Triplák napja az NHL-ben

   

David Pastrnák, Mikko Rantanen és Mark Scheifele is hármat vágott – az NHL idei szezonjában eddig 98 mesterhármas született.

A Boston egy könnyed 6-2-vel lépett át az Ottawán. David Pastrnák hármat, Justin Brazeau kettőt vágott, Kevin Shattenkirk pedig három gólpasszt adott. Pastrnák a 17. tripláját lőtte a Bruinsban, ezzel a második Phil Esposito (26) mögött. A cseh szélső ezzel a három góllal már 345-nél jár, amivel a klub rangsorában a hetedik helyre lépett Cam Neelyt megelőzve.

Mikko Rantanen is triplázott, habár ennek nem sokan örültek az Enterprise Centerben, hiszen a Colorado többek között ennek köszönhetően győzött a St. Louis otthonában 4-3-ra. A finn csatár az első harmadban lőtt egyet, majd 3-2-es hazai vezetés után vette végérvényesen a vállára a csapatot: a második játékrész végén először egyenlített, a harmadik elején pedig eldöntötte a csoportrangadót.

A nap harmadik triplája a Gardenben született, ahol a Central-csoportot vezető Winnipeg a Metropolitan élén álló Rangerst verte 4-2-re. A Jets centere, Mark Scheifele karrierje nyolcadik mesterhármasát lőtte, ezzel a klub örökranglistáján utolérte a második helyen álló Patrik Lainét. A franchise első helyén természetesen Ilja Kovalcsuk áll 11 háromgólos találkozóval.

Scheifele

A Carolina kihasználta a Rangers botlását: 4-1-re győzött az Islanders otthonában, és kettő pontra megközelítette a divízió első helyén álló gárdát. A Hurricanesban ezúttal a duplázó Seth Jarvis és a három pontot szerző Jake Guentzel játszotta a főszerepet. A Canes a hetedik mérkőzését nyerte az utolsó nyolcból, az Isles viszont öt találkozó óta nyeretlen.

A forduló egyetlen hibátlan kapusteljesítményét a minnesotai Filip Gustavsson szállította, aki 27 védéssel hozta le az anaheimi kirándulást. A Wild 4-0-ra nyert a Honda Centerben, és a legutóbbi 14 kaliforniai mérkőzéséből tizenkettedszer győzött.

A hazai pályán játszó Detroit óriásit küzdött a győzelemért a Columbusszal. A Red Wings lőször ledolgozta kétgólos hátrányát, 13 másodperccel a befejezés előtt pedig a meccsen másodszor eredménye Lucas Raymond révén kiharcolta a hosszabbítást – ott aztán Patrick Kane góljával a pluszpontot is behúzta.

A Nashville 8-2-re ütötte ki a San Josét, amivel 15 mérkőzésesre nyújtotta pontszerző sorozatát, egyben beállította a franchise-rekordot. Michael McCarron két góllal, Roman Josi és Filip Forsberg egyaránt 1+2-vel járult hozzá a sikerhez. A Predators ebből a bizonyos 15 mérkőzéséből 13 alkalommal hagyta el győztesen a pályát.

filip forsberg

A Los Angeles megerőltetés nélkül verte 6-2-re a Chicagót. A találkozó 1-1-ig volt nyitott, ám ekkor a Kings zsinórban négyet rámolt be, amiből Anze Kopitar kettőt vállalt magára, míg egyet előkészített. A Kings szlovén kapitánya a három egységével egyetlen pontra került az 1200-as határtól.

New Jersey-ben hasonló volt a forgatókönyv, mint a Crypto.com Arenában. A Devils a Pittsburghöt fogadta, és ugyanúgy 1-1 után, zsinórban szerzett négy góllal döntötte el a meccset. A Devils végül 5-2-re nyert az egyaránt duplázó Timo Meier, Dawson Mercer párosnak köszönhetően. A Penguins a hatodik meccsét bukta el az utolsó nyolcból.

A Philadelphia 4-3-ra verte a Torontót. A Wells Fargo Centerben az első három gólt a Flyers lőtte, s ezután a Leafs hiába kapaszkodott a három pontot szerző John Tavares vezetésével, végül nem tudta ledolgozni a különbséget. A Philly győztes gólját Scott Laughton lőtte pontosan hét perccel a befejezés előtt.

Az Edmonton a hirtelen halálban verte 3-2-re a Montrealt. Connor McDavid ismét kitett magáért: a kanadai rangadó első gólját maga lőtte, a ráadásban pedig előkészítette Leon Draisaitl emberelőnyös találatát. A német klasszis a 61. győztes találatát szerezte, ezzel befogta a franchise harmadik helyén álló Wayne Gretzkyt. A lista első két helyén Glenn Anderson (72) és McDavid (68) áll.

A Vancouvernek pontosan kétszer annyi kapura lövése (34-17) volt, mint a Buffalónak, ennek ellenére csak nagy nehezen tudott győzni 3-2-re. A kanadai gárdát ezúttal is Elias Pettersson húzta a két góljával és egy előkészítésével.

A Tampa mindkét pontot elhozta a Vegas otthonából, köszönhetően a Brayden Point, Nyikita Kucserov párosnak köszönhetően. A Lightning 5-3-ra nyert a T-Mobile Arenában, a sikerből Point két góllal, Kucserov pedig 1+3-mal vette ki a részét. Az orosz szélső 11 mérkőzésesre nyújtotta pontszerző sorozatát, ez idő alatt 24 (5+19) egység került a neve mellé.

NHL, március 19.:

Boston–Ottawa 6-2

Detroit–Columbus 4-3 h.

New Jersey–Pittsburgh 5-2

NY Rangers–Winnipeg 2-4

Philadelphia–Toronto 4-3

NY Islanders–Carolina 1-4

Nashville–San José 8-2

St. Louis–Colorado 3-4

Edmonton–Montreal 3-2 h.

Anaheim–Minnesota 0-4

Los Angeles–Chicago 6-2

Vancouver–Buffalo 3-2

Las Vegas–Tampa Bay 3-5

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum