Magyarország?Lengyelország 2-1

   

A nagyon megfiatalított magyar válogatott jó eredményt ért el bemutatkozó meccsén. Erős lengyel válogatott ellen jó védekezéssel és akadozó támadójátékkal, de nagyon akaratosan küzdve mentettük meg a hajrában a mérkőzést, amit büntetőkkel meg is nyertünk.

Komoly iramban kezdődött a mérkőzés, de a kapuk nem kerültek veszélybe az első néhány cserében. A harmad első harmadában inkább a lengyelek akarata érvényesült, de igazán veszélyes helyzetet csak egyet tudtak kialakítani, de Laszkiewicz közeli lövését a takarás ellenére magabiztosan védte Hetényi Zoltán. Ehhez hasonló lehetőségük nem is volt több, nem úgy a magyar válogatottnak, amely szép lassan felvette a ritmust, egyre kevésbé szórta el a korongokat, és áttette a hangsúlyt a támadó harmadba. Mind a négy sorunk egyenlő arányban kapott játéklehetőséget, és mindegyik egységnek megvolt a maga nagy gólszerzési esélye. Ez a húsz perc ennek ellenére lement gól nélkül, ráadásul kiállítás sem volt. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk kifogástalannak tűnt, a negatívumok között pedig élre kívánkozik, hogy fájóan kevés bulit nyertünk.

HUNPOL Bartalis

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Rosszul kezdődött a középső harmad. Nem álltunk fel időben a kezdéshez, ezért kétperces büntetést kaptunk, amit Ladányi ült le. Előbb Szirányi veszélyeztetett hátrányból, majd egy lengyel lehetőség is kialakult, de összességében gyengén muzsikált a vendégcsapat fórban. Sajnos hamarosan még egy kísérletezési alkalmat biztosítottunk, mert 4 perc múlva Kovács Csabát is kiállították, de ezt a hátrányt is jól oldottuk meg, sőt ismét Szirányi tört előre, ezúttal csak szabálytalanul tudták megállítani, megkaptuk az első előnyt mi is. Nagyon jól játszottuk meg ezt a másfél percet, sokszor közel jártunk a vezetőgól megszerzéséhez, de nem sikerült. Nem úgy a lengyeleknek, akik egy csodaszép gólt lőttek, mondhatni a semmiből. Malasinski egy az egyben volt a védővel, ezért hátretette, érkezett az egyik DEL-ben játszó lengyel bekk, Dronia, aki két-három gyönyörű csellel előbb az egyik hátvédünket, majd a már kiszolgáltatott Hetényi Zoltánt is becsapta, végül közelről lőtte a hálóba a korongot. A gól nagyon megzavarta a mieinket, innentől kezdve nem is nagyon találtak magukra a második szünetig. Elfuserált egy harmad volt ez számunkra, odadóan, de összességében haszontalanul játszott csapatunk. Biztosnak tűnt, hogy ennél csak jobb játék jöhetett a záró játékrészben. Megérdemelten vezetett Lengyelország, 1-0-s hátrányból várhattuk az utolsó harmadot.

A záró húsz percre az egyenlítés igényével ment a jégre a magyar válogatott, ez nagyon gyorsan kiderült. A lengyelek próbáltak minket lassítani. Amikor ez nem ment, keménységgel pótolták a hiányzó centiket. Ebben a harcmodorban partnerükre találtak a némileg ideges magyar csapatban, élvezetes adok-kapok alakult ki. Sajnos a játékvezetők nem követték az eseményeket, a szabálytalan megmozdulásokat sem torolták meg, egyik oldalon sem. Érezhető volt, hogy ezért előbb-utóbb a játékosok maguk rendezik a problémát, és két kisebb perpatvar ki is alakult. A páros büntetések alatt és után megnyugodtak a küzdő felek, a fókusz újra a játékon volt. Ez jót tett nekünk is, elkezdtünk újra  helyzeteket kialakítani, méghozzá nem is kicsiket. Mihály kétszer is, Sikorcin és Bartalis is kiváló lehetőséget alakított ki, de a lengyel kapus kiválóan védett. Nyomtunk, nyomtunk. Nemes Benjámin 3,5 perccel a vége előtt emberelőnyt harcolt ki, méghozzá 2+2 percet. Nagyon jól játszotta mindkét sorunk a fórt, de nem tudtuk begyömöszölni a korongot. Másfél perccel a vége előtt Sille Tamás időt kért, lehozta Hetényit, és Vas Jánost vitte be hatodik embernek. Nyolc másodperc alatt gólra váltottuk a 6 a 4 elleni szituációt, Bartalis István lőtte a magyar csapat eső gólját a tornán, az 59. percben. Még egy nagy lengyel helyzet fért bele a 60 percbe, 1-1 után jöhetett a hosszabbítás, a 4 a 4-gyel szembeni játék.

Jobban álltak bele a lengyelek a túlórába, többet támadtak. Ráadásul a 63. percben Gőz magas bot miatt kiállt. A kétperces hátrányt bravúros, önfeláldozó védekezéssel kivédekeztük. A büntetőkre maradt a döntés.

Bartalis elfektette a kapust, de a felső vasról kipattant. Laszkiewicz, Sofron, Zapala, Ladányi, Strzyzowski és Dronia kísérletét a kapusok mamuttal védték, Mihály Árpád azonban bezúzta a rövid oldalra a büntetőt, így 2-1-es győzelemmel mutatkozott be a szezonban a magyar válogatott és a kispadon Sille Tamás.

A mérkőzés legjobb játékosa az egyik újoncunk, Varga Arnold lett, a lengyelektől nem is lehetett vita, hogy Odrobny kapust választják a szakvezetők. A díjakat a világ- és olimpiai bajnok Vjacseszlav Bikov adta át, aki jelenleg a lengyel válogatott szakmai igazgatójaként dolgozik.

Magyarország

2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

Lengyelország

EIHC, Négy Nemzet Torna, Budapest. Játékvezetők: Gluhovszkij, Butucel, Soós, Vas M.
Hetényi Z. (Sevela) K Odrobny (Witkowski)
Hegyi Á., Szirányi B., Ladányi, Sofron, Bartalis 1 Dronia, Dutka, Zapala, Malasinski, Kolusz
Pozsgai, Hüffner, Metcalfe, Vas J., Mihály Á. 2 Pociecha, Borzecki, Laszkiewicz, Pasiut, Lopuski
Kiss D., Gőz, Kovács Cs., Sikorcin, Magosi 3 Wajda, Kotlorz, Baginski, Strzyzowski, Dziubinski
Varga A., Orbán A., Somogyi B., Gröschl, Nemes 4 Wanacki, Bryk, Witecki, Bepierszcz, Galant
Sille Tamás E Igor Zaharkin
Gólok Idő Típus Gól Passz Passz
0-1 32:42 Dronia Malasinski Dutka
1-1 58:35 PP Bartalis Mihály Á. Vas J.
2-1 65:00 GWS Mihály Á.
34 Kapura lövések száma 36
22 Kiállításpercek 22

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum