Vendégnap volt az NHL-ben

   

13 mérkőzésből tízet a vendégek nyertek, a legnagyobb különbséggel a Buffalo győzött. Mérföldkőhöz ért Jevgenyij Malkin és Rasmus Ristolainen is.

A Buffalo egyoldalú meccsen nyert Montrealban 6-1-re. A Sabres két legjobbja ezúttal Jeff Skinner és Tage Thompson volt, akik együttesen 3 gólt és 7 pontot tettek a táblára.

Nem volt sok izgalom az arizonai Tempében sem, ahonnan a New York Islanders távozott egy 5-1-es győzelemmel. Itt Bo Horvat játszotta a főszerepet: két góljával keretbe foglalta a meccset és ráadásként előkészítette Mike Reilly győztes találatát.

A Pittsburgh gólzáporos meccsen győzött 6-5-re Bostonban. A TD Gardenben a Penguins akár simábban is nyerhetett volna, hiszen féltávnál még háromgólos előnye volt, 2-5 után viszont a Bruins magához tért és harmadik harmad elején utolérte ellenfelét. 5-5 után ki más dönthetett volna, mint Sidney Crosby, aki emberelőnyben talált Swayman kapujába. A hazaiaknál David Pastrnák és Morgan Geekie, a vendégeknél Kris Letang zárt három egységgel. Meg kell még említeni Jevgenyij Malkint, aki 1100. mérkőzését játszotta.

malkin 1100

A csütörtöki játéknap négy mérkőzése hozott 4-1-es végeredményt. Elsőként a Gardenben rendezett Original Six-összecsapáson a New York Rangers győzte le ilyen arányban a Chicagót a három gólpasszt kiosztó Vincent Trocheck vezérletével.

A Winter Classicról érkező Seattle is hazai pályán diadalmaskodott 4-1-re, mégpedig az Ottawa ellen. Akárcsak a nyitott pályás derbin, most is Joey Daccord volt a legjobb a maga 32 védésével. A 27 éves hálóőrnek a Senators találatával megszakadt a 159 percen keresztül tartó, franchise-rekordot érő góltalansági sorozata.

A Florida a tavalyi Stanley Kupa-döntő visszavágóján, Vegasban győzött 4-1-re. A T-Mobile Arenában a Knights gyorsan vezetést szerzett, de aztán Szergej Bobrovszkij lehúzta a rolót és 26 védéssel vezette győzelemre az övéit. Az All Star-gálára karrierje során először beválasztott Sam Reinhart egy-egy góllal és gólpasszal jelezte, hogy érdemes volt a beválogatásra.

A Tampa egy nem várt peremember, Darren Raddysh duplájával győzött 4-1-re Minnesotában. A Lightning bekkje karrierje eddig 60 mérkőzésén mindössze egyszer volt eredményes, most viszont két és fél perc alatt kettőt vert az Xcel Energy Centerben.

A forduló első szétlövését a Columbus nyerte Philadelphiában. A Blue Jackets a befejező játékrészben ledolgozta a kétgólos különbségét, majd a rávezetések során Johnny Gaudreau találatával a pluszpontot is elvitte. Johnny Hockey mellé Danyiil Taraszov nőtt fel, aki 39 lövést fogott és még hármat a rávezetések során. Rasmus Ristolainen, a Flyers bekkje a 700. meccsét játszotta, ezzel a finn játékosok között a 20., a hátvédek sorában pedig a hetedik.

ristolainen 700

A Philadelphia mellett kevés volt a kétgólos előny a hazai pályán játszó Dallasnak is a Colorado ellen. A Stars 3-1-re, majd 4-2-re is vezetett, de az Avalanche az utolsó 10 percben ledolgozta a hátrányát, majd a ráadásban a korábban is eredményes Nathan MacKinnon révén a győztes találatot is bevitte. A Colorado az előző, New York Islanders elleni találkozóját is MacKinnon hosszabbításban elért góljával húzta be. A franchise történetében korábban csak Greg DeVries tudott két egymást követő alapszakasz-mérkőzésen a hirtelen halálban gólt lőni, még 2003-ban.

Érdekesség, hogy a hazai pályán játszó Los Angeles sem tudta megtartani a kétgólos előnyét a Detroit ellen. A Red Wings a duplázó Robbi Fabri duplájával jött vissza a meccsbe, majd a rávezetések során Lucas Reymond és Patrick Kane góljaival nyerte meg a meccset 4-3-ra. A Detroitban kiemelkedően játszott Alex Lyon is, aki 40 lövést fogott összesen és hibátlan maradt a rávezetések során.

A Calgary gyorsan megalapozta a sikerét Nashville-ben. A Flames az első harmadban szűk negyedóra alatt négyet rámolt be és végül 6-3-as győzelemmel távozott a country fővárosából. A Calgary zsinórban harmadszor győzött, de ilyen sorozata ebben az idényben mindössze egyszer volt korábban.

Az Enterprise Centerben minden játékrészben egy gól született a St. Louis–Vancouver összecsapáson. Az első harmadban a vendégek, a másodikban és a harmadikban a hazaiak voltak eredményesek, így a Blues 2-1-re győzött. Robert Thomas a St. Louis mindkét góljában szerepet játszott: először előkészítőként, majd befejezőként.

A sokkal jobb erőkből álló Winnipeg csak kínkeservesen tudott 2-1-re győzni San Joséban. A Jets győztes gólját Gabriel Vilardi szerezte a harmadik harmad elején emberelőnyben. A Shark ezzel a vereséggel egymás után a tizedik találkozóját bukta el.

NHL, január 4.:

Boston–Pittsburgh 5-6

Montreal–Buffalo 1-6

NY Rangers–Chicago 4-1

Philadelphia–Columbus 2-3 b.

Dallas–Colorado 4-5 h.

Minnesota–Tampa Bay 1-4

Nashville–Calgary 3-6

St. Louis–Vancouver 2-1

Arizona–NY Islanders 1-5

Seattle–Ottawa 4-1

Las Vegas–Florida 1-4

Los Angeles–Detroit 3-4 b.

San Jose–Winnipeg 1-2

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum