Remek meccset játszottunk, ami mutatja, jó úton haladunk

 

A SaiPa juniorját, Farkas Olivért kértük interjúra a csütörtöki, osztrákok elleni győztes főpróbát követően.

A 2020/2021-es szezonban már megfordultál a finn utánpótlásban, de utad ekkor még visszavezetett Miskolcra, ahol 23 Erste Liga-mérkőzés mellett playoffrutint is szereztél. Milyen volt belekóstolni ilyen fiatalon a felnőtthoki világába?

Kimondottan tetszett a nagyok közötti játék. Nyilvánvalóan jelentős szintbeli különbség tapasztalható az utánpótláshoz viszonyítva, amihez eleinte hozzá kell szoknod. Itt nem feltétlenül a tempóra gondolok, hanem inkább arra, hogy az ellenfeleid java része már több évnyi rutinnal rendelkezik a profik világában, ezért rengeteg játékszituációt tapasztalatból oldanak meg, nem csak a korong után rohannak – őszintén szólva, ez a fajta hoki sokkal inkább kedvemre való. A szóban forgó esztendőben kiválóan éreztem magam Miskolcon, szívesen gondolok vissza az ott töltött időszakra.

Aztán újra északra vetted az irányt, bekk létedre szépen termeltél tavaly a finn U18-ban, idén pedig az U20-ban. Miben léptél előre másfél szezon alatt, illetve nehéz döntés volt a felnőtthokit újra utánpótlásos versengésre cserélni?

Hazudnék, ha azt mondanám, minden flottul ment, és egyszer sem futott át a fejemen, vajon jó döntést hoztam-e. Összességében úgy érzem, a finn rendszer által magasabb szintű jégkorongozóvá válhatok a későbbiekben. Örömmel tölt el, hogy idénre teljesen fel tudtam venni a tempót, s egyre jobban teljesítek U20-ban is – ha önkritikus szeretnék lenni, kellett az a másfél év, hogy teljes mértékben beilleszkedjek. Szerintem intelligensebb és magabiztosabb játékossá váltam Finnországban, jobban megbecsülöm a korongot, továbbá kevesebb veszélyes döntést hozok, inkább a biztosabb megoldásokat választom, ami a csapat számára kifizetődőbb. Ráadásul ez garancia lehet arra, hogy megőrizhessem a csapaton belüli szerepemet.

Hogyan értékeled a felkészülést, mire helyezitek a legnagyobb fókuszt?

Szuperül halad a felkészülésünk, jelenleg a taktikára fektetjük a legnagyobb hangsúlyt. Le tudtuk győzni az osztrákokat, ami kimondottan jó eredménynek számít, az egész gárda számára fontos volt, hogy pozitív élményekkel várhassuk a vasárnapi startot. Nyilvánvalóan hosszú út áll előttünk, viszont ha csapatként funkcionálunk, segítjük egymást, akkor nem zárnám ki, hogy akár meglepetést okozzunk.

Mit kért tőletek Ladányi Balázs a felkészülési meccsek során?

Legfőképpen az elméletben elsajátított taktikai elemek gyakorlatba ültetését, ezen belül is a védőharmadbeli játékunk folyamatos fejlesztését – úgy érzem, az idő előrehaladtával a csapat egyre jobban megérti, mit is vár el pontosan a szakvezetés, ilyen téren is tapasztalható előrelépés.

Jól ment a játék Ausztria ellen, 1+1-gyel zártad a találkozót. Miként láttad belülről a dolgokat?

Pörgős meccset játszottunk már a kezdetektől, kiváló osztrák csapat ellen mérkőztünk. A kemény letámadásuk miatt eleinte rettentően nehéz volt kibontakoznunk, de aztán szerencsére magunkra találtunk, és felülkerekedtünk rajtuk. A végén ráadásul elég ritkán látott, maratoni hosszúságú büntetőpárbajban nyertük meg a találkozót. Remek meccset játszottunk, ez is mutatja, jó úton haladunk.

Farkas Olivér

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum