Hosszabbítások napja az NHL-ben

   

Hat találkozó is a túlórában dőlt el, amire korábban csak kétszer volt példa az NHL történetében. Jordan Kyrou és Jegor Sarangovics triplázott, Elias Petterson és Mathew Barzal csapata mind a négy góljából kivette a részét.

A Buffalo 5-3-ra verte az Ottawát, ezzel a negyedik mérkőzését nyerte az utolsó hatból. A találkozó az első és a második harmad fordulóján dőlt el, amikor a Sabres hét perc alatt három gólt lőtt, amiből Tage Thompson kettőt vállalt magára. A másik oldalon Vlagyimir Taraszenko megszerezte a 600. pontját, így Tyler Seguin, Taylor Hall és Jeff Skinner után ő lett a negyedik játékos, aki elérte ezt a határt a 2010-ben draftoltak között.

A St. Louis Blues Jordan Kyrou mesterhármasával és Pavel Bucsnyevics három pontjával verte azt a Rangerst 5-2-re, amely az idényben először vesztett el három egymást követő mérkőzést. Az Enterprise Centerben jelentős különbség volt a kapusok teljesítménye között is: a hazaiaknál Jordan Binnington 40 védést mutatott be, Igor Sesztyorkin ezzel szemben 19 lövésből négyet kapott.

Volt egy mesterhármas az Arizona–Calgary mérkőzésen is, de ezt a hazai szurkolók nagy bánatára a Flames csatára, Jegor Sarangovics lőtte a 6-2-re megnyert mérkőzésen. A meccs első találatát szerző Mikael Backlund 950. mérkőzését játszotta a Calgary színeiben, ezzel a franchise rangsorában a második helyre lépett Mark Giordanót megelőzve.

Yegor Sharangovich

A Carolina az Anaheim legyőzésével nyújtotta hét mérkőzésesre a pontszerző sorozatát. A Ducks a meccs közepéig, 3-3-as állásig tartotta a lépést a vendéglátójával, de találkozó második felében a Hurricanes rálépett a gázra és végül 6-3-mal húzta be a meccset. A PNC Arenában sajnálatos módon mindkét kezdőkapust le kellett cserélni sérülés miatt: a hazaiaknál Pjotr Kocsetkovot, a vendégeknél John Gibsont.

Zsinórban 8 győzelemnél és 12 mérkőzéses pontszerző sorozatnál jár a Seattle. A Kraken ezúttal az amerikai fővárosban, a Capitals otthonában győzött 4-1-re. Adam Larsson egy-egy gólt lőtt és készített elő, Joey Daccord 25 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Az Edmonton rommá lőtte a Detroitot, ennek ellenére csak a hosszabbításban tudott 3-2-re nyerni az autóvárosban. A Red Wings kapusa, Alex Lyon úgy tudott pontot menteni a csapatának, hogy az Oilers 47-17-re nyerte a kapura lövéseket. Az Edmonton zsinórban a kilencedik győzelmét aratta ezzel beállította a franchise-rekordot. Bármilyen hihetetlen, a ’80-as években még a Gretzky, Kurri, Coffey, Anderson fémjelezte Oilers sem tudott soha tíz mérkőzést egymás után megnyeri.

A Florida a hosszabbítás utolsó másodpercében szerzett Sam Reinhart-góllal verte 3-2-re a Los Angelest. A győzelemmel a Florida folytatta a sikersorozatát: egymás után a kilencedik találkozóját húzta be, a Kings ezzel szemben hét mérkőzés óta nyeretlen.

A nap meglepetését a San José szállította: a Sharks 3-2-re győzött Montrealban és így 12 vereség után ünnepelhetett ismét győzelmet. A meccs hőse a 33 lövést hárító és idegenben ebben a szezonban az első sikerét elkönyvelő Mackenzie Blackwood volt.

A keleti parti túrán lévő Vancouver a Devils, az Islanders és a Rangers után a Pittsburgh skalpját is begyűjtötte, miután 4-3-ra győzött a ráadásban a PPG Paints Arenában. A Canucksban ismét ellenállhatatlan volt az Elias Pettersson, Brock Boeser, J.T. Miller trió, amely négy góllal és összesen kilenc ponttal járult hozzá a győzelemhez.

pettersson2

Kevés volt a 60 perc a Tampának és a New Jerseynek is az Amalie Arenában. A hazai jégen játszó Lightning a rendes játékidőben leadta ugyan a kétgólos előnyét, de a hirtelen halálban Darren Raddysh révén megszerezte a plusz pontot jelentő találatot.

A góllövőlistát vezető Auston Matthews kettőt lőtt az Islanders otthonában, ám ezzel nem tudta ellensúlyozni Mathew Barzal játékát, aki összesen négy ponttal járult hozzá csapata győzelméhez. Barzal a rendes játékidőben kiosztott három gólpasszt, majd a hirtelen halálban maga döntötte el a meccset és állította be a 4-3-as végeredményt.

A játéknap utolsó hosszabbítását a Vegas nyerte, mégpedig a Boston ellen 2-1-re. A T-Mobile Arenában közel 50 percig érintetlenek maradtak a kapuk, majd jött egy gyors gólváltás Jack Eichel és Matt Grzelcyk jóvoltából. A győztes gólt végül Alex Pietrangelo lőtte Mark Stone tökéletes passzát követően.

A Winnipeg a Chicago 2-1-es legyőzésével szerezte meg a franchise-rekordot jelentő egymás utáni nyolcadik sikerét. Nem sokon múlt, hogy a Jetsnek ne legyen meg a rekord, hiszen 57 percig nem tudták megtörni Petr Mrazek ellenállását. A cseh hálóőr kapujához végül Gabriel Vilardi találta meg az utat, Nikolaj Ehlers pedig 65 másodperccel a vége előtt a győztes gólt is megszerezte.

NHL, január 11.:

Buffalo–Ottawa 5-3

Carolina–Anaheim 6-3

Detroit–Edmonton 2-3 h.

Florida–Los Angeles 3-2 h.

Montreal–San Jose 2-3

Pittsburgh–Vancouver 3-4 h.

Tampa Bay–New Jersey 4-3 h.

Washington–Seattle 1-4

NY Islanders–Toronto 4-3 h.

St. Louis–NY Rangers 5-2

Winnipeg–Chicago 2-1

Arizona–Calgary 2-6

Las Vegas–Boston 2-1 h.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 
VB 16:20 KAZSWE 
VB 20:20 CANNOR 
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum