Hatpontos rangadó a Megyeri úton a visszatérő Coattával

   

A csütörtöki játéknap is hoz három Erste Liga-bajnokit, az erdélyi túra után most az erdélyiek túráznak.

A nap rangadóját a Megyeri úton rendezik, ahol a két dobogót ostromoló tabellarivális csap össze 18 órától: az egy meccsel többet játszó Újpest a pontlevonás után egyaránt 55 pontos Csíkszeredát fogadja. Az aktuális forma a Sportklub javára szól, Sofronék félelmetes menetelésben vannak, december eleje óta csupán két meccset vesztettek el – az egyiket még az ünnepek előtt Gyergyóban, a másikat meglepetésre hazai jégen, lőtt gól nélkül a DVTK-val szemben. A székelyek ráadásul 10 nappal ezelőtt játszottak legutóbb Erste-mérkőzést, azóta román bajnoki “felhozómeccsekkel” maradtak edzésben az alapszakasz utolsó magyarországi túrájára, fizikailag is jó állapotban lehetnek tehát, és igazoltak még két kipróbált légióst is, ha az eddigiek nem lettek volna elegendők. Az újpestiek ezzel szemben bukdácsolnak, előző hét mérkőzésükből csak kettőt tudtak behúzni, és ezek is szoros győzelmek voltak a tabella utolsó két helyezettje ellen. A lila-fehérekkel kapcsolatban a legfontosabb jó hír, hogy csütörtökön újra ott lesz a meccskeretben az a Sam Coatta, akiről a november végi Dalhuisen-féle kiütés után még sokkal ijesztőbb diagnózist közöltek, és a szezonját minimum befejezettnek nyilvánították. Ami az UTE alapjátékát és eredményességét illeti, az továbbra is nagyon nagyban függ Rajna Miklóstól, a válogatotthoz nem csatlakozó kapus mutatói úgy is impozánsak, hogy ő kapja a legtöbb lövést a komplett mezőnyben: majd’ 94%-os (93,87) hatékonysága tiszteletet parancsoló, és 2,48-as kapottgól-átlaga is megsüvegelendő, főleg ha azt vesszük alapul, hogy 10 híján kereken 1200 lövés záporozott a kapujára a szezonban. Az idény egyik legjobb produkciójával előrukkoló DVTK legutóbb így is berámolt egy hatost az újpesti hálóba, akkor Juurikkala mester nem is szépítette, hogy csapata nem állt készen rendesen arra a meccsre – nagy kérdés, ez csak kisiklás volt, vagy a szeredai támadógépezet is megszórja őket saját közönségük előtt. A két együttes idei mérlege még mindig az UTE felé billen, de a két októberi győzelem miatt, ez a mostani Sportklub már régen nem az a csapat, ezt legutóbb január közepén is bizonyították, amikor a Vákárban 4-1-gyel lépték le a IV. kerületieket. A csütörtöki randevú tétje jelentős, hiszen rendes játékidős siker esetén a győztes három pontra megközelítené a dobogón álló BJAHC-ot.

Ugyancsak este 6 órakor Debrecenben is bedobják a pakkot, a DEAC vendége a Brassó lesz. A hajdúságiaknál a hárommeccses vereségsorozatot hárommeccses győzelmi széria váltotta, a BJAHC-ot oda-vissza verték legutóbb, még ha Kangyal Balázs nem is felejtette el megemlíteni, hogy előbb az erdélyi túrabuszról “lemászva”, aztán az MK-hétvége után kellett ellenük meccselni. A Corona jelen állapotában keményebb falatnak ígérkezik: a barcaságiak a Szeredához hasonlóan eredményes formát mutatnak az utóbbi hetekben, és ők is 10 napot tölthettek el Erste-bajnoki nélkül, ez idő alatt a Román Kupa-győzelemmel gyűjthettek plusz önbizalmat. Valchar-ék nagy sorozata azt eredményezte, hogy a Brassó a BJAHC botlásait kihasználva szép csendben felkúszott egészen az FTC mögé a második helyre, s minekutána a ferencvárosiak csütörtökön szabadnaposak, MacQueen legénysége egy újabb sikerrel 5 egységre csökkenthetné a deficitet a listavezetővel szemben. A pontok persze a DEAC-nak is nagyon kellenének, egy győzelemmel ugyanis legalább ideiglenesen beleőzhetnék az előttük 2 ponttal a 7. helyen tanyázó, csütörtökön ugyancsak pihenő Jegesmedvéket.

A nap zárómeccsén a sereghajtó FEHA19 fogadja a címvédő Gyergyót 18:30-as kezdéssel. Ha az újpestiek esetében azt mondtuk, nagyban függnek kapusuk teljesítményétől, ugyanez igaz a Fehérvár-farmra is – azzal a különbséggel, hogy ők Melnyicsuk remeklésével együtt sem tudnak győzni. FEHA-sikerre ugyanis az elmúlt két hónapban egyetlenegyszer akadt példa, amikor a hasonlóan gyenge DAB-ot tudták legyűrni szétlövésben, de a 34 meccsen 4 rendes játékidős siker nagyon kevésnek tűnik, fiatalság ide vagy oda. A bajnok gyergyóiak sincsenek éppen életük formájában, a jobbára tengernyi kapott góllal elveszített meccsek után jelenleg csak a 6. helyről szemlélik az eseményeket, a legutóbbi erdélyi túrán a DVTK és a BJAHC is győzelemmel távozott tőlük – legyőzni pont csak a FEHA19-et tudták január 21-én, egyetlen árva, záró harmadban esett Sándor-Székely találattal. Érdekesség, a két együttes idén végig szoros meccseket vívott: októberben és novemberben a még sokkal jobb formának örvendő GYHK előbb egy kései egyenlítés után csak szétlövésben (5-4), majd hátrányból fordítva tudott diadalmaskodni 4-2-re.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum