Dab.Docer?Brassó 2-3

   

Félszívvel játszott a Dab.Docler a számára már csak kötelezően lejátszandó meccsen, és az életéért hajtó Brassó legyőzte.

Nem túl magas színvonalú, és nem túl nagy iramú mérkőzést játszott a két csapat. A dunaújvárosiak az előző hét erőltetett menete után alapoznak a rájátszásra, de a mai meccsre nem lehetnek büszkék így sem. A csapat láthatóan nem volt teljesen éles, és ez látványosan meg is mutatkozott a 15. percben,. amikor Gröschl és Sevela egymást szerelte a kapu mögött, Molnár Zsoltnak meg gyakorlatilag az üres kapuba kellett csak kanyarodnia a koronggal.

A második harmadban sokkal motiváltabb és fókuszáltabb csapatot láthattak a piros-fehér hívek, és ennek meg is lett az eredménye. A 28. percben Pavuk korcsolyázott el a brassói kapuig egy koronggal és Polc mellett gólt lőtt, a 35.-ben pedig Lindgren tört be Szappanos és Ladányi passzával, és lőtte be az így kialakult helyzetet.

Nagy energiákat mozgósított a Brassó a második szünet után, és ez dunaújvárosi kiállításokban és brassói gólokban mutatkozott meg. Előbb Gliga lőtt gólt a 47. percben, majd az 53. percben Wehrs értékesítette a Pavuk kiállítása miatti emberelőnyt. A hazaiak csak egy kapuvasig jutottak, elmaradt az egyenlítés, pedig az utolsó percekben Sevela helyett is mezőnyjátékos játszott.

dabbra140220_s17

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Stephan Lundhnak lesz dolga a csapatával, a Brassó viszont nagyot javított a saját helyzetén. Ha a következő két meccsén 3 pontot szerez, akkor jobb egymás elleni eredménye miatt a HSC előtt végez. A HSC-nek ugyanakkor már most minimum 4 pont kell az utolsó két meccsén, és még ez sem garancia a továbbjutásra.

Stephan Lundh: “Körülbelül tíz percet játszottunk úgy, ahogy kellett volna – persze továbbra is igaz, hogy mi már alapszakasz elsőként játsszuk ezeket a meccset, míg az ellenfelünknek egyszerűen kötelező volt a győzelem. Ez persze nem magyarázat arra a játékra, amit ma mutattunk, hiszen jövő szerdán már kezdődik a rájátszás, ott pedig ennél sokkal de sokkal több kell majd – és ez sajnos nem gombnyomásra működik. Elöl elképzelések nélkül, hátul bizonytalanul játszottunk, ezt pedig kihasználták a sárga-feketék. Több energia és több tűz kell a folytatásra.”

Kari Rauhanen: “Taktikus játékkal arattunk győzelmet a DAB felett idegenben. Nyilvánvaló, hogy kötelező volt számunkra a három pont. Ugyanilyen fegyelmezett és koncentrált játékot várok a holnapi, Miskolc elleni meccsen is.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 450 néző. Játékvezetők: Varjú, Haszonits, Abonyi, Pálkövi.
Sevela: 93,6% (Kiss T.)
K
Polc: 93,3% (Fülöp)
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
1
Wehrs, Nagy Cs., Molnár, Dornic, Saluga
Huba, Nagy R., Léránt, Peterdi, Azari
2
Mastaleriu, Hietamaki, Zsók, Virág, Gliga
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Pavuk, Contois
3
Piszarenko, János, Péter R., Imecs, Petres
Hruby, Szepessy M., Magosi, Szabados
4
Bálint, Márton
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Kari Rauhanen, Greg Kjell Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:04 BRA Molnár
1-1 27:35 DAB Pavuk Huba Contois
2-1 34:02 DAB Lindgren Szappanos Ladányi
2-2 45:39 BRA Gliga Virág Nagy Cs.
2-3 52:16 BRA PP Wehrs Saluga
30 Kapura lövések száma 47
8 Kiállításpercek 0
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum