Ki nem mondott rebuild kezdődött Pittsburghben?

   

A Penguins Carolinába cserélte Jake Guentzelt. Néhány óra múlva életbe lép a cserestop az NHL-ben, ezért összeszedtük az eddigi legfontosabb játékosmozgásokat.

Minden NHL-szezon egyik legizgalmasabb része a “trade deadline” előtti egy-két nap és óra, amikor beindul a csapatok közötti játékoskeringő. A kupára hajtó csapatok ilyenkor egy-egy játékossal tovább erősíthetik a keretüket, a rájátszásról lemaradók pedig próbálnak tankolni tehetséges fiatalokkal és értékes draftjogokkal. Az idei cserestop magyar idő szerint pénteken este kilenckor zárul. Várhatóan addig még kötnek néhány üzletet, de addig is lássuk, milyen cseréket ütöttek nyélbe a felek az elmúlt 24 órában.

Legelsőként a Florida robbantott, amely a fél liga által körbeudvarolt Vlagyimir Taraszenkót szerezte meg a playoffról lemaradó Ottawától. A Panthers egy idei negyedik és egy jövő évi harmadik körös választásért szerezte meg a jobbszélsőt, ami szinte ajándék ár volt. Jobbszélsővel erősített a Carolina is, amely a Pittsburgh első sorából hozta el Jake Guentzelt, valamint a hátvéd Ty Smith-t. A Penguins eközben négy játékossal és két draftjoggal, közte egy idei első körös választással gazdagodott. A 29 éves, kétszeres Stanley kupa-győztes játékos elcserélésével könnyen egy rebuild kezdődhet Pittsburghben, hiszen a húzóemberek közül messze Guentzel volt a “legfiatalabb”. Crosby 36, Malkin 37, Letang 36, Carter 39, Karlsson pedig 33 éves, így Kyle Dubas GM-nek már a jövőre is gondolnia a kell. A hírek szerint akár még a jövő nyáron szabadügynökké váló kapitány, Crosby elcserélése is benne van a pakliban, amennyiben megfelelő ajánlat érkezik érte.

GIH0f1qXEAAOZfa

A bajnok Vegas Alec Martinez és Brett Howden sérülését követően a Calgary hátvédjével, Noah Hanifinnel, valamint a Washington csatárával, Anthony Manthával erősítette meg keretét. Még aktívabb volt a Colorado, amely négy üzletet is kötött. Egy az egyben cserélt a Buffalóval Casey Mittelstadtért, a Philadelphiából elhozta Sean Walkert, a Minnesotából Brandon Duhaime-et, a Nashville-ből pedig Jakov Trenyint. A veszteségi lista legfontosabb része Bowen Byram, Ryan Johansen, Graham Sward, Jeremy Hanzel és egy első körös pick volt. A már említett Predators Trenyint Anthony Beauvillier-vel pótolta, aki a Chicagótól érkezett.

Az Edmonton az Anaheimmel kötött üzletébe bevonta a Tampát is a kedvezőbb anyagi kondíciók miatt. Ebben a cserében a két központi figura Adam Henrique és Sam Carrick voltak, akik délről tették át a székhelyüket Albertába. Az Oilers ezen felül az Arizonával is kötött egy üzletet Troy Stecher játékjogáért. A bombaerős csatársorral rendelkező Toronto a hátsó hatosát upgrade-elte a washingtoni Joel Edmundsonnal és a Carolinából érkező Cade Webberrel.

A Tampa Bay Anthony Duclair játékjogát szerezte meg a San Josétól, a New York Rangers pedig a harmadik sor közepét erősítette meg a Seattle-től érkező Alex Wennberggel. A tavaly a Patrick Kane, Vlagyimir Taraszenko párossal all-int mondó manhattani klub top 6-os jobbszélsőre hajt, így a kilenc órási zárásig biztosan lesz még jelentős mozgás a ligán belül.

Az összes cseréért és további információkért erre a linkre kattintsanak.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum