Lengyelország–Magyarország 6-2

   

Borzalmas, 6-0-s negyven perc után a záró harmadban sikerült a kozmetikázás.

A mieink a jelzett sorokkal kezdtek Bálizzsal a kapuban, a lengyel ketrec előtt magyar kollégája jastrzebiei “utódja”, Maciej Miarka állt.

Eggyel jobban kezdtünk, mint pénteken, de a lendület sajnos nem tartott sokáig. Komorski ziccerénél Ortenszky ütője még nagy bravúrral odaért az utolsó pillanatban, de a 8. percben megindítottuk magunkat a lejtőn: Kapica verte meg Vargát egy csellel az alapnál, középre lőtt korongjánál Falus nem tudta kituszkolni a kapu elől Zygmuntot, aki saját kipattanóját tette be (1-0). Ami az ezt követő hat percben következett, nézni is rossz volt. Előbb Bálizs hóna alatt csorgott át egy középmagas Chmielewski-lövés, Pas ért oda leghamarabb biztosítani (2-0), majd kétszer is totális káosz volt a védekezésünk. A harmad felén túl Mihály Ákos adott el egy üggyel-bajjal megszerzett korongot, a kapu mögül érkező centerezésnél Kapica az első bekkpárunkat, Nilssont és Stipsiczet megelőzve rakta fel köztük a lecsorgót (3-0). Három percre rá Tyczinski még ennél is bántóbb gólt szerzett: úgy korcsolyázta körbe a harmadunkat a kaput is megkerülve, mintha csak edzésen lenne lőgyakorlaton, senki hozzá sem szólt, simán befordult a kapuval szembe senkitől sem zavartatva, megnézte magának a botos oldalt és ki is lőtte (4-0 a 14. percben). Teljesen szétestünk, a hat perc alatt benyelt 4. gólt egyből egy Mihály-kiállítás követte, kivédekeztük, de ezt leszámítva az első harmadban semmiféle pozitívumot nem lehetett feljegyezni.

Ezúttal a minap látott második harmadbeli javulás is elmaradt, sőt, rosszabbul nem is kezdhettük volna a középső etapot. Nilsson kétszer is rossz helyre szabadított fel – látszott a fehérváriakon az egyhónapos kihagyás –, a másodikat már nem úsztuk meg, a pakkot benntartó Ciura tette egyből a kapu elé Chmielewski elé, akinek még húzogatni is volt ideje Bálizs előtt – 44 másodperccel a fordulás után máris 5-0. Sajnos nemcsak papíron, a jégen is osztálykülönbség volt a két együttes között, és az egy dolog, hogy hátul Benny Hill-showba illő dolgokat csináltunk, de ezen túlmenően a mezőnyjátékunk is teljesen esetleges volt, és a kapura is tökéletesen veszélytelenek voltunk. Legalább egy emberelőnnyel megpróbálkozhattunk, ezúttal élet is volt benne, Nemes jó lövése Miarka lepkéséről perdült le, a lecsorgóra érkező Nagy Krisztián elől éppen csak el tudott takarítani a védő. Aztán utóbbi kiállítása alatt, majd egyenlő létszámban is tovább növelhették volna a különbséget a lengyelek, ez végül négy perccel a második szünet előtt sikerült a házigazdának. Jó ütemű lengyel csere után Zygmunt egy hanyag fonákmozdulattal dobta be oldalról a frissen érkező Walegának a védelmünk mögé, ő szabályosan kényszerítőzött egyet a másik friss erővel, Kapivácal, még szerencsénk sem volt, a jókor jó helyre bekorcsolyázó bekk, Dronia lövése végül Kiss Roland korijáról pattant be (6-0).

A záró etapot végre mi kezdtük gyors góllal: Stipsicz bepassza Galló sarkáról Nilssonhoz került hátra, ő letette lövésre Hárinak, az elé pattanót Sebők paskolta be a bal vasnál (6-1). Az első 40 perc után ez legfeljebb fájdalomdíjnak volt jó, ahogy Szabó Bence egyéni alakítása is öttel a lefújás előtt – a BJAHC támadó szellemű védője saját kipattanóját lőtte be a korongot továbbsodró Galló közreműködésével (6-2). A végén még Nagy Krisztián kiállításánál a meccset végigvédő Bálizs bravúrjaira volt szükség, maradt a 6-2, míg a bónusz rávezetések során Mihály Ákos és Nemes talált be egyformán szép mozdulattal, Bálizs mind az öt lengyel büntetőt megfogta. Tragédia nyilván nincs, ezek felkészülési meccsek, de az biztos, hogy a Krynicában látottak alapján a vb-ig hátra lévő két hétben nagyon sok feladat van még, mert ez Bolzanóban kevés lesz, az olaszok és a szlovénok ellen legalábbis egészen biztosan.

A magyar válogatott szombati sorai:

Sebők, Hári J., Galló
Ambrus G., Németh K., Terbócs
Varga B., Papp K., Mihály Á.
Nemes, Horváth B., Sárpátki
Nagy K.

Stipsicz, Nilsson
Kiss R., Fejes
Szabó B., Ortenszky
Falus

Bálizs (Horváth D.)

pol hun

fotó: Vörös Dávid/MJSZ

A magyar férfiválogatott aktuális kerete:

Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, NOR1.), Farkas Roland (BJAHC), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)

Hátvédek: Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Visby/Roma, SWE-3.), Horváth Milán (Briancon, FRA-1.), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny, SUI-2.), Seregély Máté (FTC-Telekom), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC)

Csatárok: Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Esbjerg, DEN-1.), Galló Vilmos (Linköping, SWE-1.), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Bálint (Briancon, FRA-1.), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora, SWE U20), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, NCAA), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn, GER-1.), Sofron István (SC Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, FIN-1.)

A magyar férfiválogatott stábja:

Don MacAdam szövetségi kapitány, Szilassy Zoltán másodedző, Kiss Dávid másodedző, Daniel Goller kapusedző, Dr. Rybaltovszky Henrik csapatorvos, Antal Dénes fizioterapeuta, Hubay Zsombor fizioterapueta, Nagy József felszerelés-menedzser, Ács Ferenc erőnléti edző, Puskás Sándor erőnléti edző, Závodszky Szabolcs technikai koordinátor, Németh Gergely sportpszichológus, Szilágyi Levente csapatvezető, Végh Benedek szakági vezető

A magyar férfiválogatott felkészülési mérkőzései:

április 12., péntek: Lengyelország–Magyarország 5-2
április 13., szombat: Lengyelország–Magyarország 6-2
április 19., péntek: Magyarország–Norvégia
április 20., szombat: Magyarország–Norvégia
április 23., kedd: Olaszország–Magyarország

A bolzanói divízió 1/A-s világbajnokság menetrendje:

Április 28., vasárnap:
12:30: Dél-Korea–Szlovénia
16:00: Japán–Magyarország
19:30: Románia–Olaszország

Április 30., kedd:
12:30: Szlovénia–Románia
16:00: Magyarország–Dél-Korea
19:30: Olaszország–Japán

Május 1., szerda:
12:30: Magyarország–Románia
16:00: Japán–Dél-Korea
19:30: Szlovénia–Olaszország

Május 3., péntek:
12:30: Dél-Korea–Románia
16:00: Szlovénia–Japán
19:30: Olaszország–Magyarország

Május 4., szombat
12:30: Románia–Japán
16:00: Olaszország–Dél-Korea
19:30: Magyarország–Szlovénia

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum