Kris Letang 6 gólpasszt adott

   

Ebből ötöt a második harmadban, amivel beállította Dale Hawerchuk NHL-rekordját. Négygólos hátrányból győzött az Arizona.

A New Jersey a hirtelen halálban verte 4-3-ra a Columbust. A Devils végig szaladt az eredmény után: a rendes játékidőben háromszor is egyenlítenie kellett, utoljára másfél perccel a befejezés előtt Luke Hughes révén. A győztes gólt végül Timo Meier lőtte a ráadás derekán.

A Rangers egy sima meccsen lépett át a Washingtonon. A Gardenben a fővárosiak még megszerezték a vezetést a második harmad elején, de aztán a New York rálépett a gázra, és zsinórban öt gólt ütve 5-1-re győzött. K’Andre Miller egy dupla mellett egy gólpasszt adott, Mika Zibanejad pedig 2 előkészítéssel ünnepelte a 800. mérkőzését.

zibanejad 800

A Los Angeles ugyanolyan forgatókönyv szerint nyert 5-1-re, mint a Rangers. A San José megszerezte ugyan a vezetést a Kings otthonában, de a hazaiak öttel válaszoltak, közte Adrian Kempe duplájával.

Paul Maurice, a Florida mestere győzelemmel ünnepelte 1800. mérkőzését. A Panthers az állami rangadón a Tampát fogadta, és a duplázó Sam Reinhart, valamint a mindhárom gólban előkészítőként szerepet játszó Aleksander Barkov vezetésével 3-2-re győzött. A Lightningban is volt egy jubiláló, mégpedig a 300. gólját szerző Nyikita Kucserov, aki ezzel negyedik a klub örökranglistáján Steven Stamkos (530), Vincent Lecavalier (383) és Martin St. Louis (365) mögött.

Az Ottawa kétgólos hátrányból fordítva győzött Torontóban 4-2-re. A Scotiabank Arenában a meccs első felét átaludta a Senators, a másodikban viszont lejátszotta a jégről a Leafst, és a duplázó Drake Batherson vezetésével megfordította a meccset. A hazaiaknál William Nylander egy assziszttal 12 meccsre nyújtotta a pontszerző sorozatát.

A Boston egy sima buffalói győzelemmel vetett véget négyes nyeretlenségi sorozatának. A Bruins 4-1-re nyert a KeyBank Centerben, ahol a speciális egység játszotta a főszerepet: a vendégek három emberelőnyös gólt lőttek, ebből Charlie Coyle kettőt vállalt magára.

Kris Letangról szólt minden az Islanders–Penguins meccsen. A Pittsburgh 7-0-ra győzött a USB Arenában, a Pens hátvédje pedig hat találatot készített elő, ebből ötöt a második játékrészben, alig több mint 10 perc alatt. Ezzel Letang lett az NHL első hátvédje, aki egy harmadban öt gólpasszt adott, és Dale Hawerchuk után mindössze a második játékos a liga történetében. Ami a 6 pontot illeti, hátvédként legutóbb ilyen bravúrt Gary Suter ért el még 1986-ban.

letang 6a

A Minnesota 6-3-ra verte a Detroitot. A Wild a befejező játékrészben nyerte meg a meccset, amikor 2-2 után alig több mint két perc alatt háromszor mattolta a Red Wings védelmét. Marcus Johansson két gól mellett egy gólpasszt tett a táblára, Kirill Kaprizov egymás után a negyedik mérkőzésen volt eredményes. A Wild az utóbbi nyolc meccséből hetet behúzott, a Red Wings ezzel szemben a hatodikat bukta el az előző hétből.

A két kapus teljesítménye és Sebastian Aho játéka döntötte el a Nashville–Carolina meccset. A Hurricanes 5-2-re győzött, a finn csatár pedig 1+3-mal járult hozzá a diadalhoz. A vasak között Pjotr Kocsetkov 35 lövést védett, ezzel szemben a hazaiaknál Juuse Saros 19 lövésből ötöt kapott, és két harmad után lecserélték.

Joel Hofer játszotta a főszerepet a St. Louis–Dallas derbin. A Blues 2-1-re győzött, az újonc hálóőr pedig karrierje legjobb teljesítményével, összesen 39 védéssel járult hozzá a sikerhez. A Stars hat mérkőzést követően maradt pont nélkül.

Az Arizona -4-ről felállva nyert a Colorado ellen 5-4-re a hirtelen halálban. A Coyotes a második harmad végén szépített, majd a befejező húsz percben újabb három gólt ütve kiharcolta a ráadást, ahol a Jack McBain lőtte a győztes találatot. A meccs hőse Sean Durzi volt, aki egy góllal és három assziszttal járult hozzá a látványos fordításhoz.

Connor Bedard volt a Chicago hőse a Winnipeg ellen 2-1-re megnyert találkozón. Az idei draft legelső választottja lőtte a Blackhawks mindkét gólját, a másodikat ráadásul a túlórában, NHL-karrierje első hosszabbításos találatát ünnepelve.

Győzelemmel tért vissza a Seattle kapujába a másfél évet kihagyó Chris Driedger. A 29 éves hálóőr tavaly májusban volt legutóbb kezdő, most viszont 37 védéssel járult hozzá a Kraken győzelméhez Calgaryban. A Seattle az utolsó hét mérkőzésén kivétel nélkül szerzett pontot.

Az Anaheim meglepően simán győzött a Vegas ellen. A Ducks az első felvonásban kilenc perc alatt négyet rámolt be, és végül 5-2-re verte a bajnokot. A hazaiaknál Brett Leason kettőt vágott, Mason McTavish pedig három gólpasszt adott.

NHL, december 27.:

New Jersey–Columbus 4-3 h.

NY Rangers–Washington 5-1

Tampa Bay–Florida 2-3

Toronto–Ottawa 2-4

Buffalo–Boston 1-4

NY Islanders–Pittsburgh 0-7

Minnesota–Detroit 6-3

Nashville–Carolina 2-5

St. Louis–Dallas 2-1

Arizona–Colorado 5-4 h.

Chicago–Winnipeg 2-1 h.

Calgary–Seattle 1-2

Anaheim–Las Vegas 5-2

Los Angeles–San José 5-1

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT INFO
VB 16:20 KAZSWE INFO
VB 20:20 CANNOR INFO
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA INFO
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum