Több jelölt a szövetségi kapitányi posztra

   

A terveknek megfelelően a december 6-i elnökségi ülésen szavaznak a tagok a felnőtt válogatott szövetségi kapitányáról. Kovács Csaba, az MJSZ szakmai alelnöke a Jégkorongblognak elmondta, a korábbi szavazásokkal ellentétben ezúttal több nevet is beterjesztenek az elnökség elé. Konkrétumokat természetesen nem említett a sportvezető. Az viszont már a csütörtöki választás előtt biztos, hogy az olimpiai selejtezőn megbízott szövetségi kapitányként dolgozó Diego Scandella a stáb tagja marad edzőként, mivel a kanadai-olasz szakemberrel szeptemberben a szezon végééig szóló szerződést kötött a magyar szövetség.

Kovács Csaba korábban nem zárta ki, hogy jelenleg Magyarországon dolgozó szakemberekkel is tárgyalnak, de az biztosnak látszik, hogy a korábbi szövetségi kapitány választásoknál ezúttal szélesebb alapokra helyezték a keresést. A szakmai alelnök ugyanakkor azt is érzékeltette blogunknak adott nyilatkozatában, hogy ezúttal csak végleges és minden szempontból megfelelő megoldást szavaz meg az elnökség, tehát csütörtökön akár úgy is alakulhat, hogy egy jelöltet sem szavaz meg a beterjesztettek közül az elnökség. Nincs információnk arról, hogy Diego Scandella, vagy a Dab.Doclert edző svéd Stephan Lundh, netán a Fehérvár cseh trénere, Jan Neliba szóba jött-e a megbeszéléseken, de nem lenne meglepő, ha valamelyikük ott lenne a jelöltek listáján.

Érdekes kérdés, hogy behúz-e egy olyan külföldi szakembert az MJSZ, aki egyelőre nem rendelkezik komoly ismerettel a magyar válogatottról. Ha igen, akkor februárban mindenképpen játszanunk kell felkészülési meccseket. De ha olyan jön, aki sokat tud kedvenc csapatunkról, vélhetően akkor is.

Az idő egyébiránt nem sürget, legkorábban a februári nemzetközi szünetben jöhet szóba válogatott mérkőzés. A potenciális játszópartnerek száma véges, mivel az ideális ellenfelek azon a héten az olimpiai selejtezőkön érdekeltek, jóval gyengébbekkel pedig nem érdemes meccselni. A megmaradt riválisok közül kézenfekvő lenne Lengyelországgal lekötni meccseket, hiszen nem túl valószínű, hogy például Japán az áprilisi világbajnokság előtt két hónappal még egy ilyen túrát vállalna. Mivel az elmúlt években a lengyelek többször is meghívták az orosz B válogatottat EIHC-tornára, egy negyedik ország becserkészésével akár még egy nívós négyes tornára is lenne kilátás. Ráadásul most orosz páros irányítja a lengyel nemzeti csapat szakmai munkáját, Igor Zaharkin és a nem kevésbé nagy befolyású Vjacseszlav Bikov, tehát talán nem is a valóságtól elrugaszkodott ez a gondolat. De ne szaladjunk előre, meglátjuk, mit hoz a jövő, és reméljük, nem maradunk mérkőzés nélkül februárban sem.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum