Magyarország?Lengyelország 7-3

   

A kulcsemberei egy részét nélkülöző magyar válogatott egy harmad alatt kiütötte a vele egy vb-csoportban szereplő lengyel csapatot.
Az első harmadot 5-1-re nyertük, majd a maradék kettőt 1-1-re hoztuk. Jókai-Szilágyi Zsófia 4 gólt ütött, Ungár Rebeka duplázott, Dabasi Réka pedig péntek után szombaton is betalált. Így 6-0 után a második meccset 7-3-ra nyertük.

“Hét gólt mindig jó lőni ? értékelte a meccset Gömöri Csaba szövetségi kapitány. ? Azt kértük a játékosoktól, hogy váljanak húzóemberré, mindenki mutassa meg, számíthatunk rá a nehéz helyzetben. Ezúttal sok jégidőt kaptak a 4. soros játékosok, sőt azok is, akik még a kerettagságért küzdenek. Az első harmadban eldöntöttük a meccset, a másodikban nem játszottunk jól, a harmadikban pedig a harmadik sorunk elfáradt, egy idő után át kellett állnunk két sorra. Vasárnap másokat kértek ki a klubok a fiú rájátszások miatt, így újabb csapattal állunk fel, de reményeim szerint meglesz a három sorunk. Délelőtt 10-kor kezdünk, nem lesz túl pihent a két csapat. Ettől függetlenül nyerni szeretnénk, hogy mély nyomokat hagyjunk bennük a vb előtt.”

Az első sor oszlopai, Kiss-Simon Franciska, Gasparics Fanni és Huszák Alexandra az UTE-Vasas színeiben a fiú serdülőbajnokság bronzérméért játszottak a Csíkszereda ellen szombaton. Utóbbi két játékos két gólt hozott össze, köztük a győztes gólt. A budapesti csapat 8-2-re nyert. Kiss-Simon Franciska sajnálatos módon állkapocssérülést szenvedett egy ütközés nyomán. Tóth Enikő eközben első soros hátvédként gólpasszt adott a szlovák felnőtt női bajnokság bronzmeccsén. Négy sérülttel kezdtük a tornát és két hiányzó légióssal, azóta ketten megbetegedtek. Mindezt csak azért írjuk le, hogy érzékeltessük, milyen nehéz helyzetben sikerült magabiztosan verni riválisunkat.

Fotó: mfafoto

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum