Marc-André Fleury utolérte Patrick Roy-t

   

A Minnesota hálóőre az 551. győzelmét szerezte. Sam Reinhart, Cole Sillinger, Zach Hyman triplázott, 1400. meccsét játszotta Ryan Suter.

A Philadelphia Calgaryban szakította meg négyes nyeretlenségi sorozatát egy 3-2-es győzelemmel. Az apróbb sérülés miatt egy meccset kihagyó Morgan Frost góllal és gólpasszal tért vissza a Flyersbe, Travis Konecny pedig emberhátrányban szerzett győztes találatot a harmadik harmad elején.

A Florida gólzáporos meccsen győzött Denverben 8-4-re. A Ball Arenában nyolc perc után már hárommal ment a Panthers, a befejező játékrész elején viszont már 4-4 volt az állás. A Colorado azonban hiába jött vissza a meccsbe, ezután teljesen kipukkadt, a vendégek pedig ezt kihasználva 10 perc alatt négyszer mattolták az Avs védelmét. Az így már hétmeccses diadalszériában lévő Floridában Sam Reinhart karrierje hetedik tripláját lőtte, Matthew Tkachuk négy ponttal zárt, és ugyanígy tett a 700. mérkőzését játszó Aleksander Barkov is.

sam reinhart

A Boston sem aprózta el, és egy hetessel küldte haza a Tampát. A Bruins már a 21. másodpercben hátrányba került, de ez nem sokat számított, végül 7-3-mal húzta be a meccset. A hazaiaknál Trent Frederic vágott kettőt, a vendégeknél pedig Nyikita Kucserov szerzett három pontot, amivel megerősítette első helyét az NHL kanadai táblázatán.

A Minnesota a hirtelen halálban nyert 4-3-ra a Columbus otthonában. A Nationwide Arenában a Blue Jackets a triplázó Cole Sillingernek köszönhetően háromszor is lépéselőnybe került, de a Wild mindannyiszor egyenlíteni tudott. A hosszabbításban viszont fordult a helyzet: a vendégek először szerezték meg a vezetést Marco Rossi révén, ami egyben a győzelmet is jelentette. A 25 védést bemutató Marc-André Fleury 551. győzelmét aratta, ezzel a második helyre lépett Patrick Roy mellé. A lista élén Martin Brodeur áll 691 sikerrel.

A Montreal leadta ugyan háromgólos előnyét a Rangers ellen, de büntetőlövéseket követően végül megszerezte a győzelmet. A mérkőzés hőse egyértelműen Sam Montembeault volt, aki 45 lövést fogott a mérkőzésen, és a vendégek mindhárom büntetőjét megfogta a rávezetések során. A 4-3-as végeredményt Cole Caufield állította be.

A büntetők döntöttek Carolinában is, innen a St. Louis távozott 2-1-es győzelemmel. Az első harmad derekán volt egy gyors gólváltás a csapatok között, ezután viszont már csak a rávezetések során voltak eredményesek a játékosok, végül Brayden Schenn találata zárta le a meccset az ötödik körben.

A Vancouver a J.T. Miller, Elias Pettersson, Quinn Hughes triónak köszönhetően hozta el a pontokat New Jerseyből. A Prudential Centerben a Canucks lőtte az első hármat, s végül 6-4-re nyerte az összecsapást. A vendégek mindkét csatára duplázott és egy gólpasszt adott, Hughes pedig három találatot készített elő. A Vancouver kapujában Thatcher Demko karrierje 100. mérkőzését nyerte meg.

A Buffalo két késői góllal nyert Pittsburghben 3-1-re. Ukko-Pekka Luukkonen 40 védése, valamint Zemgus Girgensons és Rasmus Dahlin utolsó öt percben lőtt két gólja azt jelentette, hogy a Sabres másfél hónap után tudott megnyerni két egymást követő mérkőzést.

A Toronto könnyedén győzött San Joséban 4-1-re, ezzel mindhárom kaliforniai mérkőzését megnyerte a héten. A Maple Leafsben William Nylander duplázott és egy találatot előkészített az egymás után 11. meccsét elvesztő Sharks ellen.

A Nashville egy Dallasban aratott 4-3-as sikerrel nyújtotta nyolc mérkőzésre pontszerző sorozatát. A széria folytatásáról ezúttal Filip Forsberg gondoskodott, aki a harmadik harmad elején kétszer volt eredményes. A Stars hátvédje, Ryan Suter 1400. mérkőzését játszotta az NHL-ben, amivel a negyedik helyen áll az amerikai játékosok ranglistáján.

Két nem éppen csúcsformában lévő gárda találkozott a T-Mobile Arénában. A házigazda Vegas ötöt vesztett el az utóbbi hat meccséből, a vendég Islanders pedig négyből hármat. A gödörből most a Golden Khights lépett ki egyet, miután a duplázó Jack Eichel, Nicolas Roy páros vezetésével 5-2-re győzött.

A mesterhármast jegyző Zach Hyman, valamint a három gólpasszt kiosztó Evan Bouchard volt az Edmonton két hőse az Ottawa ellen 3-1-re megnyert mérkőzésen. A szezont borzalmasan kezdő Oilers zsinórban a hetedik győzelmét szerezte, és ebben a szezonban először áll rájátszást érő helyen.

hyman

NHL, január 6.:

Philadelphia–Calgary 3-2

Colorado–Florida 4-8

Boston–Tampa Bay 7-3

Columbus–Minnesota 3-4 h.

Montreal–NY Rangers 4-3 b.

New Jersey–Vancouver 4-6

Pittsburgh–Buffalo 1-3

San José–Toronto 1-4

Carolina–St. Louis 1-2 b.

Dallas–Nashville 3-4

Edmonton–Ottawa 3-1

Las Vegas–NY Islanders 5-2

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 
VB 16:20 KAZSWE 
VB 20:20 CANNOR 
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum