A keretig már eljutott, a válogatottságig még nem

   

Rich Chernomaz első játékoskeretében több újonc is helyet kapott, közük olyanok is, akik még a bő keretben sem voltak korábban, bemutatjuk őket, sorban.

Pavuk Attila, az 1991-es születésű dunaújvárosi csatár kicsit kilóg a sorból, hiszen válogatott meccsen ugyan még nem lépett pályára, de tavaly a világbajnokságra és az olimpiára készülő bő keretnek is tagja volt. A világbajnoki keret szűkítésekor a folyamat legvégén, utolsó emberként köszönték meg neki a munkát, hajszál híja volt tehát, hogy tétmeccsen is magára ölthesse a válogatott mezt.

“Dunaújvárosban kezdtem hokizni, aztán a középiskolát az USA-ban, egy New England-i gimnáziumban végeztem. Ott volt egy elég komoly bajnokság, 50-56 csapat szerepelt benne, területi bontásban, abban játszottam a Hoosac School színeiben. Heti három-négy mérkőzésünk volt, és a színvonalra sem lehetett panasz, nagyon sokat tanultam.

Amikor elvégeztem a középiskolai tanulmányaimat, Kanadában akartam folytatni a pályafutásomat. Találtam is csapatot magamnak, azonban a kanadai szövetség, bár először megadta a játékengedélyt, később visszavonta azt. Akkoriban kezdték el védeni a juniorbajnokságukat a külföldiektől. Az egész hercehurca októberig húzódott, így aztán nem volt más választásom, hazajöttem nevelőegyesületembe, és azóta itt játszom.”

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A csatár játékán fiatal kora ellenére meglátszik az amerikai stílus, bár mint mondja, ezt a MOL Ligában nem nagyon engedik, és az edző is kérte, hogy fogja vissza magát. “Persze vannak olyan helyzetek, amikor bele kell állni” ? teszi hozzá. Már tavaly is jó szezonja volt, hiszen a MOL Ligában elérte a pont/meccs átlagot, az idén azonban kiemelkedően teljesít: 40 mérkőzésen 54 pontnál jár, amivel a liga hatodik legponterősebb játékosa.

Ennek okairól a következőképpen nyilatkozott blogunknak: “Tavaly egy sorban szerepeltem Szapival (Szappanos Dáviddal), már akkor is nagyon éreztük egymás játékát. Idén mindketten felkerültünk az első sorba Niká (Galanisz Nikandrosz) mellé, nem kell ecsetelnem, hogy az ő játékintelligenciája mennyit dobott a teljesítményünkön. Voltak hullámvölgyeink a szezon során, de összességében nagyon jól megy a sorunk.”

Válogatottbeli esélyeit illetően visszafogottan optimista: “Az új szövetségi kapitányt személyesen nem ismerem, de olvastam a vele készült interjúkat és a róla szóló cikkeket. Ezek alapján kiváló szakembernek tűnik, aki csak a munkában hisz. Az biztos, hogy a legjobb csapatot akarja majd összerakni. A célom az, hogy minden edzésen 110-120%-ot nyújtsak és maximálisan betartsam az edzői utasításokat. Majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Kíváncsi leszek az edzéseire, biztos a klasszikus észak-amerikai pörgős tréningek várnak ránk, már nagyon várom!”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum