Stockholmban győzött az Ottawa

   

A Senators drámai meccsen verte a Detroitot a svéd fővárosban. Maratoni hosszúságú szétlövés volt Seattle-ben.

Az NHL Global Series keretében négy csapat részvételével négy mérkőzést rendeznek idén a stockholmi Avicii Arenában. Az első összecsapást az Ottawa és a Detroit játszotta, a meccset pedig hosszabbítás után az Ottawa nyerte 5-4-re. A Senators simábban is nyerhetett volna, hiszen a második harmad elején már 4-0-ra vezetett, de aztán jött egy leolvadás, a Red Wings pedig a játékrész vége előtt hét perc alatt egyenlített: a zárkózást a hazai publikum legnagyobb örömére a svéd Lucas Raymond kezdte, Shayne Gostisbehere pedig 1+2-vel vette hátára a csapatot. A befejező húsz perc nem hozott gólt, így jöhetett a ráadás, ahol a korábban két gólpasszt kiosztó Tim Stützle döntött mindössze két szekundummal a befejezés előtt.

Stockholmban még három mérkőzést játszanak a héten: pénteken Detroit–Toronto, szombaton Ottawa–Minnesota, vasárnap pedig Minnesota–Toronto összecsapásokat rendeznek.

nhl global series 2023nhl global series 2023

A Columbus hiába volt eredményes a meccs elején és végén is az Arizona ellen, ezzel csak keretbe tudta foglalni a vendégek három gólját. A meccs fordulópontja a harmadik harmad közepén jött el, amikor 1-1-nél Logan Cooley és Lawson Crouse 28 másodperc különbséggel volt eredményes. A Coyotes kapujában Connor Ingram 39 lövést fogott, és zsinórban az ötödik meccsét nyerte meg, amire az elmúlt tíz évben csak Darcy Kuemper (2018/19) és Antti Raanta (2017/18) volt képes az Arizona mezében.

A Vegas gólzáporos meccsen győzött Montrealban 6-5-re. A nagy adok-kapok az utolsó előtti percben dőlt el, amikor a Knights 44 másodperc alatt két emberelőnyös gólt szerzett Jack Eichel és Mark Stone révén, amivel 6-4-re ellépett. Szűk egy perccel a befejezés előtt a Canadiens még szépített, de ez csak arra volt elég, hogy rontsanak Adin Hill statisztikáján. A meccs embere az a Shea Theodore lett, aki négy pontot szerzett, és előkészítőként benne volt Stone és Eichel góljában is.

A New Jersey vetett véget a Pittsburgh ötös győzelmi sorozatának. A PPG Arenában az első két harmad egálra végződött, az utolsót viszont 3-0-ra nyerte a Devils, ezzel együtt a mérkőzést 5-2-re. A Jersey három vereség után szerzett ismét pontokat, a másik oldalon pedig Sidney Crosby egy gólpasszal tízesre nyújtotta pontszerző sorozatát.

Az elmúlt három mérkőzését elvesztő, az utolsó kettőn ráadásul a kapuba sem találó Tampa Bay a Chicago vendége volt, a Hawks pedig tökéletes alany volt mindkét negatív sorozat lezárásához. A Lightning végül 4-2-re győzött, amihez Brayden Point három ponttal, Jonas Johansson pedig 13 védéssel járult hozzá.

A Calgary meglepően simán verte az utolsó nyolc meccséből hetet behúzó Vancouvert. A Flames 5-2-re győzött a két gólt és összesen öt pontot szerző Elias Lindholm, Jonathan Huberdeau páros vezetésével. A Canucksban a J. T. Miller, Elias Pettersson, Quinn Hughes hármas egyaránt ponttal zárt, így az a különös eset állt elő, hogy mindegyiküknek 27 egysége van, és együttesen vezetik az NHL kanadai táblázatát.

Egymás után a hetedik vereségét gyűjtötte be a New York Islanders, miután büntetőkkel szenvedett vereséget Seattle-ben. A Climate Pledge Arenában 65 percnyi játék után úgy végeztek 3-3-ra a felek, hogy a hat gólból öt létszámfölényben született. Így jöhettek a rávezetések, ahol Kailer Yamamoto lett a hős: a Kraken csatára volt az, aki a harmadik harmadban egyenlített, a rávezetések nyolcadik körében pedig győztes gólt szerzett.

Los Angelesben ért véget a Florida ötös nyerőszériája. A Kings 2-1-re győzött Kevin Fialának és Cam Talbotnak köszönhetően: a csatár mindkét gólban benne volt, a kapus pedig 30 lövést fogott.

A játéknap legvalószínűtlenebb sikerét a liga leggyengébb csapata, a San José szerezte, miután 5-1-re verte a St. Louist. A Sharks hőse egyértelműen a 44 lövést hárító Kaapo Kähkönen volt, aki mellé a kettőt vágó Mike Hoffman tudott felnőni.

sharks_4

NHL, november 16.:

Ottawa–Detroit 5-4 h.

Columbus–Arizona 2-3

Montreal–Las Vegas 5-6

Pittsburgh–New Jersey 2-5

Chicago–Tampa Bay 2-4

Calgary–Vancouver 5-2

Seattle–NY Islanders 4-3 b.

Los Angeles–Florida 2-1

San José–St. Louis 5-1

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum