Zárul a MOL Liga-alapszakasz

   

Minden bizonnyal a szezon legnyugodtabb fordulójára kerülhet sor a MOL Ligában, miután pénteken egyetlen kérdés kivételével mindenre választ kaptunk az alapszakasz végeredményét illetően.

Ez az egy kérdés az, hogy a Brassó, vagy a Miskolc végez-e a harmadik helyen, ennek a szezon végeredményét, illetve amennyiben a Dab.Docler az Érsekújvárt választaná, akkor az elődöntőbeli pályaelőnyt illetően van jelentősége. A legpikánsabb csatára azonban minden bizonnyal Dunaújvárosban kerül majd sor.

Az alapszakaszgyőztes Acélbikák vendége ugyanis a rájátszásról lemaradó HSC Csíkszereda lesz. A mérkőzés érzelmi töltetét az adja, hogy a Dab.Docler csütörtöki, Brassó elleni hazai vereségét követően Csíkszeredában sokan emlegettek sportszerűtlenséget, Gál Sándor is utalt erre a Ferencváros elleni pénteki, vesztes mérkőzést követően. A szeredaiak számára először a MOL Liga történetében az alapszakasz végén elérkezett a búcsú ideje, és ez óriási csalódás, hiszen a célkitűzés a döntő volt. Búcsúzóul minden bizonnyal szeretnék megmutatni Beczéék, hogy jobbak annál, mint amit elértek.

mla_0015_resize

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A másik oldalon viszont újból elérkezett az ideje a komoly munkának. A Dab.Docler mellett három olyan csapat jutott a legjobb négy közé, akiknek jóval tovább, kettejüknek egészen az utolsó pillanatig pörögniük kellett. Ladányiéknak tehát fel kell venniük a megfelelő fordulatszámot, ha nem szeretnének orra bukni a három győztes meccsig tartó elődöntőben.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Haszonits, Sós, Abonyi, Pálkövi.
Kiss T.: 98,0% (Sevela)
K
Ruczuj: 77,3% (Kozuch: 91,7%)
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
1
Hruby J., Flinta, Bors, Molnár Zs., Novák
Huba, Erdélyi, Magosi, Peterdi, Azari
2
Salló, Papp Sz., Péter, Moldován, Szőcs
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Pavuk, Contois
3
Ölander, Nagy I., Becze, Tranca, Kulha
Hruby G., Szepessy M., Papp V., Léránt, Szabados
4
Farkas, Bíró O., Bíró T.
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Gál Sándor, Hozó Levente

Az Érsekújvár három játéknappal az alapszakasz vége előtt biztosította be az alapszakasz második helyét, de szintén nem ehhez méltó játékkal. Újpestről óriási mázlival vitték el mind a három pontot, és a pár nappal későbbi visszavágón is minimális különbségű győzelmet arattak az utolsó 10 percben. De a szurkolóknak korábban is lehetett olyan érzésük, hogy a csapat nem ad ki mindent magából. Elképesztő könnyedséggel alakították ki helyzeteiket és megdöbbentő nagyvonalúsággal tékozolták el azokat. Ennek az időszaknak most vége, lassan emelni kell a fordulatot és a koncentrációt, ha döntőzni szeretnének. Az ellenfél Brassó első alkalommal jutott a legjobb négy közé, ezzel minden bizonnyal óriási örömöt okozva a lelkes szurkolótábornak. Ha sikerülne megőrizni a Miskolccal szembeni előnyüket, akkor az érem is garantált lenne, leszámítva azt az esetet, ha Brassó?Miskolc csata lenne az egyik elődöntőben. Ebben az esetben viszont a pályaelőny lenne a tét. Hogy biztosan meglegyen a pályaelőny vagy a garantált érem, nem kell más, mint legalább két pont az Érsekújvár otthonából.

Miskolcon búcsúzik a MOL liga 2013/14-es idényétől a Ferencváros. Dobos Tamás és Hakan Nygren csapata nagyon szimpatikus teljesítményt nyújtott az egész szezonban, csak pár meccsen hagyta el magát, miután biztossá vált, hogy nem jut az elődöntőbe. A zöldek aztán péntek estére, az utolsó hazai meccsre nagyon összekapták magukat és a szoros eredmény ellenére is igen meggyőző teljesítményt nyújtva magukkal rántották a HSC Csíkszeredát is. Ellentétes utat járt be a Miskolc. A borsodiak rendkívül nehéz helyzetben indultak az előző hétvégi erdélyi túrájukra, ahol bravúros játékkal hat pontot szereztek, ezzel előnyös helyzetbe manőverezték magukat. Minden bizonnyal nem úgy gondolták a péntek estét, ahogy az sikerült, a Brassó elleni hazai vereséggel majdnem sikerült is elbukni az erdélyi túra hozadékát. A Fradi megmentette őket, most pedig a zöld-fehéreket fogadják, és Miskolcon ez az egyik legnagyobb derbi, függetlenül attól, hol is áll a két csapat. A Miskolcnak ráadásul nagyon kellenének a pontok, ha érmet szeretne, márpedig mi más is lehet a cél a MOL Liga legutóbbi két kiírásában dobogón végzett csapatnál?

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum