FTC?HSC Csíkszereda 2-1

   

Győzelmével a Ferencváros elvágta a HSC útját a MOL Liga rájátszásába, a liga történetében először nem jutott playoffba az erdélyi klub.

Az életéért küzdött a HSC, míg a Ferencváros utolsó hazai mérkőzésén méltóképpen szeretett volna búcsúzni lelkes közönségétől. Az első harmad pörgősen is telt, kevés játékmegszakítást, többet támadó és lövő hazai csapatot láthatott a kilátogató szép számú hazai publikum. Mindkét oldalon kimaradt egy emberelőny, a Fraditól főleg Gibbs és Sijka, a vendégektől Becze volt aktív. A mindent elsöprő HSC-rohamok azonban elmaradtak. A második harmadra egy sokkal élesebb HSC jött ki, mindent megpróbáltak a vendégek annak érdekében, hogy életben tartsák rájátszásbeli reményeiket. Ennek ellenére a 23. percben a hazaiak lőtték az első gólt, Lindquist a kékvonalról bombázott a HSC kapujába. A gól után a HSC megpróbált egy fokozattal feljebb kapcsolni, uralta is a játékot, azonban a veszélyesebb helyzetek a Ferencváros előtt adódtak. Hiába volt energikusabb a HSC és hiába nem ízlett a Fradinak a letámadás, de igazán nagy helyzetig kevésszer jutott el a Csíkszereda, többnyire távoli lövésekkel próbálkoztak, amelyek azonban nem okoztak gondot Meravynak.

A 46. percben emberelőnyben került a hazai csapat, melynek során Kiss Gábor éles szögből varrta fel a korongot Kozuch ketrecébe, amivel már 2-0-ra vezetett a Fradi. A meccsnek azonban még korántsem volt vége, az 50. percben Curilla egy Meravyról kijövő korongot pofozott a hálóba, ezzel ismét egy gólra csökkentve a különbséget. A gólnak köszönhetően bőven maradt izgalom az utolsó tíz percre is. A Fradi gondjait fokozta, hogy a hosszú sérüléséből visszatérő és első meccsén gólpasszt adó Berta sántikálva hagyta el a játékteret, valamint hogy két alkalommal is emberhátrányba került a zöld-fehér csapat, de csíkszeredai oldalon a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, így végül 2-1-re nyert a Ferencváros.

Ezzel a győzelemmel Dobos Tamás és Hakan Nygren tanítványai megmutatták, hogy nem hiába voltak szinte végig versenyben az első négy hely valamelyikének megszerzéséért, jó csapatot alkotnak, amelynek legyőzése komoly feladatot jelent bármely csapatnak a ligában. A HSC ezzel szemben nem tűnt olyan élesnek, mint amelyet a helyzet indokolt volna, vereségük a Brassó miskolci győzelmével együtt azt eredményezte, hogy a liga történetében először nem jutottak be a rájátszásba.

Dobos Tamás, vezetőedző, Ferencváros Budapest ESMTK: “Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Összeszedettek, fegyelmezettek voltunk, a játékosok az első perctől az utolsóig betartották, amit kértünk tőlük, így méltóképpen és emelt fővel búcsúzhattunk el közönségünktől a MOL Ligában. Sajnos a továbbjutásunk korábban már elúszott, de megmutattuk, hogy van a csapatunkban fantázia. Úgy léptünk előre, hogy közben a liga is sokat fejlődött.”

Gál Sándor, vezetőedző, HSC Csíkszereda: “Nem ma buktuk el a rájátszásba kerülésünket, hanem a korábbi meccseken. Gratulálok a Ferencvárosnak, másokkal ellentétben tisztességesen küzdöttek. Ennek ellenére a kiesést csak magunknak köszönhetjük, például a legutóbbi két meccsünkön összesen csak egy gólt szereztünk, ennyivel pedig nem lehet meccseket nyerni. Voltak játékosok, akikben csalódtam, a légiósok és a hazaiak között is. Sok tanulsága van az évnek, bizonyára hamarosan le fogjuk vonni ezeket. Mostantól a román bajnokságra kell figyelnünk, az is fontos nekünk.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 500 néző. Játékvezetők: Sós, Nagy, Soltész, Gangel.
Meravy: 94,4% (Budai)
K
Kozuch: 90,9% (Ruczuj)
Géczi, Lindquist, Kiss, Vaszjunyin, Berta
1
Bors, Flinta, Curilla, Mihály, Novák
Eriksson, Mestyán, Pál, Dancsfalvi, Potila
2
Salló, Papp Sz., Moldován, Molnár Zs., Szőcs
Győri, Gibbs Sjödin, Németh, Sijka
3
Ölander, Nagy I., Becze, Tranca, Kulha
Fekecs, Wéber, Feil, Nagy L., Papp Cs.
4
Péter, Bíró O., Bíró T., Farkas
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:55 FTC Lindquist Berta Kiss
2-0 45:56 FTC PP Kiss Potila Sijka
2-1 49:46 SCC Curilla Molnár Zs. Novák
22 Kapura lövések száma 18
10 Kiállításpercek 20
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum