Minden idők legerősebb EBEL-szezonja

   

Karl Safron, az EBEL elnöke fokozta a várakozásokat ezzel a kijelentéssel. Van olyan nemzetközi portál, amely a rájátszásba várja a Fehérvárt.

Szombaton Villach-győzelemmel kezdődött az EBEL-szezon, vasárnap négy további meccsre kerül sor, a magyar csapat is ekkor debütál – Znojmóba látogat a Sapa Fehérvár AV19 –, míg az Olimpija a szlovéniai kosárlabda Eb miatt csak jövő pénteken veszi fel a fonalat.

Safron szavai szerint mindenkinek egyforma esélyei vannak ebben a szezonban, és ha ez nyilvánvaló túlzás is, az biztos, hogy egyelőre piszok nehéz lenne még csak azt is megjósolni, hogy mely négy csapat nem jut a rájátszásba.

Ami biztos: 44 mérkőzéses alapszakasz vár a 12 csapatra, idén a KHL-be távozó Medvescak helyett az első olasz csapatot láthatjuk majd a ligában, a Bolzanót. A Fehérvár játékoskerete alaposan kicserélődött, miként az edzői garnitúrája is, érdekes szezonnak nézünk elébe. Amit tudunk, a magunk részéről továbbra is megteszünk, ennek egyik példája, hogy a MOL Liga és a KHL után az EBEL-ről is teljes adatbázist találnak nálunk, mind a címlapon, mind a menüből elérhető a rendszer.

Három videót gyűjtöttünk össze.

Mihály Árpád Léderer Ákosnak beszélt többek között arról, hogy milyen az új edzővel dolgozni és milyen szezont vár.

Ocskay Gábor néhány napja az EBEL-nyitányról, az új edzőről, Marty Raymondról, a játékoskeret szerkezeti átalakításáról, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiáról, a Dab.Docler mellőzéséről és a Winter Classicról nyilatkozott ugyanott.

Itt pedig az EBEL-elnök rövid beharangozóját tekinthetik meg.

Znojmo–Fehérvár 2-4

   

Nagyon szép és értékes idegenbeli győzelemmel mutatkozott be Marty Raymond a Fehérvár kispadján. A légiósok közül négyen is gólt lőttek, de a magyarok is megállták a helyüket.

Jól állt bele a meccsbe a Volán, a Znojmo semmilyen nyomást nem tudott kifejteni az első harmadban. Nem túl nagy iramban, de élvezetes, oda-vissza játék folyt. Az emberelőnyben nem vitézkedett egyik csapat sem, de a harmad vége felé a Volán fórból szerzett vezetést, Jackman ragasztotta be a szezon első gólját a kék vonalról.

Alig kezdődött el a középső harmad, máris örülhettünk, Banham lőtte a második gólunkat. 2-0 után is támadásban maradt a Fehérvár, de nem sikerült begyötörni a harmadik gólt. A 27. perc táján érzelmi vagy fizikai holt ponthoz értünk, nehezebben ütöttük ki a korongot a védekező harmadból, pontatlanabbá vált a játék. Feljött a Znojmo, és a szépítés után lehetett először azt érezni, megvan a fordításhoz szükséges erő a hazaiakban. Bár több mint egy perc kettős hátrányt kivédekeztünk, de nem sokkal később egy újabb kontrából ki egyenlítettek, és 2-2 után örülhettünk annak, hogy a második felvonás döntetlennel ért véget.

A harmadik harmad a tétnek megfelelően óvatos játékkal kezdődött, de jó volt látni, hogy a Fehérvár visszatalált az eredeti játékához. Ahogy az ilyenkor a legtöbbször lenni szokott, a jobb egyéni képességek döntötték el a meccset, és ebből ezúttal a magyar oldalon volt több. Sarauer káprázatos egyéni akció végén lepte meg egy fonák emeléssel Cech kapust, aki majd csak a videón fogja megérteni, mit tett vele a Fehérvár csatára, túl azon, hogy győztes gólt szerzett. Naglich gólja a vége felé pedig mindent eldöntött, onnantól kezdve nem volt kérdéses, a Voláné a nyitány két pontja.

Emeljük ki Pozsgai Tamást, aki az első sorban kapott helyet, és egy meccsen máris annyi gólpasszt adott, mint az előző szezon 46 meccsén összesen, kettőt.

Sarauer

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Több segítséget kaptam a csapattól

 

Bálizs Bence a két kapott gól ellenére szenzációs, 95,2%-os teljesítménnyel kezdte az EBEL-szezont.

A Fehérvár két fiatal magyar kapussal vágott a szezonnak. Ez óriási lehetőség Bálizs Bence és Rajna Miklós számára, amellyel mindkét kapus élni is szeretne. Az első mérkőzésen Bálizs kapott bizalmat, hatvan perc alatt azt mondhatjuk, rászolgált, és csak így tovább. A válogatott kapust a csapat és a saját teljesítménye értékelésére kértük, a 39-es a tőle megszokott nyíltsággal beszélt a kapott gólokról is.

“A második harmadban nem játszottunk jól, kicsit szervezetlenek voltunk. De a harmadikban teljesen átfordult a történet, egységes egészt alkottunk, és a megbeszélt sémák alapján jó védekezéssel, elöl pedig hatékonyan játszva hoztuk a meccset. A srácok sokat blokkoltak, hátrányban is, ami nagy segítség volt számomra, és biztos vagyok benne, hogy ez így lesz az egész szezonban.

znoavs8

Nekem a második harmadban volt egy kis rövidzárlatom, meg is lett az eredménye. A kipattanókkal kicsit még gondban voltam, az első gólt is abból kaptuk. A második gól bőr volt, abban is benne voltam félig-meddig. Azt várom el magamtól, hogy legközelebb az ilyen lövést is megfogjam. Volt egy-két bravúr, ez segített visszajönni, és a harmadik harmadra stabil tudtam maradni. A kommunikáció is egyre jobb a védőkkel, sokat beszélünk a jégen és azon kívül is.

Vasárnap több segítséget kaptam a csapattól, mint amennyit én adtam a srácoknak, nagyon köszönöm nekik, hogy megnyertük ezt a meccset. Ígérem, máskor visszaadom, és mindez fordítva lesz, de  a lényeg, hogy most is nyertünk és akkor is nyerni fogunk.”

A két vezetőedző az albavolanhockey.hu-n a következőképp értékelte a 4-2-es Volán-győzelmet.

Jiri Reznar (vezetőedző, Znojmo): “Veszíteni sohasem kellemes, sajnos nem használtuk ki megfelelően a lehetőségeinket. Pozitívum, hogy a srácok keményen küzdöttek és a mérkőzés 55 percében fölényben játszottunk. 2-2 után is több helyzetünk volt, lett volna esélyünk megszerezni a vezetést, ehelyett elkerülhető gólokat kaptunk, és ezek megpecsételték a sorsunkat.”

Marty Raymond (vezetőedző, Fehérvár): “Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük a két pontot. Jó meccset játszottunk, a védelmünk megbízhatóan működött, amin kellett, azon pedig változtattunk a szünetekben. Kulcsjátékosaink, akikre támaszkodhatunk, tökéletesen betöltötték szerepüket.”

EBEL, 2420 néző. Játékvezetők: Erd, Hütter, Nagy.
Cech: 87,1% (Ullberg)
K
Bálizs: 95,2% (Rajna)
Thomas, Stach, Blatny, Fiala, Jarusek
1
Pozsgai, Jackman, Banham, Sarauer, Yellow Horn
Pavlikovsky, Lattner, Podesva, Prochazka, Havlik
2
Gawryletz, Kiss, Kovács, Naglich, Mihály
Sova, Boruta, Beroun, Seda, Beranek
3
Tokaji, Hetényi, Benk, Sikorcin, Magosi
Magovac, Kilnar, Müller, Bartos, Novak
4
Orbán, Szirányi, Németh, Nemes, Tóth
Jiri Reznar, Milan Navratil
E
Marty Raymond, Rob Pallin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 18:25 FHA PP Jackman Yellow Horn Banham
0-2 20:25 FHA Banham Yellow Horn Pozsgai
1-2 29:47 ZNO Blatny Havlik
2-2 32:43 ZNO Beroun Beranek Seda
2-3 49:52 FHA Sarauer Pozsgai Banham
2-4 53:26 FHA Naglich Mihály Kovács
42 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 10

A Znojmo–Fehérvár góljai

   

Máris megtekinthető a 4-2-es győzelem felvétele, ha ide kattintanak.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum