda kell figyelni. Ami a mentális részt illeti, a középiskolai évek után a felsőoktatásban is szeretném megállni a helyemet és nem elhanyagolni mindezt a jégkorong mellett. Nehezen összeegyeztethető a két dolog, de a Kodolányi János Főiskola által applikált egyéni tanrend segítségével egyszerűbb a helyzet. Az aktuális tanévben terveim között van két nyelvvizsga megszerzése is.

Nem kevés teendő az igen kemény U20-as világbajnokság évében. Mit vár a divízió 1-ben?

A többi öt csapatból hárommal nem is olyan régen, az áprilisi U18-as világbajnokság során találkoztunk és sikerült nagy arányú győzelmeket aratnunk. Persze ez nem jelent semmit, annyit viszont biztosan tudunk, hogy nem lesz könnyű dolgunk decemberben. A francia és a kazah válogatottat annyira nem ismerjük, de technikás és kemény hokit képviselnek. Nem sok időnk van a dunaújvárosi szereplés kezdetéig, de novemberben egy négyes tornán is részt veszünk, főpróba gyanánt. Addig nagyon sok munkát és energiát kell befektetni, hogy decemberben, amikor eljön a “szüret” ideje, termésként a három érem egyike a nyakunkba kerüljön. Bízom abban, hogy esetünkben ez a legfényesebb lesz!

Szaller Mark U18 HUN

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 6-1VÉGE
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 5-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 4-1VÉGE
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk