Ez egy önbizalombomba volt a fiaimnak

   

Ha még egy olimpiához kedvem támad, akkor keresnem kell valami másik sportágat, mert a hoki ehhez egész biztosan túl kemény. Teemu Selanne mondta ezt, aki egy kicsit az egész finn csapat apja. Edzői és játékosértékelések a Kanada?Finnország után.

Mike Babcock (szövetségi kapitány, Kanada): Drew Doughty ugyanezt csinálta négy évvel ezelőtt. Nagyon jó játékos, aki nagyon jó döntéseket hoz. Jó a fizikai felépítése, így kiemelkedő a korong nélküli játéka, de a pakkal is nagyon dinamikus. Természetesen ennek a mérkőzésnek a tapasztalatait is fel fogjuk használni, biztosan fogunk még a sorokon csiszolni. Jó a csapatunk, jó játékosok és jó emberek. Mindenki hozzáteszi a magáét a csapathoz, sosem lehet tudni, éppen ki vagy melyik sorunk lesz a nyerő. Még nem tudom, hogy állunk fel a negyeddöntőben, de ha tudnám, se mondanám el.

Erkka Westerlund (szövetségi kapitány, Finnország): Erősen kezdett Kanada, a meccs első fele nagyon nehéz volt számunkra. De aztán a második felére feljavultunk és jól játszottunk. Oroszország lehet a következő ellenfelünk, akik nagyon jó csapat, nagyon jó játékosokkal, de ezen a tornán muszáj nyerni a nagy nemzetek ellen is.

Sidney Crosby (csatár, Kanada): Szerintem elég kemény meccs volt, igen agresszíven játszottak a finnek. Kemény fizikai hoki folyt, a pálya minden részén meg kellett harcolni a korongért. Jól védekeztek, és várták, hogy hibázzunk. De nagyon türelmesen játszottunk, a továbbiakban is erre lesz szükség. Természetesen jó lett volna, ha a legjobb csoportelsőként végzünk, de ma egy nagyon kemény meccset játszottunk egy jó ellenféllel szemben. Az edzőt kell megkérdezni, hogy akar-e változtatni a játékunkon, de remélem, nem sokat. Senki sem szereti, ha teljesen mást kell játszania egyik meccsről a másikra. Jól is játszunk eddig ezen a tornán, folyamatosan jobbak vagyunk, a mai mérkőzés kiváló alkalom volt arra, hogy teszteljük, mennyire tudunk türelmesek maradni. Hasonló játékra lehet szükség a továbbiakban is. Mi, játékosok tudjuk, mi a feladatunk, függetlenül attól, éppen melyik sorban vagyunk. Az, hogy a helyzetnek leginkább megfelelő egyensúly szerint rakd össze a sorokat, az edző feladata.

Teemu Selanne (csatár, Finnország): Egyszer csak azt vettük észre, hogy meg tudjuk verni ezeket a fiúkat. A vége nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna, de ilyen a hoki. Eddig meccsről meccsre jobban játszunk, ami nagyon jó jel. A továbbiakban is ez a célunk, most a legjobb csoportmásodikak vagyunk, ami nem rossz eredmény. Mindig van min javítani, de eddig elégedett vagyok. Azt gondolom, a mai mérkőzés egy önbizalombomba volt a fiaimnak, akik még sosem játszottak ekkora sztárok ellen. Megszületett a hitünk, hogy meg tudjuk verni őket. Amikor a csapattársaim ráeszméltek, hogy Kanada verhető, egy egészen más meccs kezdődött. Elhitték, hogy bárkit megverhetünk, ha a legjobbunkat nyújtjuk. A hoki pedig erről szól: higgy és adj ki magadból mindent. Igen, kicsit az apja vagyok az egész csapatnak, próbálom a tőlem telhető legjobban segíteni ezeket a gyerekeket és ez mókás. Hogy a következő olimpián indulok-e? Úgy hallottam, a hegyről lekorcsolyázás (downhill skating) is olimpiai sportág lesz, talán abban. Ha még egy olimpiához kedvem támad, akkor keresnem kell valami másik sportágat, mert a hoki ehhez egész biztosan túl kemény.

Nem vitatkoztunk Crosbyval, én a játékvezetőkhöz beszéltem, szerinte jó döntés volt akkor kiállítani tőlünk. De én nem mondtam neki, hogy színészkedett vagy bármi effélét. Szerintem nem volt jó döntés, és annyit mondtam, hogy ha bárki más lett volna, vagy egy norvég játékos, akkor nem ítéltek volna kiállítást. Természetesen a kanadai játékvezető volt, alapvetően jól fújt, csak arra szerettem volna emlékeztetni, hogy felejtse el a neveket és csak azt fújja, amit lát. De, mondom, jól vezette a meccset, Crosbynak pedig nem mondtam semmit.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum