Kucserov és Point kiütötte a Carolinát

   

A Tampa párosa 4 gólt és összesen 11 pontot hozott össze idegenben. 15 mérkőzésen 13 vendéggyőzelem született: látogatóként lőtt nyolcat a Tampa Bay és a Nashville, hétnél állt meg a Calgary.

A hálaadásnapi szünet miatt csütörtökön nem voltak mérkőzések az NHL-ben, de pénteken a Vegas és az Arizona kivételével minden csapat jégre lépett. Kezdésként Original Six-rangadót rendeztek a TD Gardenben, ahonnan a Red Wings távozott egy meglepően sima 5-2-es győzelemmel. Alex DeBrincat és J.T. Compher egy-egy góllal és gólpasszal zárt, Ville Husso 25 lövést fogott. A Boston hét mérkőzést követően nem szerzett pontot és ebben a szezonban mindössze másodszor szenvedett vereséget a rendes játékidőben.

A Rangers a Philadelphia vendége volt és kevesebb mint két perccel a kezdést követően már kettővel ment. A New Yorknak innentől már nem volt nehéz dolga és a meccset végig kontroll alatt tartva végül 3-1-re győzött, és ezzel a 12. győzelmét szerezte az utolsó 14 találkozón. A Rangers mindhárom gólját a Mika Zibanejad, Blake Wheeler, Chris Kreider trió hozta össze, amiből a svéd center kettőt vállalt magára. Igor Sesztyorkin 36 lövést fogott.

A Chicago kétgólos hátrányból fordítva nemcsak legyőzte 4-3-ra a Torontót, de nulla ponton tartotta azt William Nylandert, aki a szezon eddigi mind a 17 találkozóján szerzett pontot. A Blackhawks hőse a mesterhármast szerző Jason Dickinson, valamint a hirtelen halálban eredményes Kevin Korchinski volt.

Jason Dickinson

A Columbus 2-1-re győzött New Jerseyben és most már elmondhatja magáról, hogy ebben a szezonban először nyert meg két egymást követő találkozót. Boone Jenner egymás után a harmadik mérkőzésén talált be, Elvis Merzlikins pedig 37 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A Nashville csúnyán elhúzta a St. Louis nótáját, ugyanis 8-3-as győzelemmel távozott a Enterprise Centerből. Filip Forsberg és Luke Evangelista duplázott, ám a Blues szurkolóinak Ryan O’Reilly játéka fájhatott a leginkább. A 32 éves egykori kapitány először tért vissza a csarnokba azóta, hogy a St. Louis a tavalyi szezon közben a Torontóba cserélte. A 2019-es Stanley Kupa-győzelem idején a rájátszás legjobbjának választott O’Reilly egy gólt lőtt egykori csapatának, amivel már tíznél jár a szezonban.

Az Edmonton ebben a szezonban talán először játszott úgy, ahogy mindenki elvárja, ugyanis sima 5-0-val abszolválta a washingtoni kirándulást. Az Oilers négy fórból hármat gólra váltott, Stuart Skinner mind a 25 kapujára tartó lövést megfogta, a Leon Draisaitl, Connor McDavid páros pedig összesen 7 pontot tett a táblára.

Mindössze egy találkozó dőlt el büntetőlövésekkel, ezt a Montreal nyerte 3-2-re San Joséban. A Canadiens a rendes játékidőben a mindkét találatban szerepet játszó Cole Caufiled révén ledolgozta a kétgólos hátrányát, majd a rávezetések hatodik körében Jesse Ylonen jóvoltából a pluszpontot is megszerezte.

Akárcsak a Montreal, a Buffalo is mínusz kettőről győzött a Pittsburgh ellen, a különbség mindössze annyi volt, hogy a Sabres ezt a rendes játékidőben tette meg az utolsó negyedórában Jeff Skinner, Kyle Okposo és Alex Tuch góljaival. A győzelemmel a Buffalo ismét 50%-os, a Penguins viszont a vereséggel éppen ez alá csúszott be.

A hazai jégen játszó Ottawa hiába szerzett korán vezetést az Islanders ellen, a vendégek néggyel válaszoltak – amiből az utolsó kettőt hat másodperc alatt szerezték –, és végül 5-3-ra győztek a kanadai fővárosban. Az egymás után a harmadik meccsét nyerő Islandersben Kyle Palmieri és Oliver Wahlström egy-egy góllal és gólpasszal zárt, Szemjon Varlamov 28 lövést fogott.

Andrej Vasziljevszkij a sérüléséből visszatérve ebben a szezonban először állt a vasak közé, ezt pedig egy 8-2-es idegenbeli győzelemmel ünnepelte a Tampa Bay. A Carolina a Nyikita Kucserov, Brayden Point kettőst képtelen volt tartani: előbbi 2+4-gyel, utóbbi mesterhármassal és két előkészítéssel járult hozzá a kiütéshez. Kucserov a hat pontjával beállította Doug Crossman 1992-es klubrekordját, a szezonban szerzett 15 góljával és 35 pontjával pedig mindkét kategóriában listavezető az NHL-ben.

A Winnipeg Floridában szerezte meg egymás után az ötödik győzelmét. A Jets 3-0-ra nyert az Amerant Bank Arenában, a 32 védést bemutató Connor Hellebuyck vezetésével, akinek ez volt karrierje 33. shutoutja.

Az Anaheim sem tudta megállítani a Los Angelest: a Kings 5-2-re győzött a Honda Centerben és a kilencedik mérkőzést is megnyerte idegenben, amivel egyrészt továbbra is hibátlan vendégként, másrészt egyetlen sikerre került a Buffalo 2006-os tízmeccses NHL-rekordjától. A Los Angelesben ezúttal Kevin Fiala, valamint Anze Kopitar játszott főszerepet. A svéd szélső duplázott, a szlovén kapitány pedig 757. gólpasszát adta, amivel beállította Marcel Dionne klubrekordját.

kopitar 2

A Calgary a meccs második felében mutatott játékával győzött Dallasban. A Stars féltávnál még magabiztosan vezetett 4-2-re, de ezután a Flames feltámad és zsinórban ötöt rámolt be Jake Oettinger kapujába. A vendégeknél Jegor Sarangovics volt a legeredményesebb a maga 3 egységével. A Calgary a gyenge kezdés után kezd magához térni, amit jól mutat, hogy négyszer győzött az utolsó hat találkozón.

Továbbra is leszállóágban van a Minnesota, amely egymás után a hatodszor hajtott fejet, ezúttal a Colorado előtt. Az Avalanche 3-2-re nyert, nagyrészt annak a Valerij Nyicsuskinnak köszönhetően, aki egymás után a hatodik mérkőzésen talált a kapuba. Az orosz szélső honfitársának, Alekszandr Georgijevnek 19 védés is elég volt a győzelem megszerzéséhez.

A Vancouvernek nem okozott gondot, hogy elhozza a pontokat a Seattle otthonából: a Canucks 5-1-re győzött, öt különböző játékos találatával. Quinn Hughes hátvéd létére egymás után a 10. mérkőzésén szerzett pontot, amivel az NHL leghosszabb aktív sorozatát tudhatja a magáénak.

NHL, november 24.:

Boston–Detroit 2-5

Philadelphia–NY Rangers 1-3

Chicago–Toronto 4-3 h.

New Jersey–Columbus 1-2

St. Louis–Nashville 3-8

Washington–Edmonton 0-5

Anaheim–Los Angeles 2-5

San Jose–Montreal 2-3 b.

Buffalo–Pittsburgh 3-2

Ottawa–NY Islanders 3-5

Carolina–Tampa Bay 2-8

Florida–Winnipeg 0-3

Dallas–Calgary 4-7

Minnesota–Colorado 2-3

Seattle–Vancouver 1-5

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum