Először győzött a San José

 

A Sharks a Philadelphiát verte meg. Alex Iafallo négy gólpasszt adott, Panarin tovább folytatta a pontszerző sorozatát.

Továbbra is remek formában van a Carolina, amely a Buffalo legyőzésével az ötödik sikerét jegyezte az utolsó hat meccsen. A Hurricanes ezúttal a Buffalót múlta felül 3-2-re a hirtelen halálban, a győztes gólt pedig Martin Necas lőtte Sebastian Aho tökéletes passza után. A Carolinához kapcsolodó hír, hogy a klub első számú kapusa, Frederik Andersen meghatározatlan időre kidőlt, miután vérrögöt találtak a szervezetében.

Nem sok izgalom volt a Gardenben, ahol a Rangers a duplázó Vincent Trocheck vezérletével simán verte 5-3-ra a Detroitot. A soros Original Six-rangadón a New York már ötgólos előnyben is volt, így az is belefért Laviolette játékosainak, hogy az utolsó 10 percben egy kicsit kiengedjenek. Artyemij Panarin egy gólt lőtt és egyet előkészített, így a szezon első 12 mérkőzésén mindig szerzett pontot, amire korábban csak Rod Gilbert volt képes a Rangersben még 1972-ben.

A Tampa Bay a New Yorkhoz hasonló forgatókönyv szerint győzött Montrealban. A Lightning az első negyedórában gyorsan berámolt négyet Jake Allennek, akit hiába váltott Sam Montembeault, nem tudta megakadályozni a délkeletiek győzelmét, akik ugyanúgy 5-3-mal húzták be a meccset, mint a Rangers. Nicholas Paul kétszer köszönt be, Matt Tomkins pedig 23 lövést fogott és az első meccsét nyerte az NHL-ben.

Egy rövidzárlat okozta a New York Islanders vesztét a Minnesota ellen. A teljesen kiegyenlített meccsen a harmadik harmad közepén a Wild 42 másodperccel alatt lőtt kettőt Kirill Kaprizov és Joel Eriksson Ek révén, amivel beállította a 4-2-es végeredményt. A Minnesota az utolsó két meccsét egyaránt megnyerte, ezzel ismét 50%-os mutatóval áll.

A Kyle Connor, Mark Scheifele, Alex Iafallo trió lesimázta a meccset St. Louisban. Az 5-2-es winnipegi győzelemmel végződött összecsapáson a Jets három játékosa összesen 10 pontot tett a táblára, amiből kiemelkedett Iafallo négy gólpassza. Iafallo a négy gólpasszal beállította a franchise-rekordot.

alex iafallo

A játéknap egyetlen szétlövését a hazai jégen játszó Arizona nyerte a Seattle ellen. A Mullett Arenában mindhárom játékrész 1-1-re végződött, a plusz öt perc nem hozott gólt, így jöhettek a rávezetések, ahol Nick Bjugstad találata döntött a Coyotes javára. A győztes büntetőt szerző Bjugstad mellett Clayton Keller játszott kiemelkedően, aki emberelőnyben egyet lőtt és egyet előkészített. Érdekesség, hogy a tavalyi Calder-győztes Matt Beniers továbbra is gól nélkül áll a szezonban.

A Calgary kétgólos mínuszról győzött a Nashville ellen 4-2-re. A Flames a második harmad végén felezte a meg a különbséget, a befejező húsz percben pedig három gólt ütve megfordította a meccset. A kanadai gárda zsinórban a második meccsét nyerte azután, hogy az ezt megelőző hatot elvesztette.

A pittsburghi Tristan Jarry, Magnus Hellberg duó együttesen nullázta le az Anaheimet. Az összecsapást Jarry kezdte és összesen 21 védésig jutott, de a 39. percben le kellett cseréni, mert Ryan Strome fejbe lőtte. A helyére érkező Hellberg 11 lövést fogott, így a Pittsburgh történetében ötödször fordult elő, hogy két kapus is hibátlanul védett ugyanazon a találkozón.

A Colorado a befejező húsz percben mutatott játékával múlta felül a New Jerseyt. A Ball Arenában az első két felvonás egálra végződött, a harmadikat viszont 3-0-ra nyerte az Avs és ezzel együtt a mérkőzést 6-3-ra. Mikko Rantanen és Cale Makar egyaránt három egységgel járult hozzá a sikerhez. Rantanen a 81. emberelőnyös gólját lőtte, ezzel megelőzte Anton Stastnyt és feljött a hatodik helyre a klub ranglistáján.

A nap szenzációját a San José szolgáltatta, amely megszerezte idei első győzelmét a szezonban. Az idényt 11 vereséggel kezdő Sharks a Flyerst verte meg 2-1-re, nagyrészt Mackenzie Blackwoodnak köszönhetően, aki 38 lövést fogott és egészen az utolsó percig hibátlanul védett.

NHL, november 7.:

Carolina–Buffalo 3-2 h.
G: DeAngelo, Skjei, Necas ill. Tuch, Dahlin

Montreal–Tampa Bay 3-5
G: Suzuki, Pezzetta, Dvorak ill. Paul 2, Kucserov, Barré-Boulet, Eyssiont

NY Islanders–Minnesota 2-4
G: Dobson, Wahlström ill. Maroon, Lettieri, Kaprizov, Eriksson Ek

NY Rangers–Detroit 5-3
G: Trocheck 2, Kreider, Panarin, Cuylie ill. Rasmussen, Kosztyin, Copp

St. Louis–Winnipeg 2-5
G: Thomas, Schenn ill. Connor 2, Scheifele, Pionk, Perfetti

Arizona–Seattle 4-3 b.
G: Maccelli, Hayton, Keller ill. Tolvanen, Schultz, Schwartz

Calgary–Nashville 4-2
G: Dube, Hanifin, Coleman, Kadri ill. McCarron, Sherwood

Anaheim–Pittsburgh 0-2
G: Zohorna, Crosby

Colorado–New Jersey 6-3
G: Rantanen 2, Colton, Wood, Johansen, MacKinnon ill. Toffoli, Meier, Hamilton

San Jose–Philadelphia 2-1
G: Duclair, Eklund ill. Farabee

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum